Fypryst Combo Dog 402mg -XL (40-60kg) x 3 pip

Categorie

Antiparazitare externe

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Fipronil, S-metopren

Descriere

Substante active: S-metopren, Fipronil

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Tratamentul infestatiei cu purici sau infestatiilor mixte cu capuse si/sau paduchi hematofagi.

Tratamentul infestatiilor cu purici (Ctenocepholides spp.). Eficacitatea insecticida impotriva reinfestarilor cu purici adulti persista 8 saptamani. Prevenirea multiplicarii puricilor prin inhibarea dezvoltarii oualor (actiune ovicida) si a larvelor si pupelor (actiune larvicida) ce provin din ouale depuse de puricii adulti persista 8 saptamani dupa aplicarea produsului.

Tratamentul infestatiilor cu capuse (lxodes ricinus, Dermacentor variabilis, Dermacentor reticulatus, Rhipicephulus sanguineus). Produsul prezinta eficacitate acaricida de pana la 4 saptamani impotriva capuselor. 

Tratamentul infestatiilor cu paduchi hematofagi (Trichodectes canis). 

Produsul poate fi utilizat in cadrul strategiei de tratament pentru controlul dermatitei alergice provocate de purici (DAP), diagnosticata anterior de catre medicul veterinar. 

Contraindicatii:

In absenta datelor disponibile produsul nu se administreaza la cateii cu varsta mai mica de 8 saptamani si/ sau cu greutate mai mica de 2 kg. 

Nu administrati produsul la animalele bolnave (boli sistemice, febra) sau la cele aflate in convalescenta. 

Produsul nu trebuie administrat la iepuri, datorita riscului de aparitie a unor reactii adverse grave sau chiar a mortii. 

Deoarece nu au fost efectuate studii clinice, utilizarea produsului la alte specii de animate in afara speciilor tinta nu este recomandata.

Produsul este indicat in special cainilor. Nu administrati la pisici si dihori domestici, deoarece poate aparea supradozarea.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 3 pipete.

Cale administrare: Topic

Doza recomandata:

Cale de administrare si cantitati de administrat
Se administreaza prin aplicare locala pe piele; o pipeta de 4,02 ml (402 mg fipronil + 361,8 mg S-metopren) pentru un caine cu greutatea de 40 kg pana la 60 kg. 
In acest fel, se asigura o doza minima recomandata de 6,7 mg/kg fipronil si o doza de 6 mg/kg S-metopren prin aplicare locala, pe piele.
In absenta studiilor de siguranta intervalul minim intre aplicari este de 4 saptamani. 

Mod de administrare:

1. Scoateti o pipeta din ambalaj. Tineti pipeta in pozitie verticala cu varful in sus si desurubati capacul pipetei.

2. Cu celalalt capat al dopului astfel indepartat, perforati sigiliul pipetei, apoi indepartati capacul.

3. Administrarea se face la baza gatului, intre omoplati.

4. Indepartati parul animalului pentru a face pielea vizibila. Puneti varful pipetei pe piele si presati tubul de mai multe ori pentru a fi golit direct pe piele, intr-un singur loc.

La nivelul locului de aplicare se pot observa modificari temporare ale parului (aglutinare/par gras).  

Specificatii:

Datele despre eficacitatea produsului dupa imbaiere/samponare a animalelor sunt insuficiente. De aceea, aceasta practica nu se recomanda timp de 2 zile de la aplicarea produsului. Sampoanele emoliente se pot folosi inainte de tratament, dar, daca sunt folosite saptamanal, reduc durata de protectie impotriva puricilor la aproximativ 5 saptamani. lmbaierea saptamanala cu sampon medicamentat cu clorhexidina 2% nu afecteaza eficacitatea produsului impotriva puricilor, dupa cum reiese din studii efectuate pe o perioada de 6 saptamani. 
Pot aparea capuse sporadic. Astfel, este imposibila excluderea completa a infectarii cu boli in conditii nefavorabile. 
Puricii animalelor de companie infesteaza deseori cosul animalului, lenjeria si zonele obisnuite de odihna, cum sunt covoarele si alte materiale moi, care trebuie tratate, in caz de infestare masiva si la initierea masurilor de control, cu un insecticid adecvat si aspirate in mod regulat. 

Reactii adverse:

Printre reactiile adverse foarte rare (mai putin de 1 animal din 10000 animale tratate, inclusiv raportarile izolate) suspectate, se pot observa reactii pasagere ale pielii la locul aplicarii produsului (decolorare si caderea parului, prurit si eritem) si prurit general sau alopecie. In mod exceptional dupa utilizare s-au observat simptome neurologice reversibile (hiperestezic, depresie, alte semne neurologice), hipersalivatie, varsaturi sau simptome respiratorii. In cazul in care animalele se ling, poate aparea hipersalivatie de scurta durata datorata in principal excipientilor.

Precautii:

Evitati contactul produsului cu ochii animalelor. 
Este important sa va asigurati ca aplicarea produsului se face intr-un loc ferit unde animalul nu se poate linge si trebuie evitat ca animalele sa se linga unele pe altele dupa aplicarea tratamentului. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat 
Produsul poate fi utilizat in timpul gestatiei si lactatiei. 

Depozitare: A se pastra in loc uscat, protejat de lumina, A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A127

Fisa tehnica

Prescriptie
NU
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Fipronil, S-metopren
Cale administrare
Topic
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/fypryst_combo_402_modif_3.pdf
Prospect

Meniu