Trocoxil 75mg

Categorie

Antiinflamatoare tablete

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Mavacoxib

Descriere

Substante active: Mavacoxib

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Pentru tratamentul durerii si inflamatiei asociate cu afectiunea degenerativa articulara la caini in conditiile in care se indica un tratament continuu cu o durata mai mare de o luna de zile. 

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza la cainii cu varste mai mici de 12 luni si/sau cu greutate corporala mai mica de 3 kg. Nu se utilizeaza la cainii care sufera de ulceratii sau hemoragii gastro-intestinale. 
Nu se utilizeaza cand sunt semne de tulburari hemoragice. 
Nu se utilizeaza in cazurile de afectiuni renale sau hepatice. 
Nu se utilizeaza in cazurile de insuficienta cardiaca. 
Nu se utilizeaza la catelele gestante, de reproductie sau in lactatie.  
Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare din excipienti. Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate cunoscuta la sulfonamide. 
Nu se utilizeaza concomitent cu glucocorticoizi sau alte medicamente antiinflamatorii non steroidice (AINS),vezi sectiunea 4.8. 
Evitati utilizarea la animalele deshidratate, hipovolemice sau hipotensive, deoarece exista un risc potential de toxicitate renala crescuta. 

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu un blister cu 2 comprimate masticabile

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

ACESTA NU ESTE UN AINS ZILNIC. Doza este de 2 mg mavacoxib per kg greutate corporala, administrata inainte sau in timpul mesei principale a cainelui. Trebuie luate masuri de precautie pentru a se asigura ingestia comprimatului. Tratamentul trebuie repetat dupa un interval de 14 zile, dupa care intervalul de dozare este de O LUNA de zile. Un ciclu de tratament nu trebuie sa depaseasca 7 doze consecutive (6,5 luni). 

Greutate corporala (kg) Numarul si forma de prezentare a comprimatelor ce trebuie administrate
75 mg 95 mg
31 - 37 1  
38 - 47   1
48 - 52 1  
53 - 62   1
63 - 75 2  

Specificatii:

Nu se administreaza alte AINS sau glucocorticoizi in acelasi timp sau in decurs de 1 luna de zile dupa ultima administrare de Trocoxil. 

 

Reactii adverse:

Reactii adverse, ale tractului digestiv cum ar fi voma si diaree au fost frecvent raportate, iar pierderea apetitului, diaree hemoragica si melena fiind raportate destul de rar. Ulceratii gastrointestinale au fost raportate in cazuri rare. Apatie si alterarea parametrilor biochimici renali s-au raportat mai rar. In cazuri rare aceste reactii adverse pot fi fatale. 

Daca in urma administrarii de Trocoxil apare o reactie adversa, nu se vor mai administra alte comprimate si se va institui o terapie de sustinere recomandata in cazul supradozarii clinice cu AINS. O atentie deosebita se va acorda mentinerii statusului hemodinamic. 
La animalele unde apar reactii adverse gastrointestinale sau renale se impune folosirea protectoarelor gastrointestinale si a fluidelor administrate parenteral. Medicii veterinarii trebuie sa fie constienti ca semnele clinice de reactii adverse pot continua in cazul in care terapia de sustinere (cum sunt gastroprotectoarele) este intrerupta. 

Precautii:

Mavacoxib prezinta un timp de injumatatire plasmatic prelungit (pana la > 80 de zile, vezi sectiunea 5.2) datorita ratei scazute de eliminare. Aceasta corespunde la o durata a efectului de 1-2 luni dupa administrarea celei de-a doua doze (si a dozelor urmatoare). Se recomanda atentie pentru a se evita tratamentul animalelor care s-ar putea sa nu tolereze expunerea prelungita la AINS. La animalele ce prezinta eliminare redusa, se recomanda o perioada maxima de tratament de 6,5 luni ca terapie continua pentru a se putea controla nivelurile plasmatice de mavacoxib. 
Animalele trebuie sa fie supuse unui examen clinic inaintea inceperii tratamentului cu Trocoxil si se recomanda teste de laborator pentru monitorizarea hematologica si biochimica. Animalele ce prezinta alterari ale functiei renale sau hepatice sau cu evidente de enteropatie cu pierdere de sange sau proteine nu sunt indicate pentru tratamentul cu Trocoxil. Se recomanda repetarea examenului clinic dupa o luna de la inceperea tratamentului cu Trocoxil si inainte de administrarea celei de-a treia doze cu monitorizare aditionala a patologiei clinice, dupa caz, in timpul tratamentului. 
Mavacoxib este excretat prin bila iar la cainii cu disfunctii hepatice se poate produce eliminare redusa si prin urmare acumulare excesiva. Pentru acest motiv, cainii cu disfunctii hepatice nu trebuie tratati. 
Se evita utilizarea la animalele deshidratate, hipovolemice sau hipotensive, deoarece exista riscul potential de insuficienta renala acuta toxica. Trebuie evitata administrarea concomitenta de produse medicinale potential nefrotoxice. 
Animalelor care sunt supuse la anestezie si/sau interventii chirurgicale care pot produce deshidratare sau pot compromite statusul hemodinamic, trebuie sa li se asigure un regim hidric si hemodinamic adecvat in cazul tratamentului cu Trocoxil. Scopul principal al interventiei este de a mentine perfuzia renala. La pacientii cu afectiuni renale recurente poate apare exacerbarea sau decompensarea afectiunii renale in timpul terapiei cu medicamente AINS.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Nu se utilizeaza la animalele gestante, la animalele pentru reproductie si la cele in lactatie. Siguranta Trocoxil nu a fost stabilita pe parcursul perioadei de gestatie si lactatie. Cu toate acestea, studiile efectuate la animalele de laborator carora li s-au administrat alte AINS au demonstrat pierderi pre si post implantare, mortalitate embrio-fetala si malformatii.

Depozitare: Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
AI57

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Mavacoxib
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/trocoxil-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu