Fypryst Cat 50mg x 3pip

Categorie

Antiparazitare externe

Producator
Specie

Pisici

Substanta activa

Fipronil

Descriere

Substante active: Fipronil

Specii tinta: Pisici

Indicatii:

Tratamentul si prevenirea infestatiilor cu purici (Ctenocephalides felis) si capuse (Rhipicephalus spp., Dermacentor spp., Ixodes spp.) la pisici.

Tratamentul si controlul dermatitelor alergice produse de intepaturile puricilor (FAD) la pisici.

Prevenirea si tratamentul infestatiilor cu paduchi hematofagi Felicola subrostratus la pisici.

Contraindicatii:

In absenta studiilor, produsul nu se administreaza la pisoii cu varsta mai mica de 8 saptamani si cu greutate mai mica de 1 kg. 
Nu administrati produsul la animalele bolnave (boli sistemice, febra) sau la cele aflate in convalescenta.
Nu administrati produsul la iepuri, datorita riscului de aparitie a unor reactii adverse grave sau chiar al mortii.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 3 pipete.

Cale administrare: Topic

Doza recomandata:

In absenta studiilor pentru demonstrarea sigurantei produsului, intervalul minim intre aplicari este de 4 saptamani.

Cantitati de administrat: 
Aplicati continutul unei pipete cu doza unica de 0,5 ml pe piele, intre spete. 
Metoda de administrare: 
Scoateti o pipeta din ambalaj. Tineti pipeta in pozitie verticala cu varful in sus si desurubati capacul pipetei. Cu celalalt capat al dopului astfel indepartat, perforati sigiliul pipetei. indepartati parul animalului de pe linia mediana dintre spete pentru a face pielea vizibila. Puneti varful pipetei pe piele si presati tubul de mai multe ori pentru a fi golit direct pe piele. 

O doza va asigura protectia impotriva infestarii cu purici pe o perioada de 5 saptamani. Produsul este eficient impotriva capuselor timp de 2 saptamani. 

Specificatii:

Evitati contactul produsului cu ochii animalelor. 

Reactii adverse:

In cazul in care animalele se ling, poate aparea hipersalivatie de scurta durata datorata in principal excipientilor. Printre reactiile adverse extrem de rare suspectate, se pot observa reactii pasagere ale pielii la locul aplicarii (decolorare si caderea parului, prurit si eritem) si prurit general cu alopecie. In mod exceptional dupa utilizare s-au observat simptome neurologice reversibile (hiperestezie, depresie, nervozitate), hipersalivatie sau voma. 
Evitati supradozarea. 

Precautii:

Capusele de pe animale trebuie indepartate inainte de utilizarea produsului pentru a micsora riscul bolilor transmisibile. 
Este important sa va asigurati ea aplicarea produsului se face intr-un loc in care animalul nu se poate linge si trebuie evitat ca animalele sa se linga unele pe altele dupa aplicarea tratamentului. 

Nu exista date despre eficacitatea produsului dupa baie/samponare la pisici. Cu toate acestea, bazandu-ne pe informatii cu privire la eficacitatea produsului la cainii spalati cu sampon la doua zile dupa aplicarea produsului, imbaierea pisicilor nu se recomanda timp de doua zile dupa aplicarea produsului. 
Sporadic, se pot atasa capuse. Din acest motiv, transmiterea bolilor infectioase prin intermediul capuselor nu poate fi exclusa in totalitate, daca conditiile sunt nefavorabile. De regula, capusele vor muri si vor cadea de pe gazda in decurs de 24 - 48 de ore dupa infestare, fara a se hrani cu sangele animalului. 
Puricii animalelor de companie invadeaza frecvent culcusul acestora, acolo unde animalele dorm si se odihnesc, locuri care trebuie tratate in mod regulat cu insecticide adecvate si curatate cu ajutorul unui aspirator, in cazul infestatiilor masive si in momentul aplicarii masurilor de preventie.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat 
Siguranta produsului a fost demonstrata la femelele destinate reproductiei, cele gestante precum si cele in lactatie, primind doze de trei ori mai mari decat doza terapeutica. 
Fypryst solutie spot-on poate fi aplicat femelelor destinate reproductiei si femelelor gestante, precum si femelelor in lactatie. 

Depozitare: A se proteja de lumina directa, Nu necesita conditii speciale de depozitare, A se pastra in ambalajul original

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A44

Fisa tehnica

Prescriptie
NU
Specii tinta
Pisici
Substanta activa
Fipronil
Cale administrare
Topic
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/fypryst_50_150129.pdf
Prospect

Meniu