Robexera 5mg 30tbl

Categorie

Antiinflamatoare tablete

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Robenacoxib

Descriere

Substante active: Robenacoxib

Specii tinta: Caini

Talie: Mica, Toy

Indicatii:

Pentru tratamentul durerii si inflamatiei asociate cu osteoartrita cronica.
Pentru tratamentul durerii si inflamatiei asociate cu interventiilor chirurgicale pe tesut moale.

Contraindicatii:

A nu se administra cainilor care sufera de ulcer gastrointestinal sau de boli hepatice. 
A nu se utiliza concomitent cu corticosteroizi sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).
A nu se utiliza in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.
A nu se utiliza in cazul animalelor aflate in perioada de gestatie sau lactatie.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu blistere, continand 30 comprimate masticabile.

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

A nu se administra impreuna cu mancare, deoarece studiile clinice au demonstrat eficienta mai mare a robenacoxibului in osteoartrita, atunci cand este administrat fara mancare sau cu cel putin 30 de minute inainte sau dupa masa.
Comprimatele nu trebuie impartite sau sfaramate.
Osteoartrita: doza recomandata de robenacoxib este de 1 mg/kg greutate corporala, cu o variatie de 1-2 mg/kg. Administrati o data pe zi, la aceeasi ora in fiecare zi, conform tabelului de mai jos.
Greutate corporala (kg) Numar de comprimate in functie de concentratie
5 mg 10 mg 20 mg 40 mg
2,5 - 5 kg 1 comprimat      
5 - 10 kg   1 comprimat    
10 - 20 kg     1 comprimat  
20 - 40 kg       1 comprimat
40 - 80 kg       2 comprimate
Efectul clinic apare, in mod normal, intr-o saptamana. Tratamentul trebuie intrerupt dupa 10 zile daca nu apare nicio imbunatatire clinica vizibila.
In cazul tratamentului de lunga durata, odata instalat un efect clinic, doza de robenacoxib poate fi ajustata la cea mai mica doza individuala eficienta, reflectand faptul ca gradul de durere si inflamatie asociate cu osteoartrita cronica poate varia in timp. Monitorizarea periodica trebuie efectuata de catre medicul veterinar.
Interventii chirurgicale pe tesul moale: doza recomandata de robenacoxib este de 2 mg/kg greutate corporala, cu o variatie de 2-4mg/kg. Se administreaza o doza unica pe care orala, inainte de interventia chirurgicala pe tesut moale. Comprimatul (comprimatele) trebuie administrat(e) fara hrana, cu cel putin 30 de minute inainte de interventia chirurgicala. Dupa interventia chirurgicala, se continua tratamentul o data pe zi, timp de inca 2 zile.
Greutate corporala (kg) Numar de comprimate in functie de concentratie
5 mg 10 mg 20 mg 40 mg
pana la 2.5 kg 1 comprimat      
2,5 - 5 kg   1 comprimat    
5 - 10 kg     1 comprimat  
10 - 20 kg       1 comprimat
20 - 40 kg       2 comprimat
40 - 60 kg       3 comprimate
60 - 80 kg       4 comprimate

Specificatii:

In cadrul studiilor clinice, la cainii cu osteoartrita s-a inregistrat un raspuns necorespunzator la tratament in cazul a 10-15 % dintre caini.

Reactii adverse:

Evenimente adverse foarte frecvente: semne gastrointestinale, voma, materii fecale moi. Cele mai multe cazuri au fost usoare si s-au vindecat fara tratament.
Evenimente adverse frecvente: apetit diminuat, diaree (cele mai multe cazuri au fost usoare si s-au vindecat fara tratament), concentratii ridicate ale enzimelor hepatice (la cainii tratati pe o perioada de pana la 2 saptamani nu au fost observate cresteri ale nivelurilor enzimelor hepatice. Totusi, in cazul tratamentului de lunga durata s-au observat frecvent cresteri ale nivelurilor enzimelor hepatice. In cele mai multe cazuri, nu au existat simptome clinice, iar activitatea enzimelor hepatice fie s-a stabilizat, fie s-a micsorat la continuarea tratamentului).
Evenimente adverse mai putin frecvente: materii fecale cu sange (cele mai multe cazuri au fost usoare si s-au vindecat fara tratament), voma, anorexie, apatie (simptome clinice cu cresterea activitatii enzimelor hepatice).
Evenimente adverse foarte rare: letargie.

Precautii:

Siguranta produsului medical veterinar nu a fost stabilita in cazul cainilor care cantaresc mai putin de 2.5 kg sau cu varsta mai mica de 3 luni.
In cazul tratamentului de lunga durata, enzimele hepatice trebuie monitorizate la inceputul tratamentului, de exemplu dupa 2, 4 si 8 saptamani. Apoi, se recomanda continuarea monitorizarii periodic, de exemplu la fiecare 3 - 6 luni. Tratamentul trebuie intrerupt daca activitatea enzimelor hepatice se intensifica vizibil sau daca respectivul caine prezinta simptome clinice precum anorexia, apatia sau voma in combinatie cu un nivel ridicat al enzimelor hepatice.
Utilizarea in cazul cainilor cu functia cardiaca sau renala deteriorata sau care sunt deshidratati, hipovolemici sau hipotensivi poate implica riscuri suplimentare. Daca utilizarea nu poate fi evitate, acesti caini necesita o monitorizare atenta.
Utilizati acest produs sub monitorizare stricta in cazul cainilor cu risc de ulcer gastrointestinal sau in cazul in care cainele a manifestat anterior intoleranta la alte medicamente din grupa AINS.
Comprimatele sunt aromate. Pentru a evita orice ingestie accidentala, nu pastrati comprimatele la indemana animalelor.
 
Utilizarea in timpul gestatiei, lactatiei sau a ouatului
Nu a fost stabilita siguranta produsului medicinal veterinar in timpul gestatiei si lactatiei.
Nu se utilizeaza la animalele de reproductie.

Depozitare: A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C, A se depozita in ambalajul original pentru a se proteja de umiditate

Read moreShow less
Detalii ale produsului
AI96

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Robenacoxib
Cale administrare
Oral

Meniu