Simparica 10mg (2,5-5 kg) x 3 tab

Categorie

Antiparazitare externe

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Sarolaner

Descriere

Substante active: Sarolaner

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Pentru tratamentul infestarii cu capuse (Dermacentor reticulatusIxodes hexagonusIxodes ricinus si Rhipicephalus sanguineus). Produsul medicinal veterinar are activitate imediata de ucidere a capuselor si persistenta timp de pana la cel putin 5 saptamani.

Pentru tratamentul infestarii cu purici (Ctenocephalides felis si Ctenocephalides canis). Produsul medicinal veterinar are activitate imediata de ucidere a puricilor si persistenta impotriva noilor infestari, timp de pana la cel putin 5 saptamani. Produsul medicinal veterinar poate fi folosit ca parte a strategiei tratamentului contra dermatitei alergice produsa de purici (FAD).

Pentru tratamentul raiei sarcoptice (produsa de Sarcoptes scabiei).

Pentru tratamentul infestarilor auriculare cauzate de acarieni (Otodectes cynotis).

Pentru tratamentul demodicozelor (Demodex canis).

Puricii si capusele trebuie sa se ataseze de gazda si sa inceapa sa se hraneasca, pentru a fi expusi la substanta activa. 

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti. 

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu un blister cu 3 comprimate.

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

Comprimatele pot fi administrate cu sau fara hrana.
Produsul medicinal veterinar trebuie administrat la o doza de 2-4 mg/kg greutate corporala, conform tabelului din prospect.

Utilizati combinatia potrivita de concentratii disponibile astfel incat sa atingeti doza recomandata de 2-4 mg/kg.
Comprimatele Simparica sunt masticabile si palatabile, fiind repede consumate de caini cand sunt oferite de proprietar. Daca comprimatele nu sunt luate voluntar de caini, acestea se pot administra impreuna cu hrana sau direct in gura animalului. Comprimatele nu trebuie divizate.
Program de tratament:
Pentru combaterea optima a infestarii cu purici si capuse, produsul medicinal veterinar trebuie administrat continuu la intervale lunare pe tot sezonul cu purici si capuse conform situatiei epidemiologice locale.
Pentru tratamentul infestarilor auriculare cauzate de acarieni (Otodectes cynotis) trebuie administrata o singura doza. Se recomanda un alt examen veterinar la 30 de zile dupa tratament, deoarece unele animale pot necesita un al doilea tratament.
Pentru tratamentul raiei sarcoptice (cauzata de Sarcoptes scabiei var. canis) trebuie administrata cate o doza la interval lunar, timp de doua luni consecutiv.
Pentru tratamentul demodicozelor (cauzate de Demodex canis) administrarea unei doze unice o data pe luna, timp de trei luni consecutive, este eficace si duce la o imbunatatire semnificativa a semnelor clinice. Tratamentul trebuie continuat pana cand raclatele de piele sunt negative, cel putin de doua ori consecutiv, la o luna distanta. Deoarece demodicoza este o boala multifactoriala, se recomanda tratarea adecvata a oricarei boli.

Specificatii:

Parazitii trebuie sa inceapa hranirea pe gazda pentru a fi expusi la sarolaner; de aceea nu poate fi exclusa posibilitatea transmiterii de boli prin intermediul parazitilor.

Reactii adverse:

Semnele gastrointestinale usoare si tranzitorii, cum ar fi varsaturi si diaree si tulburari sistemice, cum ar fi letargie, anorexie / inapetenta pot sa apara in cazuri foarte rare bazat pe experienta privind siguranta post-comercializare. Aceste semne de obicei dispar fara tratament. Tulburari neurologice cum ar fi tremor, ataxie sau convulsii pot sa apara in cazuri foarte rare bazat pe experienta privind siguranta post-comercializare. In cele mai multe cazuri, aceste semne sunt tranzitorii.

Precautii:

In absenta datelor disponibile, tratamentul cateilor cu varsta mai mica de 8 saptamani si/sau sub 1,3 kg greutate corporala trebuie efectuat numai in conformitate cu evaluarea beneficiu-risc efectuata de medicul veterinar responsabil.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei sau la animalele de reproductie. Studiile de laborator efectuate pe sobolani si iepuri nu au demonstrat efecte teratogene. Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea beneficiu-risc efectuata de medicul veterinar responsabil. 

Depozitare: Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A168

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Sarolaner
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/simparica-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu