Effipro spray 250ml

Categorie

Antiparazitare externe

Producator
Specie

Caini, Pisici

Substanta activa

Fipronil

Descriere

Substante active: Fipronil

Specii tinta: Pisici, Caini

Indicatii:

Tratamentul infestatiei cu purici (Ctenocephalides spp.) la caini si pisici. 
Tratamentul infestatiei cu capuse (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) la caini si pisici. Tratamentul infestatiilor cu paduchi malofagi la caini (Trichodectes canis) si pisici (Felicola subrostratus). 
Produsul poate fi folosit ca parte a strategiei de tratament pentru controlul dermatitei alergice produse de purici (DAP). 
Eficacitatea insecticida impotriva infestatiilor noi cu purici adulti persista pana la 6 saptamani la pisici si pana la 3 luni la caini, in functie de incarcatura mediului. 
Produsul are o activitate acaricida persistenta de pana la 4 saptamani impotriva capuselor, in functie de incarcatura mediului. 

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza la animale bolnave (de ex. boli sistemice, stari febrile) sau la animale in convalescenta. 
Nu se utilizeaza la iepuri, deoarece ar putea sa apara reactii adverse sau chiar moartea. 
Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti. 

Forma de prezentare:

Flacon 250ml alb opac de polietilena de densitate inalta, inchis ermetic cu o pompa mecanica de pulverizare, ce elibereaza 1,5 ml la fiecare pulverizare (cu piston din polietilena de densitate joasa). 

Cale administrare: Topic

Doza recomandata:

Calea de administrare

Spray cu pompa mecanica doar pentru uz extern. 
Pompa elibereaza 0,5 ml (flacon de 100 ml) sau 1,5 ml (flacon de 250 ml) sau 3 ml (flacon de 500 ml) spray la fiecare pulverizare. 

Dozaj:

Pentru a uda blana pana la piele, se aplica 3 - 6 ml pe kg greutate corporala (7,5 - 15 mg de substanta activa pe kg greutate corporala), in functie de lungimea parului. 
Dozajul poate fi atins cu 6 - 12 pulverizari pe kg greutate corporala in cazul formei de prezentare de 100 ml sau 2 - 4 pulverizari in cazul formei de prezentare de 250 ml sau 1 - 2 pulverizari in cazul formei de prezentare de 500 ml. 
In functie de lungimea parului, forma de prezentare de 100 ml permite 4 - 8 tratamente la o pisica de 4 kg sau pana la 3 tratamente la un caine de 10 kg, forma de prezentare de 250 ml permite 2 - 4 tratamente la un caine de 20 kg,  forma de prezentare de 500 ml permite 2 - 4 tratamente la un caine de 40 kg. 

Mod de administrare:

Pentru flacoanele de 250 si 500 ml, ajustati pulverizatorul pentru pulverizarea zonei. 
Pulverizati tot corpul animalului aplicand de la o distanta de 10 - 20 cm. Aplicati in directia inversa de crestere a firului de par si asigurati-va ca toata blana animalului a fost udata. Ciufuliti blana animalului, mai ales la cele cu par lung, astfel incat produsul sa penetreze pana la piele. Pentru tratamentul regiunii capului si la animalele de companie tinere sau agitate, aplicarea se poate face pulverizand solutia pe mana inmanusata si frecand blana animalului. Permiteti uscarea naturala. Nu uscati cu prosopul.

Proprietati
Formula contine un agent de filmare. De aceea, spray-ul formeaza un film care face blana lucioasa. 

Schema de tratament:
Pentru controlul optim al infestatiei cu purici si/sau capuse, schema de tratament se va baza pe situatia epidemiologica locala. 
In absenta studiilor de siguranta, intervalul minim dintre tratamente este de 4 saptamani. 
Cateii si pisoii mai mari de 2 zile pot fi tratati in siguranta. 

Specificatii:

In cazul folosirii ca parte a strategiei de tratament impotriva dermatitei alergice cauzate de purici, se recomanda aplicari lunare la pacientul alergic si la restul cainilor si pisicilor din casa. Pentru un efect optim, nu se recomanda imbaierea sau samponarea animalelor cu doua zile inainte sau dupa tratamentul cu acest produs. Imbaierea sau samponarea de pana la 4 ori in doua luni nu a avut efecte semnificative asupra eficacitatii reziduale a produsului. Cand se fac samponari mai frecvente, se recomanda tratament lunar.

Tratamentul locurilor in care se culca animalele, covoarelor si obiectelor moi de mobilier cu un insecticid adecvat va ajuta la reducerea incarcaturii mediului si poate asigura durata maxima de protectie impotriva reinfestarii. Pentru controlul optim al infestarii cu purici intr-o casa cu mai multe animale de companie, toti cainii si toate pisicile din casa trebuie tratate cu un insecticid adecvat.

Se poate sa existe doar o singura capusa atasata. Din aceasta cauza transmiterea bolilor infectioase nu poate fi exclusa in totalitate, in conditii nefavorabile. 

Produsul nu este potrivit pentru tratamentul direct al mediului.

Reactii adverse:

Daca animalul linge zona aplicarii, poate fi observata o scurta perioada de hipersalivatie, in principal datorita naturii solventului. 
Printre efectele adverse extrem de rare raportate dupa folosirea produsului se numara reactii cutanate trecatoare la locul aplicarii cum ar fi eritem, prurit sau alopecie. In mod exceptional, au fost raportate dupa aplicare hipersalivatie, simptome neurologice reversibile (hiperestezie, depresie, simptome nervoase ), voma sau simptome respiratorii.

Precautii:

Nu depasiti doza recomandata. 
Evitati contactul produsului cu ochii animalului. 
Nu aplicati spray-ul direct pe pielea Iezata. 
Permiteti uscarea animalelor intr-o camera bine ventilata. 
Nu plasati animalele in spatii inchise sau custi pentru transportul animalelor de companie inainte ca blana sa fie complet uscata. 
Este important sa va asigurati ca animalele nu pot sa se linga unul pe celalalt dupa tratament. 
Tineti animalele tratate departe de foc sau alte surse de caldura si de suprafetele susceptibile sa fie afectate de spray-ul alcoolic, timp de cel putin 30 de minute dupa aplicarea spray-ului sau pana la uscarea completa a blanii. 

Utilizare in perioada de gestatie sau lactatie 

Studiile de laborator nu au evidentiat niciun efect teratogen sau embriotoxic ale fipronilului la iepuri si sobolani. Fipronil este foarte bine tolerat de catei, dupa tratamentul catelelor in lactatie. 
Nu au fost efectuate studii cu acest produs la catelele sau pisicile gestante sau pisicile aflate in lactatie. Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost evaluata, de aceea produsul se utilizeaza numai conform evaluarii raportului risc/beneficiu de medicul veterinar responsabil. 

Depozitare: A se pastra la temperaturi sub 25°C, A se proteja de lumina directa

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A25

Fisa tehnica

Prescriptie
NU
Specii tinta
Caini, Pisici
Substanta activa
Fipronil
Cale administrare
Topic
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/effipro_25_spray_modif_6.pdf
Prospect

Meniu