Prevendog 75cm x 2

Categorie

Antiparazitare externe

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Deltametrina

Descriere

Substante active: Deltametrina

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Infestatiile cu paraziti sensibili la deltametrin. 
Prevenirea re-infestarilor cu capuse (Ixodes ricinus si Rhipicephalus sanguineus) printr-un efect acaricid timp de 6 luni. 
Prevenirea muscaturilor mustei de nisip (Phlebotomus perniciosus) datorita efectului repelent (anti-hranire) timp de 12 luni. 
Prevenirea muscaturilor de tantar (Culex pipiens) datorita efectului repelent (anti-hranire) timp de 6 luni.

Contraindicatii:

In absenta studiilor, nu se utilizeaza la catei cu varsta mai mica de 7 saptamani. 
Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.

Nu se utilizeaza la pisici.
Nu se utilizeaza la caini cu leziuni cutanate. 

Forma de prezentare:

Cutie de carton in care se afla 2 plicuri cu cate o zgarda de 75cm.

Cale administrare: Topic

Doza recomandata:

O zgarda pentru fiecare caine. Zgarda de 75 cm se utilizeaza la caini de talie mare si foarte mare. Este potrivita pentru circumferinta gatului de pana la 65 cm. 

Se scoate zgarda din ambalaj si se indeparteaza folia de protectie. Se ajusteaza zgarda in jurul gatului animalului fara a strange foarte tare. Intre zgarda si gatul animalului trebuie sa fie un spatiu de doua degete. Se intinde capatul prin catarama si se taie excesul care trece de 5 cm. 

Aceasta zgarda este prevazuta cu un mecanism de inchidere de siguranta (siguranta anti-strangulare). In cazul putin probabil in care zgarda devine prea stransa, cainele se va putea elibera singur largind zgarda rapid. 

Specificatii:

Pentru ca zgarda isi exercita efectul complet dupa o saptamana, zgarda trebuie aplicata, de preferinta, cu o saptamana inainte ca animalele sa fie expuse la infestare. 
Capusele vor fi omorate si vor cadea de pe animalul gazda in 24 pana la 48 ore de la infestare fara sa se fi hranit, dar atasarea unor capuse izolate dupa tratament nu poate fi exclusa. De aceea, transmiterea de boli infectioase de catre capuse nu poate fi exclusa. In conditii nefavorabile, transmiterea bolilor infectioase prin intermediul sau mustelor de nisip nu poate fi exclusa in totalitate. 

Reactii adverse:

In cazuri rare, au fost raportate reactii cutanate locale (prurit, eritem, caderea parului) la nivelul gatului sau a pielii in general, ceea ce ar putea indica o reactie de hipersensibilitate locala sau generala. 
In cazuri foarte rare, a fost raportata, de asemenea, o modificare a comportamentului (de ex. letargie sau hiperactivitate) asociata de cele mai multe ori cu iritatie cutanata. 
In cazuri foarte rare, au fost observate simptome gastrointestinale cum sunt voma, diareea si hipersalivatia. 
In cazuri foarte rare, au fost observate probleme neuromusculare cum sunt ataxia si tremorul muscular. Simptomele dispar de obicei la 48 de ore de la indepartarea zgarzii. 
Daca oricare din aceste simptome apar, zgarda trebuie indepartata. Tratatmentul trebuie sa fie simptomatic, pentru ca nu se cunoaste un antidot specific. 

Precautii:

Efectul samponarii asupra eficacitatii produsului nu a fost testat. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat 
Studiile de laborator la sobolani si iepuri nu au dovedit efecte teratogene. Siguranta utilizarii produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita in perioada de gestatie. Nu este recomandata utilizarea in timpul gestatiei. Poate fi utilizat in timpul lactatiei. 

Depozitare: Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A231

Fisa tehnica

Prescriptie
NU
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Deltametrina
Cale administrare
Topic

Meniu