Stronghold Plus 60mg 1,0ml

Categorie

Antiparazitare externe si interne

Producator
Specie

Pisici

Substanta activa

Selamectina, Sarolaner

Descriere

Substante active: Sarolaner, Selamectina

Specii tinta: Pisici

Indicatii:

Pentru pisici cu infestari sau cu risc de infestari parazitare mixte de capuse si purici, paduchi, acarieni raiei, nematode gastro-intestinale sau dirofilarioza. Produsul medicinal veterinar este indicat in mod exclusiv pentru utilizare impotriva capuselor si una sau mai multe dintre celelalte specii tinta de paraziti sunt indicate in acelasi timp.

Ectoparaziti:
- Pentru tratamentul si prevenirea infestarilor cu purici (Ctenocephalides spp.). Produsul medicinal veterinar are o activitate imediata si persistenta de omorare a puricilor impotriva unor noi infestari timp de 5 saptamani. Produsul omoara purici adulti inainte de a depune oua, timp de 5 saptamani. Prin actiunea sa ovicida si larvicida, produsul medicinal veterinar poate ajuta la combaterea infestatiei cu purici existenti in mediul inconjurator in zonele in care animalul are acces;

- Produsul poate fi utilizat ca parte a unei strategii de tratament pentru dermatita alergica produsa
de purici (FAD);

- Tratamentul infestatiilor cu capuse. Acest produs medicinal veterinar are efect acaricid imediat si persistent timp de 5 saptamani impotriva Ixodes ricinus si Ixodes hexagonus si 4 saptamani impotriva Dermacentor reticulatus si Rhipicephalus sanguineus;

- Tratamentul acarienilor raiei auriculare (Otodectes cynotis);

- Tratamentul infestatiilor cu paduchi hematofagi (Felicola subrostratus).

Capusele trebuie sa se ataseze de gazda si sa se inceapa sa se hraneasca pentru a fi expuse la sarolaner.

Nematode:
- Tratamentul in infestarea cu viermi rotunzi adulti (Toxocara cati) si viermi cu carlig intestinali
adulti (Ancylostoma tubaeforme);
- Prevenirea dirofilariozei cauzate de Dirofilaria immitis cu administrare lunara.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza la pisicile care sufera de boli concomitente, sunt debile si subponderale (pentru marimea si varsta lor).
Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu trei pipete cu capace verzi ce contin 1 ml de produs si elibereaza 60 mg selamectina si 10 mg sarolaner

Cale administrare: Topic

Doza recomandata:

Administrare spot-on.
Stronghold Plus trebuie administrat ca o singura aplicatie spot-on (local), in conformitate cu tabelul din prospect (care corespunde unui minim de 6 mg/kg selamectina si 1 mg/kg sarolaner).

Program de tratament
Purici si capuse
Pentru combaterea optima a infestarilor cu capuse si purici, produsul medicinal veterinar trebuie administrat la intervale lunare si continuat pe tot parcursul sezonului de purici si/sau capuse bazat pe situatii epidemiologice locale.
In urma administrarii produsului, puricii adulti de pe animal sunt omorati in termen de 24 de ore, ouale produse nu sunt viabile, iar larvele (gasite numai in mediul inconjurator), sunt, de asemenea, omorate.
Aceasta opreste reproducerea puricilor, intrerupe ciclul de viata al puricilor si poate ajuta la combaterea infestatiei cu purici existenti din mediul inconjurator in zonele in care animalul are acces.
Prevenirea dirofilariozei
Produsul poate fi administrat pe tot parcursul anului sau cu cel putin o luna inainte de prima expunere a animalului la tantari si apoi lunar pana la sfarsitul sezonului de tantari. Ultima doza trebuie sa fie aplicata in termen de o luna de la ultima expunere la tantari. In cazul in care este omisa o doza si un interval lunar intre doze este depasit administrarea imediata a produsului si reluarea dozelor lunare va reduce la minimum posibilitatea de dezvoltare a dirofilarilor adulte. Cand inlocuiti cu un alt produs preventiv pentru dirofilarii intr-un program de prevenire a dirofilariozei, prima doza de produs trebuie aplicata in termen de o luna de la data ultimei doze de la fostul produs medicinal veterinar.
Tratamentul infestarilor cu viermi rotunzi si viermi cu carlig
Trebuie administrata o singura doza de produs. Necesitatea si frecventa tratamentului suplimentar ar trebui sa fie in conformitate cu sfatul medicului veterinar curant.
Tratamentul paduchilor hematofagi
Trebuie administrata o singura doza de produs.
Tratamentul acarienilor auriculari
Trebuie administrata o singura doza de produs. In continuare examen veterinar dupa 30 de zile de tratament pentru a se determina daca este necesara o a doua administrare.

