Deltanil 1L

Categorie

Antiparazitare externe

Producator
Specie

Bovine, Ovine

Substanta activa

Deltametrina

Descriere

Substante active: Deltametrina

Specii tinta: Bovine, Ovine

Indicatii:

Aplicare topica pentru tratamentul si prevenirea infestarilor cu paduchi si muste la bovine; capuse, paduchi, Melophagus ovinus si miaze la ovine si paduchi si capuse la miei. 

  • La bovine: pentru tratamentul si prevenirea infestarilor cu paduchi malofagi si hematofagi, inclusiv Bovicola bovis, Solenopotes capillatus, Linognathus vituli si Haematopinus eurystemus. De asemenea, ca adjuvant pentru tratamentul si prevenirea infestarilor cu muste de grajd si tabanide, inclusiv Haematobia irritans, Stomoxys calcitrans, Musca species si Hydrotaea irritans;
  • La ovine: pentru tratmentul si prevenirea infestarilor cu capuse lxodes ricinus si paduchi (Linognathus ovillus, Bovicola ovis), Melophagus ovinus. Pentru tratamentul infestarilor cu miaze (de obicei cu Lucilia spp); 
  • La miei: pentru tratmentul si prevenirea infestarilor cu capuse lxodes ricinus si paduchi Bovicola ovis.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza la animale bolnave sau in convalescenta. 
Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti. 
Nu se utilizeaza la animale cu leziuni cutanate extinse. 

Utilizarea produsului in afara indicatiilor, la alte specii (in afara speciilor tinta - la caini si pisici), poate duce la semne neurologice toxice (ataxie, convulsii, tremor), semne digestive (hipersalivatie, voma) si poate fi fatala.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu un flacon de 1 litru

Cale administrare: Topic

Timp asteptare:

Bovine: lapte - 0 ore, carne si organe - 17 zile

Ovine: lapte - 0 ore, carne si organe - 35 zile

Doza recomandata:

Pentru uz extern. Aplicare pour-on.

Doza

  • Bovine: 100 mg deltametrin per animal corespunzator la 10 ml produs; 
  • Ovine: 50 mg deltametrin per animal corespunzator la 5 ml produs;
  • Miei (sub 10 kg greutate corporala sau cu varsta mai mica de 1 luna): 25 mg deltametrin per animal corespunzator la 2.5 ml produs. 

Administrare: acest produs se va administra cu un aplicator corespunzator: pentru flacoanele de 0.5 litri si 1 litru, produsul este prevazut cu o cana dozatoare; pentru flacoanele de 2.5 litri si pentru pungile flexibile de 2.5 litri si 4.5 litri, se recomanda utilizarea unui pistol de dozare corespunzator. Pungile flexibile pot fi purtate intr-un rucsac de dimensiuni corespunzatoare.

Locul de aplicare
Produsul se aplica de-a lungul liniei mediene a spatelui, la nivelul umerilor. A se vedea instructiunile specifice de administrare.

Specificatii:

Pentru evitarea rezistentei, produsul trebuie utilizat doar daca sensibilitatea la substanta activa a populatiei locale de muste este dovedita. Daca semnele clinice nu dispar dupa tratament, diagnosticul trebuie reevaluat. 
Cazurile de rezistenta la deltametrin au fost raportate pentru tabanide si mustele de grajd la bovine si paduchi la ovine. 
In tarile cu rezistenta recunoscuta la deltametrin, utilizarea produsului ar trebui facuta cel mai bine pe baza rezultatelor testelor de susceptibilitate. Pentru mai multe informatii, intrebati medicul veterinar. 
Produs reduce numarul de muste care stau direct pe animal, dar nu va elimina toate mustele dintr-o ferma. De aceea, utilizarea strategica a produsului trebuie sa se bazeze pe informatiile epidemiologice locale si regionale privind susceptibilitatea parazitilor si utilizarea lor impreuna cu metode de control al infestarilor.

Se vor evita urmatoarele practici care pot creste riscul dezvoltarii rezistentei si pot avea ca rezultat final ineficienta tratamentului: utilizarea prea frecventa si utilizarea repetata a unor ectoparazitare din aceeasi clasa, pentru o perioada lunga de timp; subdozarea, care poate fi cauzata de subestimarea greutatii corporale sau de necalibrarea dispozitivelor de dozare.

Reactii adverse:

Reactii la locul de aplicare, inclusiv descuamarea si pruritul s-au observat rar la bovine timp de 48 ore de la tratament.

Precautii:

Nu se va aplica in ochii sau in apropierea ochilor animalului sau pe mucoase. Produsul se va administra doar extern. Evitati contactul cu ochii si mucoasele, deoarece deltametrinul este iritant. 

Se va avea grija ca animalele sa nu linga produsul. Se va evita utilizarea produsului pe canicula si se va asigura accesul adecvat al animalelor la apa. 
Produsul se va administra doar pe pielea intacta, deoarece in urma absorbtiei prin leziuni majore poate apare toxicitatea. Oricum, semne locale de iritatie pot aparea dupa tratament, deoarece pielea poate fi deja afectata de infestare.

Utilizare in perioada de gestatie sau lactatie 

Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei.

Studiile de laborator la sobolani si iepuri nu au evidentiat niciun efect teratogen. Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil.

Depozitare: A se pastra in ambalajul original

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A164

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Bovine, Ovine
Substanta activa
Deltametrina
Cale administrare
Topic
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/deltanil_10_modif_8.pdf
Prospect

Meniu