Effitix XS (1.5-4kg) x 4 pip

Effitix XS (1.5-4kg) x 4 pip

Categorie

Antiparazitare externe

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Fipronil, Permetrina

Descriere

Substante active: Permetrina, Fipronil

Specii tinta: Caini

Talie: Mica

Indicatii:

Pentru utilizare la caini, impotriva infestatiilor cu purici si/sau capuse, atunci cand activitatea repelenta (anti-hranire) este necesara, de asemenea, impotriva mustelor de nisip si/sau tantari. 
Impotriva puricilor
Tratamentul si prevenirea infestatiilor cu purici (Ctenocephalides felis). Puricii existenti pe caini sunt omorati in 24 ore de la tratament. Un tratament are eficacitate persistenta impotriva infestatiilor ulterioare cu purici adulti timp de patru saptamani. Produsul poate fi utilizat ca parte a strategiei de tratament pentru controlul Dermatitei Alergice produse de Purici (DAP), in cazul in care aceasta a fost anterior diagnosticata de un medic veterinar. 
Impotriva capuselor
Tratamentul infestatiilor cu capuse (Ixodes ricinus). 
Un tratament asigura o eficacitate acaricida persistenta de patru saptamani impotriva infestatiilor cu capuse (Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus si Rhipicephalus sanguineus). 
Daca la momentul aplicarii sunt prezente anumite specii de capuse (Dermacentor reticulatus sau Rhipicephalus sanguineus) exista posibilitatea sa nu fie omorate toate in primele 48 de ore. 
Muste de nisip si tantari 
Un tratament are activitate repelenta (anti-hranire) impotriva mustelor de nisip (Phlebotomus perniciosus) si tantari (Culex pipiens, Aedes aegypti) timp de patru saptamani.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti. Nu se utilizeaza la iepuri si pisici, deoarece ar putea sa apara reactii adverse sau chiar moartea (a se vedea sectiunea 4.5i). 
Nu se utilizeaza la animale bolnave (de ex. boli sistemice, febra ... ) sau convalescente. 

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 4 pipete

Cale administrare: Topic

Doza recomandata:

Numai pentru uz extern. Utilizare spot-on 
Dozare
Doza recomandata este de minim 6,7 mg fipronil/kg greutate corporala si 60 mg permetrin/kg greutate corporala. 
Greutatea cainelui
Fipronil (mg) Permetrina (mg)
1,5 - 4 kg 28,6 240
4 - 10 kg 67 600
10 - 20 kg 134 1200
20 - 40 kg 268 2400
40 - 60 kg 402 3600

Pentru cainii cu greutate mai mare de 60 kg se va utiliza o combinatie potrivita de pipete. 

Mod de administrare
Se scoate pipeta din supra-blister. Tineti pipeta in pozitie verticala. Loviti usor capatul ingust al pipetei pentru a va asigura ca intreg continutul este in corpul pipetei. Rupeti capatul pre-decupat al pipetei spot-on, de-a lungul liniei marcate. 
Faceti o carare in blana animalului, pana ce pielea devine vizibila. Puneti varful pipetei pe piele si apasati usor de cateva ori, pentru a goli continutul in doua pana la patru puncte diferite, in functie de greutatea animalului, de-a lungul spatelui animalului de companie pana la baza cozii. 
Pentru ghidare, la cainii sub 20 kg produsul trebuie aplicat in doua locuri, iar la cei peste 20 kg produsul trebuie aplicat in 2-4 locuri.

Sistem drop - stop.

Schema de tratament:
Utilizarea produsului trebuie sa se bazeze pe confirmarea infestarii sau a riscului de infestare, cu purici si/sau capuse, atunci cand activitatea repelenta (anti-hranire) este necesara importriva mustelor de nisip si/sau tantarilor. 
In functie de incarcatura ectoparazitara, medicul veterinar responsabil poate recomanda repetarea tratamentului. Intervalul dintre 2 tratamente trebuie sa fie de cel putin 4 saptamani.

