Fypryst Combo Cat 50g x 3 pip

Categorie

Antiparazitare externe

Producator
Specie

Pisici, Animale exotice

Substanta activa

Fipronil, S-metopren

Descriere

Substante active: S-metopren, Fipronil

Specii tinta: Animale exotice, Pisici

Indicatii:

Pisici: 
Pentru utilizare impotriva infestatiilor cu purici sau infestatiilor mixte cu capuse si/sau paduchi hematofagi:

- eliminarea infestatiilor cu purici (Ctenocephalides spp.). Eficacitatea insecticida impotriva reinfestarilor cu purici adulti este de 4 saptamani. Prevenirea multiplicarii puricilor prin inhibarea dezvoltarii oualor (actiune ovicida), larvelor si pupelor (actiune larvicida) ce provin din ouale depuse de puricii adulti persista 6 saptamani dupa aplicarea produsului; 

- eliminarea infestatiilor cu capuse (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus). Produsul are o eficacitate acaricida persistenta de pana la 2 saptamani impotriva capuselor (bazata pe date experimentale);

- eliminarea paduchilor hematofagi (Felicola subrostratus)

Produsul poate fi utilizat in cadrul strategiei de tratament pentru controlul dermatitei alergice provocate de purici (OAP), diagnosticata anterior de catre medicul veterinar. 

Dihori domestici: 
Pentru utilizare impotriva infestatiilor cu purici sau infestatiilor mixte cu capuse: 

- eliminarea infestatiilor cu purici (Ctenocephalides spp.). Eficacitatea insecticida impotriva reinfestarilor cu purici adulti este de 4 saptamani. Prevenirea multiplicarii puricilor prin inhibarea dezvoltarii oualor (actiune ovicida), larvelor si pupelor (actiune larvicida) ce provin din ouale depuse de puricii adulti;

- eliminarea infestatiilor cu capuse (Ixodes ricinus). Produsul are o eficacitate acaricida persistenta, de pana la 4 saptamani impotriva capuselor (bazata pe date experimentale).

Contraindicatii:

In absenta datelor disponibile produsul nu se administreaza la pisoii cu varsta mai mica de 8 saptamani si/sau cu greutate mai mica de 1 kg. Produsul nu se administreaza la dihori domestici cu varsta mai mica de 6 luni. 
Nu administrati produsul la animalele bolnave (boli sistemice, febra) sau la cele aflate in convalescenta. 
Nu administrati produsul la iepuri datorita riscului de aparitie a unor reactii adverse grave sau chiar a mortii. 
Deoarece nu au fost efectuate studii clinice, utilizarea produsului la alte specii de animale in afara speciilor tinta nu este recomandata.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 3 pipete.

Cale administrare: Topic

Doza recomandata:

Cantitati de administrat
Continutul unei pipete de 0,5 ml cu doza unica corespunzand dozei minime recomandate de 5 mg/kg fipronil si 6 mg/kg S-metopren se aplica local pe piele intre omoplati la pisica (utilizare spot-on). ln absenta studiilor de siguranta, intervalul minim intre aplicari este de 4 saptamani. Continutul unei pipete de 0,5 ml cu doza unica, corespunzand dozei de 50 mg fipronil si 60 mg S-metopren, se aplica local, pe piele, intre omoplati la dihorul domestic (utilizare spot-on). 

lntervalul minim intre aplicari este de 4 saptamani. 

Mod de administrare:

1. Scoateti o pipeta din ambalaj. Tineti pipeta in pozitie verticalii cu varful in sus si desurubati capacul pipetei;

2. Cu celalalt capat al dopului astfel indepartat, perforati sigiliul pipetei, apoi indepartati capacul;

3. Administrarea se face la baza gatului, intre omoplati;

4. Indepartati parul animalului pentru a face pielea vizibila. Puneti varful pipetei pe piele si presati tubul de mai multe ori pentru a goli continutul complet si direct pe piele, intr-un singur loc. 

 

Specificatii:

Puricii animalelor de companie infesteaza deseori cosul animalului, lenjeria si zonele obisnuite de odihna, cum sunt covoarele si alte materiale moi, care trebuie tratate, in caz de infestare masiva si la initierea masurilor de control, cu un insecticid adecvat si aspirate in mod regulat. 

Nu sunt disponibile date cu privire la efectul imbaierii/aplicarii samponului asupra eficacitatii produsului la pisici si dihori domestici. Cu toate acestea, pe baza informatiilor disponibile pentru caini, spalati cu sampon la 2 zile dupa aplicarea produsului, nu se recomanda imbaierea animalelor timp de 2 zile de la aplicarea produsului. 

Reactii adverse:

Pisici 
Printre reactiile adverse foarte rare suspectate (mai putin de 1 animal din 10000 animale tratate, inclusiv raportarile izolate) se pot observa reactii pasagere ale pielii la locul aplicarii produsului (decolorare si caderea parului, prurit si eritem) si prurit general sau alopecie. In mod exceptional dupa utilizare s-au observat simptome neurologice reversibile (hiperestezie, depresie, alte semne neurologice), hipersalivatie sau varsaturi. 
In cazul in care animalele se ling, poate aparea hipersalivatie de scurta durata datorata in principal excipientilor. 

Precautii:

Evitati contactul produsului cu ochii animalelor. 

Este important sa va asigurati ca aplicarea produsului se face intr-un loc ferit unde animalul nu se poate linge si trebuie evitat ca animalele sa se linga unele pe altele dupa aplicarea tratamentului. 

Pot aparea infestatii sporadice cu capuse. Astfel, este imposibila excluderea completa a transmiterii bolilor infectioase in conditii nefavorabile. Toxicitatea potentiala a produsului pentru pisici mai mici de 8 saptamani in contact cu o pisica tratata nu este documentata. In acest caz, este necesara o atentie speciala.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat 

Pisici 
Produsul poate fi utilizat in timpul gestatiei. 

Dihori domestici 
Studiile de laborator la pisici nu au evidentiat efecte teratogene, fetotoxice sau materno-toxice. Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita la dihorii domestici in timpul gestatiei si lactatiei. Utilizati produsul numai dupa evaluarea beneficiu/risc efectuata de catre medicul veterinar responsabiI.

Depozitare: A se pastra in loc uscat, protejat de lumina, A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C, A se pastra in ambalajul original

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A123

Fisa tehnica

Prescriptie
NU
Specii tinta
Pisici, Animale exotice
Substanta activa
Fipronil, S-metopren
Cale administrare
Topic
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/fypryst_combo_50_190227.pdf
Prospect

Meniu