Rimadyl PAL TAB 50mgx20

Rimadyl PAL TAB 50mgx20

Categorie

Antiinflamatoare tablete

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Carprofen

Descriere

Substante active: Carprofen

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Rimadyl palatable tablets este indicat pentru combaterea durerii si inflamatiei atat in procesele acute cat si in cele cronice cu localizare musculo-scheletala, cum ar fi osteo-artritele sau afectiunea degenerativa articulara. Este utilizat, de asemenea, ca un agent antiinflamator si analgezic pentru managementul durerii post-operatorii si al starilor de disconfort la caine. 

Contraindicatii:

Nu se va depasi doza indicata. 
Timpul de eliminare al AINS, inclusiv carprofen, la pisica este mai mare decat la caine si indexul terapeutic este mai mic. In lipsa unor date specifice, utilizarea Rimadyl Tablete la pisici este contraindicata. 
Nu se va utiliza la cainii care sufera de afectiuni cardiace, hepatice sau renale, acolo uncle exista riscul de ulceratii sau hemoragii gastro-intestinale sau unde exista semne de discrazie sangvina sau hipersensibilitate la produs. 
Se va evita administrarea produsului la animalele deshidratate, hipovolemice sau hipotensive la care exista riscul aparitiei toxicitatii renale. 
Nu administrati alte AINS concomitent sau la un interval mai mic de 24 de ore . 
Carprofen nu trebuie administrat in acelasi timp cu glucocorticoizi. 

Forma de prezentare:

Flacon cu 20 de comprimate palatabile

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

Doza initiala este de 2 pana la 4 mg pe kg greutate corporala pe zi administrata intr-o singura repriza zilnica sau in doua reprize zilnice egale. In functie de raspunsul clinic, doza poate fi redusa dupa 7 zile pana la 2 mg carprofen pe kg greutate corporala pe zi administrata intr-o singura repriza zilnica. Pentru a extinde efectul analgezic si antiinflamator post-operator, terapia Rimadyl injectabil pentru animale de companie poate fi urmata de tratamentul cu Rimadyl la doze de 4 mg/kg/zi timp de pana la 5 zile. Durata tratamentului va fi dependenta de raspunsul clinic. Tratamentul pe termen lung trebuie sa fie periodic supravegheat de catre medicul veterinar. 

Reactii adverse:

Ca si in cazul altor AINS exista riscul de reactii adverse destul de rare de natura renala sau riscul de aparitia a idiosincraziei hepatice. 
Studiile experimentale si clinice demonstreaza ca ulceratiile tractului gastro-intestinal la caini sunt rare in urma utilizarii de carprofen si acestea apar numai in situatia depasirii dozelor terapeutice indicate.

Precautii:

Daca se foloseste la cainii cu varsta mai mica de 6 saptamani sau la caini mai batrani pot aparea riscuri suplimentare. Daca nu se poate evita aceasta indicatie, acesti caini pot necesita reducerea dozajului si precautie in managementul clinic.

Se va evita utilizarea la cainii deshidratati, hipovolemici sau hipotensivi, deoarece exista riscul potential de toxicitate renala acuta.

Administrarea concomitenta a medicamentelor potential nefrotoxice trebuie evitata. 

AINS pot cauza ihibitia fagocitozei si din acest motiv in situatia tratamentului afeciunilor de natura inflamatorie asociate cu infectii bacteriene trebuie instituita o terapie antimicrobiana corespunzatoare.

Utilizarea in perioada de gestatie si lactatie

In absenta studiilor specifice la catelele gestante, nu se recomanda utilizarea produsului la aceasta categorie.

Depozitare: A se pastra la temperaturi sub 25°C, A se pastra in loc uscat, protejat de lumina

Read moreShow less
Detalii ale produsului
AI76

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Carprofen
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/rimadyl_palatable_50_modif_6.pdf
Prospect

Meniu