Neoprinil flexibag 2,5L

Categorie

Antiparazitare externe si interne

Producator
Specie

Bovine

Substanta activa

Eprinomectin

Descriere

Substante active: Eprinomectin

Specii tinta: Bovine

Indicatii:

Tratamentul infestarilor cu urmatorii paraziti sensibili la eprinomectin: 
Viermi rotunzi gastrointestinali (forme adulte si larve L4): Ostertagia ostertagi (inclusiv inhibarea stadiului larvar L4), Ostertagia lyrata (doar forme adulte), Haemonchus placeiTrichostrongylus axei, Trichostrongylus coluhriformis, Cooperia spp. (inclusiv inhibarea stadiului larvar L4), Cooperia oncophora, Cooperia punctata, Cooperia pectinata, Cooperia surnabada, Bunostomum phlebotomumNematodirus helvetianus, Oesophagostomum radiatum, Oesophagostomum sp. (doar forme adulte), Trichuris discolor (doar forme adulte); 
Viermi pulmonari: Dictyocaulus viviparus (forme adulte  si larve L4) 
Larve de insecte (stadii parazitare): Hypoderma bovis, Hypoderma lineatum
Acarienii railor: Chorioptes bovis, Sarcoptes scabiei var. Bovis
Paduchi hematofagi: Linognathus vituli, Haematopinus eurysternus, Solenopotes capillatus
Paduchi malofagi: Damalinia bovisHaematobia irritans
Produsul protejeaza animalele impotriva reinfestarilor cu:

-  Nematodirus helvetianus timp de 14 zile
-  Trichostrongylus axei  si Haemonchus placei timp de 21 de zile
Dictyocaulus viviparus, Cooperia oncophora, Cooperia punctataCooperia surnabada, Oesophagostomum radiatum si Ostertagia ostertagi timp de 28 de zile. 

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza la alte specii de animale in afara celor enumerate la sectiunile 4.1 si 4.2 din prospect. Nu se administreaza pe cale orala sau injectabila. 

Nu se utilizeaza la animale cu hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa sau la oricare dintre excipienti. Este posibil ea avermectinele sa nu fie bine tolerate la alte specii decat specia tinta (inclusiv caini, pisici si cai). Au fost raportate cazuri de mortalitate la caini, mai ales la cei din rasele Collie, Old English Sheepdogs si rasele inrudite si incrucisate, ca si la broaste testoase de uscat si de apa. 

Forma de prezentare:

Punga flexibila de 2,5 litri, ambalata in cutie de carton.

Cale administrare: Topic

Timp asteptare:

Carne si organe: 15 zile

Lapte: 0 ore

Doza recomandata:

Pentru uz extern. Aplicare pour-on.

Pentru administrare unica locala a unei doze de 500 ug eprinomectin pe kg greutate corporala, echivalent cu 1 ml pe 10 kg greutate corporala. 
Se aplica solutia pour-on de-a lungul liniei spatelui, sub forma unei linii inguste, de la greaban pana la baza cozii. 
Pentru a asigura administrarea unei doze corecte, greutatea corporala trebuie determinata cat mai corect posibil; se va verifica precizia dispozitivului de dozare. 

Daca animalele vor fi tratate colectiv, ele vor fi grupate in functie de greutate, pentru a evita subdozarea si supradozarea. 
Toate animalele din efectiv vor fi tratate simultan. 

Specificatii:

Se vor evita urmatoarele practici care pot creste riscul dezvoltarii rezistentei si pot avea ca rezultat final ineficienta tratamentului: 

- Utilizarea prea frecventa si folosirea repetata a unor antihelmintice din aceeasi clasa, pentru o perioada lunga de timp.
- Subdozarea, care poate fi cauzata de subestimarea greutatii corporate sau de necalibrarea dispozitivelor de dozare (daca este cazul).

Cazurile clinice suspecte de rezistenta la antihelmintice trebuie investigate in continuare prin metode adecvate (de ex. testul de reducere a numarului de oua din fecale). Daca rezultatele testelor indica clar instalarea rezistentei fata de un anumit antihelmintic, se va utiliza un alt antihelminitic din alta clasa farmacologica  si care are un mod diferit de actiune. 
Pana la aceasta data nu au fost raportate cazuri de rezistenta la eprinomectin ( o lactona macrociclica) la bovine in UE. De aceea, utilizarea produsului se va face pe baza informatiilor epidemiologice locale (regiune, ferma) privind sensibilitatea nematodelor si a recomandarilor asupra posibilitatilor de limitare a aparitiei rezistentei la antihelmintice. 
Daca exista un risc de reinfectare, trebuie cerut sfatul medicului veterinar, cu privire la necesitatea si frecventa administrarii repetate. 
Pentru cele mai bune rezultate, produsul trebuie sa faca parte dintr-un program planificat pentru controlul parazitilor interni si externi la bovine pe baza epidemiologiei acestor paraziti. 

Reactii adverse:

Datorita produsului lins de animal, au fost observate foarte rar reactii trecatoare, la locul administrarii, tremor cutanat, reactii locale minore, cum ar fi descuamarea cutanata. 

Precautii:

Doar pentru uz extern. 
Pentru evitarea reactiilor adverse provocate de moartea larvelor de Hypoderma in esofag sau coloana vertebrala, se recomanda administrarea produsului la sfarsitul perioadei de zbor al insectelor si inainte ca larvele sa ajunga la Iocurile de migrare din corpul animalelor; cereti sfatul unui medic veterinar pentru a afla perioada potrivita de tratament. 
Pentru o administrare eficienta, produsul nu trebuie administrat pe zone acoperite cu noroi sau balegar. Produsul va fi aplicat doar pe pielea intacta. 

Utilizare in perioada de gestatie sau lactatie

Studiile de laborator efectuate pe sobolan, iepure nu au demonstrat efecte teratogene sau embriotoxice dupa utilizarea eprinomectinei in doze terapeutice. A fost stabilita siguranta utilizarii produsului pe durata gestatiei, lactatiei si la taurii de reproductie. Poate fi utilizat in perioada de gestatie, lactatie, precum si la taurii de reproductie. 

Depozitare: A nu se lasa la vederea si indemana copiilor, Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
A165

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Bovine
Substanta activa
Eprinomectin
Cale administrare
Topic
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/neoprinil_190292.pdf
Prospect

Meniu