Ataxxa 40 (0-4kg) x 3 pipete

Categorie

Antiparazitare externe

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Imidacloprid, Permetrina

Descriere

Substante active: Permetrina, Imidacloprid

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Pentru tratamentul si prevenirea infestarii cu purici (Ctenocephalides felis). 
Puricii de pe caine sunt omorati dupa o zi de tratament. Un tratament previne viitoarele infestari cu purici timp de patru saptamani. Produsul poate fi utilizat ea parte a strategiei de tratament impotriva dermatitei alergice determinate de purici (DAP). 
Produsul prezinta activitate acaricida persistenta impotriva infestatiilor cu capuse (Rhipicephalus sanguineus si lxodes ricinus pana la patru saptamani si Dermacentor reticulatus pana la trei saptamani) si eficacitate repelenta persistenta (lxodes ricinus) pana la trei saptamani. 
Capusele prezente deja pe caine s-ar putea sa nu fie omorate dupa doua zile de tratament si pot ramane atasate si vizibile. De aceea, se recomanda indepartarea capuselor prezente pe caine in momentul tratamentului, pentru a preveni atasarea si hranirea acestora cu sange. 
Un tratament asigura activitate repelenta (anti-hranire) impotriva mustei de nisip Phlebotomus perniciosus pana la 3 saptamani si impotriva tantarului Aedes aegypti 7 pana la 14 zile dupa efectuarea tratamentului. 

Contraindicatii:

In absenta datelor disponibile, produsul nu trebuie utilizat la cateii cu varsta sub 7 saptamani sau greutatea sub 1,5 kg. 

Nu se utilizeaza in cazurile cunoscute de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti. 

Nu se utilizeaza la pisici.

Forma de prezentare:

Cutie din carton cu 3 pipete.

Cale administrare: Topic

Doza recomandata:

Se aplica numai pe pielea intacta. 
Doza minima recomandata este: imidacloprid 10 mg/kg greutate corporala si permetrina 50 mg/kg greutate corporala. 
Schema de administrare cutanata locala in functie de greutatea corporala este detaliata in tabelul din prospect.

Pentru cainii cu greutatea > 40 kg trebuie utilizata combinatia adecvata de pipete. 
Pentru asigurarea dozei corecte, greutatea corporala trebuie determinata cat mai precis posibil. 
Pentru a reduce re-infestarile cu noi purici este recomandat sa fie tratati toti cainii dintr-o gospodarie. Alte animale de companie din aceeasi gospodarie trebuie tratate cu produse corespunzatoare. Pentru puricii proveniti din mediul inconjurator al animalului se recomanda utilizarea aditionala a unui produs corespunzator pentru tratamentul impotriva puricilor adulti si a stadiilor lor de dezvoltare. 
In functie de incarcarea parazitara, poate fi necesara reluarea tratamentului. Intervalul dintre doua aplicari trebuie sa fie de 4 saptamani. In cazul expunerii frecvente si/sau prelungite la apa, intervalul poate fi redus. In aceste cazuri, nu reluati tratamentul cu o frecventa mai mare de o data pe saptamana. 
La nivelul locului de aplicare pot fi observate modificari cosmetice temporare (de exemplu, descuamare, depozite de culoare alba si despicarea firului de par). 

Mod de administrare
Scoateti o pipeta din ambalaj. Tineti pipeta in pozitie verticala. Loviti usor cu degetul capatul ingust al pipetei, astfel incat continutul sa se stranga in corpul pipetei, rasuciti si scoateti capacul. Intoarceti capacul si plasati-l pe pipeta. Apasati si rasuciti, pentru a perfora sigiliul, apoi indepartati capacul de pe pipeta.

Pentru cainii cu greutate corporala de 10 kg sau mai putin
Cu cainele intr-o pozitie relaxata, indepartati blana dintre omoplati, pana ce pielea devine vizibila. Aplicati varful pipetei pe piele si apasati de cateva ori corpul pipetei, pentru a goli tot continutul pe piele. 

