EFFIPRO DUO CT 4X0,5ML

Categorie

Antiparazitare externe

Producator
Specie

Pisici

Substanta activa

Fipronil, Piriproxifen

Descriere

Substante active: Piriproxifen, Piriproxifen, Piriproxifen, Piriproxifen, Fipronil

Specii tinta: Pisici

Indicatii:

Pentru utilizare la pisici, impotriva infestatiilor doar cu purici sau in asociere cu capuse. 
Impotriva puricilor
Tratamentul si prevenirea infestatiilor cu purici (Ctenocephalides felis). Un tratament previne infestatiile ulterioare timp de 5 saptamani. 
Prevenirea multiplicarii puricilor prin impiedicarea dezvoltarii oualor in purici adulti timp de 12 saptamani de la aplicare. 
Produsul poate fi utilizat ca parte a strategiei de tratament pentru controlul Dermatitei Alergice produse de Purici (DAP), in cazul in care aceasta a fost anterior diagnosticata de un medic veterinar. 
Impotriva capuselor
Tratamentul infestatiilor cu capuse (Ixodes ricinus si Rhipicephalus turanicus). 
Un tratament asigura o eficacitate acaricida persistenta timp de 1 saptamana. 
Daca la momentul aplicarii sunt prezente capuse, exista posibilitatea sa nu fie omorate toate in primele 48 de ore. 

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza la iepuri, deoarece ar putea sa apara reactii adverse sau chiar moartea. 
Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate cunoscuta la substantele active sau la oricare dintre excipienti. 

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 4 pipete.

Cale administrare: Topic

Doza recomandata:

Doza:

Pentru o pisica cu greutatea corporala de 1 - 6 kg se aplica o pipeta de 0,5 ml, corespunzatoare unei doze minime recomandate de 8,3 mg fipronil/kg greutate corporala si 10 mg piriproxifen/kg greutate corporala. 

Mod de administrare
Se scoate pipeta din supra-blister. Tineti pipeta in pozitie verticala. Loviti usor capatul ingust al pipetei pentru a va asigura ca intreg continutul este in corpul pipetei. Rupeti capatul pre-decupat al pipetei spot-on, de-a lungul liniei marcate. 
Faceti o carare in blana, pe spate in zona gatului, pana ce pielea devine vizibila. Puneti varful pipetei pe piele si apasati ferm de cateva ori, pentru a goli continutul uniform intr-unul sau doua locuri. Trebuie sa va asigurati ca solutia este aplicata numai pe pielea sanatoasa si sa evitati aplicarea superficiala pe parul pisicii sau sa se scurga. 

Sistem drop - stop (produsul este eliberat doar la apasarea corpului pipetei). 

Pentru controlul optim al infestatiei cu purici si capuse si al multiplicarii puricilor, schema de tratament se poate baza pe situatia epidemiologica locala. Oricum, in absenta studiilor aditionale de siguranta, nu repetati tratamentul la intervale mai mici de 4 saptamani (a se vedea sectiunea 4.10). 

Specificatii:

Udarea cu apa a blanii cu 2 ore inaintea aplicarii produsului si de doua ori in timpul perioadei presupuse de eficacitate impotriva puricilor (la intervale de doua saptamani impotriva puricilor adulti sau la intervale de patru saptamani impotriva puricilor in stadii de dezvoltare) a fost investigata in timpul a doua studii de laborator. Udarea cu apa a blanii asa cum a fost descrisa mai sus nu afecteaza in mod negativ eficienta produsului. 
Influenta samponarii asupra eficientei produsului nu a fost investigata. Daca e nevoie de samponarea pisicii se recomanda efectuarea acesteia inainte de aplicarea produsului medicinal veterinar. 
In cazul unei infestatii, la inceputul masurilor de control, cosul animalului, locurile in care dorm si se odihnesc de obicei, cum ar fi covoarele si obiectele moi de mobilier, trebuie tratate cu un insecticid adecvat si aspirate regulat. 
Pentru a reduce cantitatea de purici din mediu, toate animalele care traiesc in aceeasi gospodarie trebuie tratate de asemenea cu un produs adecvat pentru controlul puricilor. 
Produsul nu previne atasarea capuselor de animale. Daca animalul a fost tratat inainte de expunerea la capuse, capusele vor fi omorate in 48 de ore de la atasare. Acest lucru va fi inainte de angorjare, minimizand, dar fara a exclude, riscul de transmitere a bolilor. 
Odata omorate, capusele vor cadea de cele mai multe ori, de pe animal. Orice capuse ramase trebuie indepartate tragand usor, asigurandu-ne ca nu raman in piele parti din piesele bucale. 

Reactii adverse:

Efecte cosmetice trecatoare pot sa apara la locul aplicarii, cum ar fi aspect umed sau descuamare usoara.

Conform experientei acumulate referitoare la aceste ingrediente active din formele farmaceutice spot-on, dupa utilizare pot sa apara reactii cutanate trecatoare si prurit generalizat sau alopecie la locul aplicarii (descuamare, alopecie locala, prurit, eritem, decolorare cutanata).

Poate sa apara hipersalivatie, simptome neurologice reversibile (hiperestezie, depresie, simptome nervoase), simptome respiratorii sau voma. Aceste reactii apar in cazuri foarte rare.

Precautii:

Numai pentru uz extem. A nu se administra oral. 
Animalele trebuie cantarite cat mai exact inainte de tratament. 
In absenta datelor de siguranta, produsul nu se utilizeaza la pisici cu varsta mai mica de 10 saptamani sau care cantaresc mai putin de 1,0 kg. 
Evitati contactul cu ochii animalului. In caz de contact accidental cu ochii, spalati ochii cu apa. Trebuie avut grija ca produsul sa fie aplicat corect asa cum este descris la sectiunea 4.9. Nu aplicati produsul pe pielea care prezinta rani sau leziuni. Este important sa ne asiguram ca produsul medicinal veterinar este aplicat direct pe o zona de piele uscata, unde animalul nu poate linge locul aplicarii si ca animalele nu se pot linge intre ele dupa tratament. 
Nu a fost studiata utilizarea produsului la pisici bolnave sau slabite. Utilizarea la animale bolnave sau slabite se face doar in conformitate cu evaluarea beneficiu/risc facuta de catre medicul veterinar responsabil. 
In absenta studiilor suplimentare de siguranta, nu se va repeta tratamentul la intervale mai mici de 4 saptamani. 

Utilizare in perioada de gestafie sau lactatie 

Studiile de laborator utilizand fipronil si piriproxifen nu au evidentiat niciun efect teratogen sau embriotoxic. 
Siguranta utilizarii acestui produs nu a fost stabilita la femele gestante sau aflate in lactatie. In timpul gestatiei sau lactatiei, produsul se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea raportului beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil. 

Depozitare: A se pastra in loc uscat, protejat de lumina, A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A174

Fisa tehnica

Prescriptie
NU
Specii tinta
Pisici
Substanta activa
Fipronil, Piriproxifen
Cale administrare
Topic
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/effipro_duo_50_mg_200164.pdf
Prospect

Meniu