Simparica Trio 48mg (20.1-40kg) x 3 tab

Categorie

Antiparazitare externe si interne

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Pirantel, Sarolaner, Moxidectina

Descriere

Substante active: Pirantel, Sarolaner, Moxidectina

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Pentru caini cu infestare sau care prezinta risc de infestare cu paraziti externi si interni. Produsul medicinal veterinar este indicat exclusiv atunci cand se utilizeaza in acelasi timp impotriva capuselor sau a puricilor si a nematodelor gastro-intestinale. Produsul medicinal veterinar are de asemenea eficacitate concomitenta pentru prevenirea dirofilariozei si angiostrongilozei.
Ectoparaziti:
- Pentru tratamentul infestarilor cu capuse. Produsul medicinal veterinar are activitate imediata si persistenta de ucidere a capuselor pentru timp de 5 saptamani impotriva Ixodes hexagonus, Ixodes ricinus si Rhipicephalus sanguineus si timp de 4 saptamani impotriva Dermacentor reticulatus;
- Pentru tratamentul infestarilor cu purici (Ctenocephalides felis si Ctenocephalides canis). Produsul medicinal veterinar are o activitate imediata si persistenta de ucidere a puricilor impotriva unor noi infestarii timp de 5 saptamani;
- Produsul medicinal veterinar poate fi utilizat ca parte a unei strategii de tratament pentru combaterea dermatitei alergice la purici (DAP).
Nematode gastro-intestinale:
Pentru tratamentul infestarilor cu viermi rotunzi si viermilor cu carlig:
- adultii imaturi (L5) si adulti de Toxocara canis;
- larve L4, adultii imaturi (L5) si adulti de Ancylostoma caninum;
- adulti de Toxascaris leonina;
- adulti de Uncinaria stenocephala.
Alte nematode:
- pentru prevenirea dirofilariozei (Dirofilaria immitis);
- Pentru prevenirea angiostrongilozelor prin reducerea nivelului de infestare cu stadii de adultii imaturi (L5) ale Angiostrongylus vasorum.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 3 comprimate, ambalate în blistere din folie de aluminiu

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

Produsul medicinal veterinar trebuie administrat in doza de 1,2-2,4 mg/kg sarolaner, 0,024-0,048 mg/kg de moxidectina si 5-10 mg/kg de pirantel in conformitate cu tabelul din prospect.

Mod de administrare
Comprimatele pot fi administrate cu sau fara alimente.

Comprimatele Simparica Trio sunt gustoase si usor consumate de majoritatea cainilor cand sunt oferite de proprietar. Daca comprimatul nu este preluat in mod voluntar de caine, el poate fi administrat cu alimente sau direct in gura. Comprimatele nu trebuie divizate.

Schema de tratament:
Schema de tratament trebuie sa se bazeze pe diagnosticul veterinar, situatia epidemiologica locala si/sau situatia epidemiologica a altor zone pe care cainele le-a vizitat sau pe care urmeaza sa le viziteze. Daca se bazeaza pe opinia medicului veterinar re-administrarea (administrarea) medicamentului fiind necesara, orice administrare (administrari) ulterioare trebuie sa respecte schema intervalul minim de 1 luna.

Produsul trebuie utilizat la caini numai atunci cand tratamentul infestarilor cu capuse / purici si nematode gastro-intestinale este indicat in acelasi timp. In absenta riscului de co-infestare mixta, ar trebui utilizat un paraziticid cu spectru mai restrans.

Tratamentul infestarilor cu purici sau capuse si a nematodelor gastro-intestinale:
Produsul medicinal veterinar poate fi utilizat ca parte a tratamentului sezonier impotriva puricilor sau capuselor (inlocuind tratamentul cu un produs mono-activ pentru purici sau capuse) la cainii cu infestari concurate diagnosticate ale nematodelor gastro-intestinale. Un singur tratament este eficace pentru tratamentul nematodelor gastro-intestinale. Dupa tratamentul infestarilor cu nematode, tratamentul pentru purici sau capuse trebuie continuat cu un produs mono-activ.

Prevenirea dirofilariozei si angiostrongilozelor:
O administrare unica previne, de asemenea, boala viermilor pulmonari (prin reducerea adultilor imaturi (L5) de A. vasorum) si dirofilariozei (D. immitis) timp de o luna. In cazul in care produsul inlocuieste un alt produs de prevenire a viermilor pulmonari sau dirofilariozei, prima doza a medicamentului trebuie administrata in decurs de o luna de la ultima doza a fostului produs medicinal veterinar. In zonele endemice, cainii trebuie sa primeasca tratament de prevenire impotriva viermilor pulmonari si/sau dirofilariozei la intervale lunare. Se recomanda ca tratamentul de prevenire a dirofilariozei ar trebui sa fie continuat pana la cel putin 1 luna de la ultima expunere la tantari.

Specificatii:

Capusele si puricii trebuie sa inceapa sa se hraneasca pe gazda pentru a deveni expusi la sarolaner; prin urmare, nu poate fi exclusa transmiterea bolilor infectioase cu transmitere parazitara.

Acest produs medicinal veterinar nu este eficace impotriva adultilor de D. immitis. Cu toate acestea, accidental, administrarea acestuia la caini infectati cu adulti de Dirofilaria nu ar trebui sa reprezinte probleme de siguranta. Cainii din zonele endemice pentru dirofilarii (sau cei care au calatorit in zone endemice) pot fi infestati cu dirofilarii adulte. Mentinerea eficacitatii lactonelor macrociclice este esentiala pentru combaterea Dirofilaria immitis. Pentru a minimiza riscul de selectie a rezistentei, se recomanda verificarea cainilor la inceputul fiecarui sezon de tratament preventiv atat pentru antigeni circulanti, cat si pentru microfilariile din sange. Numai animalele negative trebuie tratate. Rezistenta parazitilor pentru o anumita clasa de paraziticide se poate dezvolta in urma utilizarii frecvente si repetate a unui produs din acea clasa. Prin urmare, utilizarea acestui produs trebuie sa se bazeze pe evaluarea fiecarui caz individual si pe informatiile epidemiologice locale privind susceptibilitatea actuala a speciilor tinta, pentru a limita posibilitatea unei selectii viitoare pentru rezistenta.

Reactii adverse:

Semne gastro-intestinale, cum ar fi varsaturi si diaree, si tulburarile sistemice, cum ar fi letargia, anorexia/inapetenta, pot aparea in cazuri foarte rare, pe baza experientei privind siguranta ulterioare punerii pe piata. In majoritatea cazurilor aceste semne sunt usoare si trecatoare. Semne neurologice, cum ar fi tremor, ataxie sau convulsie, pot aparea in cazuri foarte rare, pe baza experientei privind siguranta ulterioare punerii pe piata. In majoritatea cazurilor aceste semne sunt tranzitorii.

Precautii:

In absenta datelor disponibile, tratamentul cateilor cu varsta mai mica de 8 saptamani si/sau sub 1,25 kg greutate corporala trebuie efectuat numai in conformitate cu evaluarea beneficiu-risc efectuata de medicul veterinar responsabil. Produsul a fost bine tolerat la cainii cu deficienta a proteinei 1 multidrog rezistenta (MDR1 -/-). Cu toate acestea, la astfel de rase sensibile (care pot include, dar fara a se limita neaparat la Collie si rasele inrudite), doza recomandata trebuie respectata cu strictete.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei sau la caini destinati reproductiei. Nu este recomandata utilizarea la aceste animale.

Depozitare: A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A243

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Pirantel, Sarolaner, Moxidectina
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/simparica-trio-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu