Fypryst spray 2.5mg/ml 100ml

Categorie

Antiparazitare externe

Producator
Specie

Caini, Pisici

Substanta activa

Fipronil

Descriere

Substante active: Fipronil

Specii tinta: Pisici, Caini

Indicatii:

Tratamentul si prevenirea infestatiilor cu purici si capuse la pisici si caini si ca parte a tratamentului si controlului dermatitelor alergice la intepaturile de purici (FAD) la pisici si caini.

Produsul este activ impotriva Ixodes spp., inclusiv Ixodes ricinus, vector important al bolii Lyme.

Produsul este activ impotriva infestatiilor cu paduchi hematofagi Trichodectes canis la caini si Felicola subrostratus la pisici.

Produsul este activ pana la 3 Iuni impotriva puricilor la caini si pana la 2 luni la pisici, depinzand de incarcarea mediului infestat.

Este eficace impotriva infestatiilor cu paduchi o perioada de pana la 1 luna.

Contraindicatii:

Nu administrati produsul la animalele bolnave (boli sistemice, febra) sau la cele aflate in convalescenta.

Nu administrati produsul la iepuri, datorita riscului de aparitie a unor reactii adverse grave sau chiar al mortii. 

Produsul nu trebuie administrat in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.

 

Forma de prezentare:

Flacon de 100 ml din polietilena de inalta densitate (PEID), opac, de culoare alba, prevazut cu o pompa spray ce elibereaza 0,5 ml la fiecare actionare. 

Cale administrare: Topic

Doza recomandata:

Calea de administrare: spray actionat mecanic, pentru uz extern; la pompare se elibereaza 0,5 ml (flacon de 100 ml), 1,5 ml (flacon de 250 ml) sau 3 ml (flacon de 500 ml) spray la fiecare actionare. 

Mod de administrare
Aplicati solutia spray pe intregul corp al animalului, prin aplicari de la o distanta de 10-20 cm. Aplicati la baza parului si asigurati-va ca intreaga blana a animalului este umezita. Indepartati blana, in special la animalele cu parul lung, astfel incat produsul sa patrunda pana la piele. 
Pentru tratamentul regiunii capului si atunci cand sunt tratate animale de companie tinere sau nervoase, produsul se poate pulveriza in palma acoperita cu o manusa, dupa care se freaca blana animalului. Permiteti uscarea naturala. Nu uscati cu prosopul. 

Cantitati de administrat: pentru umezirea blanii pana la piele, in functie de lungimea parului, aplicati 3 pana la 6 ml/kg greutate corporala (7,5 pana la 15 mg substanta activa / kg greutate corporala) sau 6 pana la 12 actionari mecanice ale spray-ului / kg greutate corporala in cazul flaconului de 100 ml sau 2 pana la 4 actionari mecanice ale spray-ului/ kg greutate corporala in cazul flaconului de 250 ml sau 1 pana la 2 actionari mecanice ale spray-ului / kg greutate corporala in cazul flaconului de 500 ml.

Flaconul de 100 ml contine aproximativ 8 tratamente pentru o pisica cu parul scurt, de talie medie (4 kg). Flaconul de 250 ml contine aproximativ 4 tratamente pentru un caine cu par scurt, de talie medie (20 kg). Flaconul de 500 ml contine aproximativ 4 tratamente pentru un caine cu par scurt, de talie mare (40 kg). 

Proprietati: produsul contine agent de acoperire. Astfel, substanta pulverizata alcatuieste un film si face blana lucioasa. 

In absenta studiilor de siguranta, intervalul minim intre tratamente este de 4 saptamani. 
Pentru un control optim al infestarii cu purici si/sau capuse, schema de tratament trebuie sa se bazeze pe situatia epidemiologica locala. 
Puii de caine si pisica cu varsta de peste 2 zile pot fi tratati in siguranta.

Specificatii:

Nu depasiti doza recomandata. 

Permiteti uscarea blanii animalului in camere bine ventilate. Nu plasati animalele in spatii inchise sau in custi mobile decat dupa uscare completa.

In absenta datelor specifice de toleranta si eficacitate, produsul nu este recomandat in tratamentul altor specii, decat la pisici si caini. 
Pentru controlul optim al problemelor determinate de purici intr-o locuinta cu mai multe animale de  companie, la toti cainii si pisicile trebuie utilizat un insecticid adecvat. 
Cand se utilizeaza ca parte a unei strategii de tratament al dermatitei alergice la purici, se recomanda administrare lunara la pacientul alergic si la alte pisici si caini din locuinta. Tratamentul astemuturilor, al covoarelor si al altor materiale cu un insecticid adecvat va ajuta la reducerea provocarilor de mediu si la maximizarea duratei de protectie determinata de produs impotriva reinfestarii. 
Produsul nu este adecvat pentru tratamentul direct al mediului. 
Pentru o eficacitate optima, nu se recomanda imbaierea sau samponarea animalelor cu 2 zile inainte sau dupa tratamentul cu produs. Imbaierea sau samponarea animalelor de pana la patru ori pe parcursul a doua luni nu a avut efecte semnificative asupra eficacitatii reziduale a produsului. Tratamentul lunar este recomandat atunci cand se efectueaza o samponare mai frecventa.

Reactii adverse:

In cazul in care animalele se ling, poate aparea hipersalivatie de scurta durata datorata, in principal, excipientilor. Printre reactiile adverse extrem de rare suspectate, se pot observa reactii pasagere ale pielii la locul aplicarii (decolorare si caderea parului, prurit si eritem) si prurit general cu alopecie. In mod exceptional s-au observat simptome neurologice reversibile (hiperestezie, depresie, nervozitate), hipersalivatie, voma sau simptome respiratorii. 
Evitati supradozarea.

Precautii:

Evitati contactul cu ochii animalului. In cazul contactului accidental cu ochii, spalati imediat si din abundenta cu apa. Daca persista iritarea ochilor, adresati-va medicului veterinar. 
Nu pulverizati direct pe zonele cu leziuni ale pielii. 
Este important sa va asigurati ca, dupa tratament, animalele nu se pot linge unele pe altele. 
Sporadic pot aparea capuse. Astfel, este imposibila excluderea completa a infestarii/imbolnavirii in conditii neprielnice. 
Nu tineti animalele tratate in apropierea focului sau surselor de caldura, in apropierea suprafetelor ce pot fi afectate de pulverizarea cu alcool, timp de cel putin 30 minute dupa aplicarea tratamentului si pana cand blana este complet uscata. 
Nu pulverizati direct asupra unei flacari sau unui material incandescent. 
Numai pentru uz extern.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Studiile de laborator nu au evidentiat vreun efect teratogen al fipronilului la sobolan si iepure. In urma tratamentului catelei care alapteaza, produsul este foarte bine tolerat de pui. Nu sunt disponibile date privind tratamentul pisicilor gestante sau a celor care alapteaza. 

Depozitare: A se proteja de lumina directa, A se pastra la temperaturi sub 25°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A111

Fisa tehnica

Prescriptie
NU
Specii tinta
Caini, Pisici
Substanta activa
Fipronil
Cale administrare
Topic
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/fypryst_25_190051.pdf
Prospect

Meniu