Pentru cainii cu greutate corporala de peste 10 kg
Cu cainele intr-o pozitie relaxata, intreg continutul pipetei trebuie aplicat uniform in patru zone distincte ale spatelui animalului, de la omoplati pana la baza cozii. In fiecare zona, indepartati blana, pana ce pielea devine vizibila. Aplicati varful pipetei pe piele si apasati usor corpul pipetei, astfel incat sa eliberati numai o parte a continutului pe piele. Nu aplicati cantitati excesive de solutie in nicio zona, deoarece solutia poate curge pe lateral. 

Specificatii:

Se poate produce atasarea individuala a capuselor sau o singura muscatura de muste de nisip sau tantari Aedes aegypti. Din acest motiv, nu poate fi exclusa transmiterea bolilor infectioase, daca conditiile sunt nefavorabile. 
Deoarece produsul exercita o actiune repelenta (anti-hranire) impotriva tantarilor Aedes aegypti timp de 7 zile dupa efectuarea tratamentului, este preferabil ca produsul sa fie aplicat cu o saptamana inainte de expunerea animalelor la acesti tantari. 
Produsul ramane eficient impotriva puricilor si daca animalul se uda. Dupa imersii saptamanale in apa timp de un minut, perioada de eficacitate insecticida persistenta impotriva puricilor nu a fost redusa. Cu toate acestea, trebuie evitata imbaierea prelungita. In cazuri de imbaiere frecventa si/sau prelungita eficacitatea insecticida persistenta se poate reduce. In aceste cazuri, nu repetati tratamentul mai des de data pe saptamana. Daca cainele trebuie spalat cu sampon, acesta trebuie administrat inaintea aplicarii produsului sau la un interval de cel putin 2 saptamani dupa aplicare, pentru optimizarea eficacitatii produsului.
Eficacitatea produsului impotriva capuselor dupa imbaiere sau samponare nu a fost studiata.

Reactii adverse:

In cazuri foarte rare, pot aparea prurit, pierderea parului si eritem, edem si leziuni la locul de aplicare. Aceste reactii adverse sunt trecatoare. In cazuri foarte rare, cainii pot prezenta modificari de comportament (agitatie, neliniste, plansete si rostogoliri), simptome gastro-intestinale (varsaturi, diaree, hipersalivatie, apetit diminuat) precum si semne neurologice, cum ar fi miscari nesigure si convulsii musculare sau apatie la rasele de caini sensibile la substanta activa permetrina. Aceste semne sunt in general tranzitorii si sunt trecatoare. 
Ingestia accidentala poate determina aparitia de voma pasagera si semne neurologice, cum sunt tremuraturi si necoordonare. Se va institui un tratament simptomatic. Nu exista antidot specific. 

Precautii:

Continutul pipetei nu trebuie sa vina in contact cu ochii si gura cainelui care primeste tratamentul. 
Este necesara atentie pentru administrarea corecta a produsului, asa cum a fost descrisa anterior. In mod special, trebuie evitata ingestia produsului prin linsul locului de aplicare sau contactul cu alte animale. 

Nu se utilizeaza la pisici. 

Acest produs este foarte toxic pentru pisici si poate determina moartea datorita particularitatilor fiziologice ale pisicilor, care nu sunt capabile sa metabolizeze anumite substante, inclusiv permetrina. Pentru a preveni expunerea accidentala a pisicilor la acest produs, cainii vor fi tinuti separat de pisici dupa tratament, pana cand locul de aplicare este uscat. Se vor lua masuri pentru ca pisicile sa nu linga locul de aplicare la cainii care au fost tratati cu acest produs. Daca acest lucru se intampla, adresati-va imediat medicului veterinar. 
Consultati medicul veterinar inainte de a utiliza produsul la cainii debilitati si bolnavi. 

Utilizare in perioada de gestatie, Iactatie sau in perioada de ouat 

Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei. Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil. 

Depozitare: A se pastra in ambalajul original, A se pastra in loc uscat, protejat de lumina

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A259

Fisa tehnica

Prescriptie
NU
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Imidacloprid, Permetrina
Cale administrare
Topic
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/ataxxa_200_40_mg_modif_5.pdf
Prospect

Meniu