Onsior 10mg 30 tbl

Categorie

Antiinflamatoare tablete

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Robenacoxib

Descriere

Substante active: Robenacoxib

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Pentru tratamentul durerii si  inflamatiei asociate cu osteoartrita cronica la caini. 
Pentru tratamentul durerii si  inflamatiei asociate cu interventiile chirurgicale pe tesut moale la caini. 

Contraindicatii:

A nu se administra cainilor care sufera de ulcer gastrointestinal sau de boli hepatice. 
A nu se utiliza concomitent cu corticosteroizi sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). 
A nu se utiliza in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti. 
A nu se utiliza in cazul animalelor aflate in perioada de gestatie si lactatie.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 30 comprimate

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

A nu se administra impreuna cu mancare, deoarece testele clinice au demonstrat eficienta mai mare a robenacoxibului in osteoartrita, atunci cand este administrat fara mancare sau cu cel putin 30 de minute inainte sau dupa masa.  
Comprimatele Onsior sunt aromate si sunt ingerate voluntar de catre majoritatea cainilor. Comprimatele nu trebuie rupte sau sfaramate. 
Osteoartrita: Doza recomandata de robenacoxib este de 1 mg/kg greutate corporala, cu o variatie de 1 - 2 mg/kg. Administrati o data pe zi la aceeasi ora in fiecare zi conform tabelului din prospect.
Efectul clinic apare intr-o saptamana. Tratamentul trebuie intrerupt dupa 10 zile daca nu apare nicio imbunatatire vizibila. 
In cazul tratamentului de lunga durata, o data instalat un efect clinic, doza de Onsior poate fi ajustata la cea mai scazuta doza individuala eficienta reflectand faptul ca gradul de durere si inflamatie asociate cu osteoartrita cronica poate varia in timp. Monitorizarea de catre un medic veterinar este necesara in acest caz.  
Interventii chirurgicale pe tesut moale: Doza recomandata de robenacoxib este de 2 mg/kg greutate corporala, cu o variatie de 2-4 mg/kg. Se administreaza o doza unica pe cale orala, inainte de interventia chirurgicala pe tesut moale. Comprimatul (comprimatele) trebuie administrat(e) fara hrana, cu cel putin 30 de minute inainte de interventia chirurgicala. 
Dupa interventia chirurgicala, se continua tratamentul o data pe zi, timp de inca 2 zile. 

Utilizarea interschimbabila de Onsior comprimate si Onsior solutie injectabila a fost testata intr-un studiu asupra sigurantei la animale si s-a dovedit ca este bine tolerata de caini. 
La caini, Onsior solutie injectabila sau comprimate pot fi utilizate interschimbabil in conformitate cu indicatiile si instructiunile de utilizare aprobate pentru fiecare forma farmaceutica in parte. Tratamentul nu trebuie sa depaseasca o doza (fie de comprimat, fie de solutie injectabila) pe zi. Va rugam sa fiti atenti ca doza recomandata poate fi diferita pentru cele 2 formulari. 

Reactii adverse:

Au fost semnalate in mod foarte frecvent reactii adverse gastrointestinale, insa cele mai multe cazuri au fost usoare si s-au vindecat fara tratament. Voma si materiile fecale moi au fost foarte des semnalate, apetitul scazut si diareea au fost frecvente, iar cazurile de materii fecale cu sange au fost mai putin frecvente.  
La cainii tratati pe o perioada de pana la 2 saptamani nu au fost observate cresteri ale nivelelor enzimelor hepatice. Totusi, in cazul tratamentului pe termen lung, s-au observat frecvent cresteri ale nivelelor enzimelor hepatice. In cele mai multe cazuri, nu au existat simptome clinice, iar activitatea enzimelor hepatice fie s-a stabilizat, fie s-a micsorat la continuarea tratamentului. Cazurile de crestere a nivelelor enzimelor hepatice asociate cu simptome clinice de anorexie, apatie sau voma au fost mai putin frecvente. In cazuri foarte rare se poate observa letargie. 

Precautii:

Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita in cazul cainilor care cantaresc mai putin de 2,5 kg sau cu varsta mai mica de 3 luni.
In cazul tratamentului pe termen lung, enzimele hepatice trebuie monitorizate la inceputul tratamentului, de exemplu dupa 2, 4 si 8 saptamani. Apoi, se recomanda continuarea regulata a monitorizarii, de exemplu la fiecare 3 - 6 luni. Tratamentul trebuie intrerupt daca activitatea enzimelor hepatice se intensifica vizibil sau daca respectivul caine prezinta simptome clinice precum anorexia, apatia sau voma in combinatie cu un nivel ridicat al enzimelor hepatice. 
Utilizarea produsului in cazul cainilor cu functia cardiaca, renala sau hepatica deteriorata sau care sunt deshidratati, hipovolemici sau hipotensivi poate implica riscuri suplimentare. Daca utilizarea nu poate fi evitata, acesti caini necesita o monitorizare atenta.  
Utilizati acest produs medicinal veterinar sub monitorizarea stricta a medicului veterinar in cazul cainilor cu risc de ulcer gastrointestinal sau in cazul in care cainele a manifestat anterior intoleranta la alte medicamente din grupa AINS.  

Utilizarea in perioada de gestatie si lactatie:

A nu se utiliza in cazul animalelor aflate in perioada de gestatie sau de lactatie, deoarece siguranta robenacoxibului nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei sau la animalele folosite in scopuri de reproducere. 

Depozitare: A se pastra la temperaturi mai mici de 25°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
AI83

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Robenacoxib
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/onsior-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu