Fypryst Dog 67mg - S (2-10kg) x 3 pip

Categorie

Antiparazitare externe

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Fipronil

Descriere

Substante active: Fipronil

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Tratamentul si prevenirea infestatiilor cu purici (Ctenocephalides spp) si capuse (Rhipicephalus spp., Dermacentor spp., Ixodes spp.) la caini.

Tratamentul si controlul dermatitelor alergice cauzate de intepaturile puricilor (FAD) la caini.

Prevenirea si tratamentul infestatiilor cu paduchi malofagi Trichodectes canis la caini.

Contraindicatii:

Datorita datelor insuficiente, produsul nu se administreaza la cateii cu varsta mai mica de 8 saptamani sau cu greutate mai mica de 2 kg. 
Nu administrati produsul la animalele bolnave (boli sistemice, febra) sau la cele aflate in convalescenta.
Nu administrati produsul la iepuri, datorita riscului de aparitie a unor reactii adverse grave sau chiar al mortii. 
Produsul este indicat pentru caini. Nu administrati la pisici, deoarece poate aparea supradozarea.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 3 pipete.

Cale administrare: Topic

Doza recomandata:

Cantitati de administrat
O pipeta cu doza unica de 0,67 ml solutie spot-on, pentru un caine cu greutate intre 2 kg si 10 kg. In acest fel, se asigura o doza minima recomandata de fipronil de 6,7 mg/kg. 
In absenta studiilor pentru demonstrarea sigurantei produsului, intervalul minim intre aplicari este de 4 saptamani. 
Tratamentul lunar se recomanda in cazul in care exista risc crescut de infestatii repetate cu purici, in cazul in care cainii sunt alergici la intepaturile de purici si in caz de control de necesitate a infestatiei cu capuse sau cand se fac imbaieri frecvente cu sampoane hipoalergenice sau emoliente. In zonele unde nu exista un rise crescut de infestatii cu purici si capuse, solutia spot-on Fypryst poate fi administrata la fiecare doua sau trei luni.

Metoda de administrare: scoateti o pipeta din ambalaj. Tineti pipeta in pozitie verticala cu varful in sus si desurubati capacul pipetei. Cu celalalt capat al dopului astfel indepartat, perforati sigiliul pipetei. Indepartati parul animalului de pe linia mediana dintre spete pentru a face pielea vizibila. Puneti varful pipetei pe piele si presati tubul de mai multe ori pentru a fi golit direct pe piele. 

Produsul este eficient impotriva infestatiilor cu purici timp de 2 luni si impotriva capuselor pana la  saptamani, in functie de infestarea mediului inconjurator. Puricii sunt omorati in 24 de ore de la aplicare. 

Specificatii:

Evitati contactul produsului cu ochii animalului.

Reactii adverse:

In cazul in care animalele se ling, poate aparea hipersalivatie de scurta durata datorata, in principal, excipientilor. Printre reactiile adverse extrem de rare suspectate, se pot observa reactii pasagere ale pielii la locul aplicarii (decolorare si caderea parului, prurit si eritem) si prurit general cu alopecie. In mod exceptional s-au observat simptome neurologice reversibile (hiperestezie, depresie, nervozitate), hipersalivatie, voma sau simptome respiratorii. 
Evitati supradozarea. 

Precautii:

Capusele de pe animale trebuie indepartate inainte de utilizarea produsului, pentru a scadea riscul bolilor transmisibile. 
Este important sa va asigurati ca aplicarea produsului se face intr-o zona in care animalul nu se poate linge si trebuie evitat ca animalele sa se linga unele pe altele dupa tratament. Informatiile despre eficacitatea produsului dupa imbaiere/samponare a animalelor sunt insuficiente. De aceea, aceasta practica nu se recomanda timp de 2 zile de la aplicarea produsului si mai frecvent decat o data pe saptamana. Sampoanele emoliente se pot folosi inainte de tratament, dar daca sunt folosite saptamanal reduc durata de protectie impotriva puricilor la aproximativ 5 saptamani. 
Imbaierea saptamanala cu sampon medicamentat cu clorhexidina 2% nu afecteaza eficacitatea produsului impotriva puricilor, dupa cum reiese din studiile efectuate pe o perioada de 6 saptamani. 
Cainilor nu trebuie sa Ii se permita sa inoate in ape curgatoare timp de 2 zile dupa aplicare. 
Sporadic se pot atasa capuse. Din acest motiv, transmiterea bolilor infectioase prin intermediul capuselor nu poate fi exclusa in totalitate, daca conditiile sunt nefavorabile. De regula, capusele vor muri si vor cadea de pe gazda in decurs de 24 - 48 de ore dupa infestare, fara a se hrani cu sangele animalului. Ata area sporadica a capu elor nu poate fi exclusa rn timpul perioadei dupa administrarea produsului. 
Puricii animalelor de companie invadeaza frecvent culcusul acestora, acolo unde animalele dorm si se odihnesc, locuri care trebuie tratate in mod regulat cu insecticide adecvate si curatate cu ajutorul unui aspirator, in cazul infestatiilor masive sau in momentul aplicarii masurilor de prevenire. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat 
Siguranta produsului a fost testata pe femelele destinate reproductiei, cele gestante precum si cele in lactatie, primind doze multiple consecutive de trei ori mai mari decat doza terapeutica. Fypryst solutie spot-on poate fi aplicat femelelor destinate reproductiei si femelelor gestante, precum si femelelor in lactatie.

Depozitare: A se pastra in ambalajul original, Nu necesita conditii speciale de depozitare, A se proteja de lumina directa

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A41

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Fipronil
Cale administrare
Topic
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/fypryst_67_150130_1.pdf
Prospect

Meniu