EFFIPRO DUO SD 4X0,67ML

Categorie

Antiparazitare externe

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Fipronil, Piriproxifen

Descriere

Substante active: Piriproxifen, Piriproxifen, Piriproxifen, Piriproxifen, Piriproxifen, Piriproxifen, Piriproxifen, Piriproxifen, Fipronil, Piriproxifen, Piriproxifen, Piriproxifen

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Pentru utilizare impotriva infestatiilor doar cu purici sau purici in asociere cu capuse. 
lmpotriva puricilor
Tratamentul si prevenirea infestatiilor cu purici (Ctenocephalides felis). Un tratament previne infestatiile ulterioare timp de 7 saptamani. 
Prevenirea multiplicarii puricilor prin impiedicarea dezvoltarii oualor in purici adulti timp de 12 saptamani de la aplicare. 
Produsul poate fi utilizat ca parte a strategiei de tratament pentru controlul Dermatitei Alergice produse de Purici (DAP), in cazul in care aceasta a fast anterior diagnosticata de un medic veterinar. 
Impotriva capuselor
Tratamentul infestatiilor cu capuse (lxodes ricinus). 
Un tratament asigura o eficacitate acaricida persistenta de 2 saptamani impotriva Ixodes ricinus si de 4 saptamani impotriva Dermacentor reticulatus si Rhipicephalus sanguineus
Daca la momentul aplicarii sunt prezente anumite specii de capuse (Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus) exista posibilitatea sa nu fie omorate toate in primele 48 de ore. 

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza la iepuri, deoarece ar putea sa apara reactii adverse sau chiar moartea.

Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate cunoscuta la substantele active sau la oricare dintre excipienti. 

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 4 pipete.

Cale administrare: Topic

Doza recomandata:

Doza: se aplica o pipeta de 0,67 ml la fiecare caine cu greutatea corporala de 2 -10 kg, corespunzator unei doze minime recomandate de 6,7 mg fipronil/kg greutate corporala si 2 mg piriproxifen/kg greutate corporala. 

Pentru cainii cu greutate mai mare de 60 kg se va utiliza o combinatie potrivita de pipete.

Mod de administrare: se scoate pipeta din supra-blister. Tineti pipeta in pozitie verticala. Loviti usor capatul ingust al pipetei pentru a va asigura ca intreg continutul este in corpul pipetei. Rupeti capatul pre-decupat al pipetei spot-on, de-a lungul liniei marcate. 
Faceti o carare in blana animalului, la baza gatului, inainte de omoplati, pana ce pielea devine vizibila. Puneti varful pipetei pe piele si apasati usor de cateva ori, pentru a goli continutul. Daca este necesar, continutul pipetei poate fi administrat in unul sau doua puncte suplimentare, de-a lungul spatelui animalului de companie pentru a evita scurgerea sau mai mult, aplicarea superficiala pe parul din blana, in special la cainii de talie mare. 

Sistem drop - stop (produsul este eliberat doar la apasarea corpului pipetei). 

O pipeta asigura un singur tratament, cu posibilitatea de a repeta lunar administrarea. 
Pentru controlul optim al infestajiei cu purici si capuse si al multiplicarii puricilor, schema de tratament se poate baza pe situatia epidemiologica Iocala. 

Specificatii:

Samponarea sau scufundarea animalului in apa imediat dupa tratament poate reduce durata activitatii. Produsul ramane eficient impotriva puricilor timp de 5 saptamani, cand cainele este samponat la intervale lunare dupa tratament. Daca este nevoie de samponarea cainelui, este mai bine ca aceasta sa aiba loe inainte de tratament. 
Scufundarea in apa timp de doua ori post-tratament nu a afectat eficacitatea adulticida impotriva puricilor si nici pe cea legata de prevenirea dezvoltarii oualor de pureci in pureci adulti. 
Influenta scufundarii in apa sau a samponarii cainelui asupra eficacitatii produsului impotriva capuselor nu a fost evaluata. 
In cazul unei infestatii, la inceputul masurilor de control, cosul animalului, locurile in care dorm si se odihnesc de obicei, cum ar fi covoarele si obiectele moi de mobilier, trebuie tratate cu un insecticid adecvat si aspirate regulat. 
Pentru a reduce cantitatea de purici din mediu, toate animalele care traiesc in aceeaci gospodarie trebuie tratate de asemenea cu un produs adecvat pentru controlul puricilor. 
Produsul nu previne atasarea capuselor de animale. Transmiterea bolilor infectioase de catre capuse nu poate fi exclusa in totalitate daca conditiile sunt nefavorabile. Efieacitatea imediata a fost dovedita impotriva Ixodes ricinus, indicand ca aceste capuse sunt cel mai probabil omorate in primele 48 de ore de la aplicarea produsului. Daca sunt prezente capusele Dermacentor reticulatus sau Rhipicephalus sanguineus, cand produsul este aplicat, acestea pot sa nu fie omorate in primele 48 ore. Odata omorate, capusele vor cadea de cele mai multe ori, de pe animal. Orice capuse ramase trebuie indepartate tragand usor, asigurandu-ne ca nu raman in piele parti din piesele bucale. 

Reactii adverse:

Efecte cosmetice trecatoare pot sa apara la locul aplicarii, cum ar fi aspect umed sau descuamare usoara.

Pot sa apara reactii cutanate trecatoare si prurit generalizat sau alopecie la locul aplicarii (descuamare, alopecie locala, prurit, eritem, decolorare cutanata).

Poate sa apara hipersalivatie, simptome neurologice reversibile (hiperestezie, depresie, simptome nervoase), simptome respiratorii sau voma. Aceste reactii apar in cazuri foarte rare.

Precautii:

Numai pentru uz extem. 
Animalele trebuie cantarite cat mai exact inainte de tratament. 
In absenta datelor de siguranta, produsul nu se utilizeaza la catei cu varsta mai mica de 10 saptamani si/sau care cantaresc mai putin de 2 kg. 
Trebuie avut grija pentru a evita contactul continutului pipetei cu ochii sau gura cainelui. In mod special, se va evite ingerarea orala prin lingerea locului de aplicare tratat sau contactul animalelor intre ele. 
Nu aplicati produsul pe pielea care prezinta rani sau leziuni. 
In absenta studiilor suplimentare de siguranta, nu se va repeta tratamentul la intervale mai mici de 4 saptamani. 
Nu a fost studiata utilizarea produsului la caini bolnavi sau slabiti. 

Utilizare in perioada de gestatie sau lactatie 

Studiile de laborator utilizand fipronil si piriproxifen nu au evidentiat niciun efect teratogen sau embriotoxic. 
Siguranta utilizarii acestui produs nu a fost stabilita la catele gestante sau aflate in lactatie. in timpul gestatiei sau lactatiei, produsul se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea raportului beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil. 

Depozitare: A se pastra in loc uscat, protejat de lumina, A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A175

Fisa tehnica

Prescriptie
NU
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Fipronil, Piriproxifen
Cale administrare
Topic
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/effipro_duo_67_mg_200166.pdf
Prospect

Meniu