Specificatii:

Se recomanda, in conformitate cu bunele practici veterinare, ca toate animalele cu varsta de 6 luni sau mai mari, care traiesc in tarile in care exista un vector ar trebui sa fie testate pentru existenta infestarii cu adulti de dirofilarii inainte de a incepe utilizarea preventiva a produsului medicinal veterinar.
Acest produs medicinal veterinar nu este eficace impotriva adultilor de D. immitis.
Administrarea la animale infestate cu dirofilarii adulte nu ridica probleme de siguranta.
Deoarece nu este indicat in mod curent, beneficiile potentiale ale efectuarii testelor periodice pentru infestarea cu dirofilarii, in cazuri individuale, ar trebui sa fie luate in considerare de catre medicul veterinar responsabil.
Capusele trebuie sa se hraneasca pe gazda pentru a fi expuse la sarolaner; prin urmare, transmiterea
bolilor infectioase transmise de capuse nu poate fi exclusa.

Reactii adverse:

Utilizarea produsului medicinal veterinar poate determina usor si tranzitoriu prurit la locul de aplicare.
Alopecie usoara pana la moderata la locul de aplicare, eritem si salivarea au fost observate mai putin
frecvent.
Simptome neurologice (convulsii, ataxie) si simptome gastrointestinale (varsaturi, diaree) au fost raportate foarte rar pe baza experientei de siguranta dupa comercializare. In majoritatea cazurilor aceste simptome sunt tranzitorii.

Precautii:

Utilizarea acestui produs medicinal veterinar este indicata la pisici cu varsta de cel putin 8 saptamani si cantarind cel putin 1,25 kg greutate corporala.
Acest produs medicinal veterinar va fi aplicat numai pe suprafata pielii. A nu se administra oral sau parenteral.
Nu se aplica atunci cand blana animalului este uda.
Pentru tratamentul acarienilor auriculari, nu se aplica in mod direct in canalul auditiv.
Este important sa se aplice doza indicata pentru a preveni linsul sau ingestia produsului de catre animal. In cazul in care se produce o ingestie semnificativa, pot fi observate efecte gastrointestinale tranzitorii, cum ar fi hipersalivatie, voma, materii fecale moi sau consum redus de alimente si in mod normal, ar trebui sa se rezolve fara tratament.
Pastrati animalele tratate la distanta de surse de foc si de alte surse de aprindere, timp de cel putin 30 de minute sau pana cand parul blanii este uscat.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie
Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita in timpul gestatiei si lactatiei sau la animale destinate reproductiei. Cu toate acestea, selamectina este considerata sigura pentru utilizare la pisici de reproductie, gestante si in lactatie. In timp ce siguranta sarolanerului nu a fost evaluata la pisici de reproductie gestante sau in lactatie, studii de laborator cu sarolaner la sobolani si iepuri nu au produs nici o dovada a efectelor teratogene. Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea raportului beneficiu-risc efectuata de medicul veterinar responsabil.

Depozitare: A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A183

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Pisici
Substanta activa
Selamectina, Sarolaner
Cale administrare
Topic
Link ICMBV
https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2017/20170209136789/anx_136789_ro.pdf
Prospect

Meniu