Apivar x 10

Categorie

Antiparazitare externe

Specie

Albine

Substanta activa

Amitraz

Descriere

Substante active: Amitraz

Specii tinta: Albine

Indicatii:

Tratamentul varoozei cauzată de Varroa destructor sensibilă la amitraz.

Contra indicatii:

A nu se utiliza în cazul rezistenței cunoscute la amitraz.

Forma de prezentare:

Plicuri de polietilenă sigilate termic a câte 10 benzi/plic 

Timp asteptare:

Miere: zero zile. Nu utilizați în timpul fluxului de miere. Nu extrageți miere din fagurele cu puiet. Nu recoltați miere atunci când tratamentul este în desfășurare. Fagurii de puiet trebuie înlocuiți cu fundație nouă cel puțin o dată la trei ani. Nu reutilizați ramele cu puiet pe post de rame pentru miere.

Doza recomandata:

2 benzi per stup/cameră de puiet

Benzile se suspendă între rame în interiorul zonei cu puiet sau al ghemului de albine la o distanță minimă de 2 rame între benzi

Daca nu există puiet sau dacă acesta este la cel mai scăzut nivel, benzile pot fi îndepărtate dupa 6 săptămâni de tratament. Daca este puiet, lăsați benzile pe poziție timp de 10 săptămâni și îndepărtați-le la sfârșitul tratamentului. În cazul în care benzile sunt acoperite cu propolis și/sau ceară, la mijlocul tratamentului, se pot curăța prin răzuire după care trebuie să fie plasate din nou în stup confrom recomandărilor de mai sus. Perioada recomandată pentru tratament este atunci când magaziile au fost îndepărtate după ultima recoltă de miere (sfârșitul verii/ toamnă) și înainte de începerea activităților de producție a mierii de primăvară.

Se recomandă monitorizarea periodică a infestării pentru a determina cea mai bună perioadă pentru tratament.

Reactii:

O schimbare tranzitorie a comportamentului (de exemplu reacție de părăsire a stupului, comportament agresiv) poate fi observată atunci când benzile sunt plasate pentru prima dată în stup. Se consideră că acesta este un comportament defensiv mai degrabă, decât o reacție adversă la produsul în sine.

Depozitare: A se proteja de lumina directa
A se pastra in ambalajul original
A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
DV493

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Albine
Substanta activa
Amitraz

Meniu