Specificatii:

Produsul medicinal veterinar ramane eficient dupa expunere la lumina solara sau daca animalul se uda dupa ploaie. 
Evitati scufundarea in apa sau samponarea frecventa a cainilor tratati intrucat astfel poate fi afectata mentinerea eficacitatii produsului. 
Un caine cu purici poate avea o reactie alergica la saliva de purici numita Dermatita Alergica produsa de Purici (DAP). In cazul in care cainele dumneavoastra are inflamatii ale pielii, mancarime si muscaturi, se scarpina excesiv si este nelinistit si inconfortabil, ar trebui sa cereti sfatul unui medic veterinar pentru a diagnostica daca animalul dumneavoastra sufera de DAP. 
Pentru a reduce re-infestarea prin aparitia de purici noi, se recomanda tratarea tuturor animalelor care traiesc in aceeasi gospodarie. Alte animale care traiesc in aceeasi gospodarie trebuie tratate cu un produs adecvat. Puricii animalelor de companie infesteaza frecvent cosul animalului, locurile in care dorm si se odihnesc de obicei, cum ar fi covoarele si obiectele moi de mobilier, care trebuie tratate in caz de infestatie masiva cu un insecticid adecvat si aspirate regulat. 
Este posibil sa se produca atasarea unei capuse sau sa apara muscaturi ale unor muste de nisip sau tantari. Din acest motiv, transmiterea bolilor infectioase de catre acesti paraziti nu poate fi exclusa in conditii nefavorabile. 
Studiile au aratat un efect anti-hranire care dureaza 4 saptamani pentru muste de nisip si tantari. De aceea, pentru calatoriile de scurta durata (mai putin de 4 saptamani) in zonele endemice, se recomanda administrarea tratamentului cu putin timp inainte de expunerea asteptata. Pentru expunerea pe termen lung (de ex. animale care traiesc in zone endemice sau calatorii care dureaza mai mult de 4 saptamani), schema de tratament trebuie sa se bazeze pe informatii epidemiologice locale.

Reactii adverse:

Au fost raportate foarte rar reactii cutanate trecatoare la locul aplicarii (prurit, eritem, alopecie) si prurit generalizat. Modificari comportamentale (hiperactivitate/agitatie), semne neurologice (letargie, tremor muscular, convulsii, ataxie) si voma au fost raportate foarte rar. 
Daca animalele se ling, poate fi observata hipersalivatia. 

Precautii:

Animalele trebuie cantarite cat mai exact inainte de tratament. 
In absenta datelor de siguranta, produsul nu se utilizeaza la catei cu varsta mai mica de 12 saptamani si/sau care cantaresc mai putin de 1,5 kg. 
Trebuie avut grija pentru a evita contactul continutului pipetei cu ochii sau gura cainelui. In mod special, se va evita ingerarea orala prin lingerea locului de aplicare tratat sau contactul animalelor intre ele. 
Acest produs este foarte daunator pentru pisici si poate fi fatal datorita fiziologiei unice a pisicilor care sunt incapabile sa metabolizeze anumiti compusi, inclusiv permetrinul. In caz de expunere cutanata accidentala, se spala cu sampon sau sapun pisica si se va consulta rapid medicul veterinar. Pentru a preveni expunerea accidentala a pisicilor la acest produs, cainii tratati trebuie tinuti separat de pisici dupa tratament, pana la uscarea locului de aplicare. Este important ca pisicile sa nu aiba acces la locul aplicarii in cazul cainilor tratati cu acest produs. In cazul unei astfel de expuneri, solicitati imediat consultul unui medic veterinar. 

Nu se utilizeaza la iepuri si pisici. 

Utilizare in perioada de gestatie sau lactatie 
Studiile de laborator la caini utilizand fipronil si permetrin nu au evidentiat niciun efect teratogen sau embriotoxic. Siguranta utilizarii produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita la catele gestante sau aflate in lactatie. In timpul gestatiei sau lactatiei, produsul se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea raportului beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil.

Depozitare: A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C, A se proteja de lumina directa

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A266

Fisa tehnica

Prescriptie
NU
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Fipronil, Permetrina
Cale administrare
Topic
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/effitix_67_mg_210114.pdf
Prospect

Meniu