Rycarfa Flavour 50 mg x 20 tablete

Categorie

Antiinflamatoare tablete

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Carprofen

Descriere

Substante active: Carprofen

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Reducerea inflamatiei si durerii determinate de afectiunile musculoscheletale si bolile degenerative articulare. In perioada post-operatorie, dupa analgezie parenterala.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza la pisici. 
Nu se utilizeaza la catele gestante sau in perioada de alaptare. 
Nu se utilizeaza la cainii cu varsta mai mica de 4 luni. 
Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti. 
Nu se utilizeaza la cainii cu boli cardiace, hepatice sau renale, in cazul posibilitatii aparitiei ulceratiilor sau hemoragiilor gastrointestinale sau in cazul unei discrazii sanguine cunoscute. 

Forma de prezentare:

Cutie cu 20 de comprimate (2 blistere a cate 10 comprimate)

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

Doza zilnica initiala recomandata este de 2 pana la 4 mg carprofen per kg greutate corporala, in administrare unica sau divizata in doua doze egale. Dupa o perioada de tratament de 7 zile, in functie de raspunsul clinic, doza poate fi scazuta la 2 mg carprofen per kg greutate corporala per zi, in administrare unica. 
In perioada post-operatorie, pentru extinderea efectului analgezic, tratamentul parenteral cu solutie injectabila poate fi urmat de administrarea orala de comprimate, in doza de 4 mg/kg greutate corporala/zi, pentru o perioada de pana la 5 zile. 
Durata tratamentului depinde de raspunsul clinic; dupa o perioada de tratament de 14 zile, medicul veterinar trebuie sa reevalueze starea clinica a cainelui.

Reactii adverse:

In timpul tratamentului cu AINS au fost raportate urmatoarele reactii adverse frecvente: varsaturi, scaun moale/diaree, sange ocult in fecale, pierderea apetitului alimentar si letargie. 
In general, aceste reactii adverse apar in timpul primei saptamani de tratament si sunt, in majoritatea cazurilor, tranzitorii si se remit la intreruperea tratamentului, dar in cazuri foarte rare pot fi severe sau fatale. 
Daca apar reactii adverse, tratamentul trebuie intrerupt si trebuie solicitat sfatul medicului veterinar. 
Similar altor AINS, exista riscul unor rare efecte adverse renale sau hepatice, de natura alergica.

Precautii:

Utilizarea la cainii in varsta poate determina aparitia unor riscuri suplimentare. Daca tratamentul este absolut necesar, cainii pot necesita o urmarire clinica atenta. 

Se recomanda evitarea utilizarii produsului medicinal veterinar la cainele deshidratat, hipovolemic sau hipotensiv, datorita riscului potential de crestere a toxicitatii renale.

Antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS) pot determina inhibarea fagocitozei, de aceea, in timpul tratamentului afectiunilor inflamatorii asociate infectiilor bacteriene este necesara o terapie antimicrobiana concomitenta adecvata.

Utilizarea in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Studiile pe animale de laborator (sobolan si iepure) au aratat prezenta efectelor fetotoxice ale carprofenului la doze apropiate de cele terapeutice. Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei. Produsul nu trebuie utilizat la catelele gestante sau in perioada de alaptare. 

Depozitare: A se pastra in loc uscat, protejat de lumina, A nu se pastra la temperaturi mai mari de 25°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
AI27

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Carprofen
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/rycarfa_flavour_50_mg_modif_6.pdf
Prospect

Meniu