GALLIPRANT TAB 60MG 30TAB X1BOTL

Categorie

Antiinflamatoare tablete

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Grapiprant

Descriere

Substante active: Grapiprant

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Pentru tratamentul durerii asociate cu osteoartrita in forma usoara pana la moderata la caini

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.

Nu se utilizeaza la animale gestante, lactante sau pentru animale destinate reproducerii, deoarece siguranta grapiprantului nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei sau in cazul cainilor folositi in scop de reproducere. 

Forma de prezentare:

Cutie de carton continand 1 flacon cu 30 comprimate

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

Acest produs medicinal veterinar se administreaza pe stomacul gol (de exemplu, dimineata) si cu cel putin o ora inaintea mesei urmatoare, o data pe zi, intr-o doza tinta de 2 mg pe kg greutate corporala.  
Durata tratamentului va depinde de raspunsul observat la tratament. Dat fiind ca studiile de teren au avut o durata limitata de 28 zile, un tratament pe termen mai lung trebuie evaluat cu atentie si se recomanda monitorizarea periodica de catre medicul veterinar. 
Deoarece simptomele clinice ale osteoartritei canine pot oscila, in cazul unor caini poate fi benefic un tratament intermitent.

Specificatii:

Majoritatea cazurilor clinice analizate in studiile clinice de teren sufereau de osteoartrita in forma usoara pana la moderata, pe baza evaluarii veterinare. Pentru a obtine un raspuns valid la tratament, se recomanda utilizarea produsului medicinal veterinar doar in cazuri de osteoartrita usoara si moderata. 

In general, se observa un raspuns clinic la tratament in decurs de 7 zile. In cazul in care dupa 14 zile nu se observa nicio imbunatatire clinica, se recomanda intreruperea tratamentului cu Galliprant si examinarea unor optiuni diferite de tratament, prin consultare cu medicul veterinar. 

Reactii adverse:

In cadrul studiilor clinice, au fost observate foarte frecvent varsaturile. Materiile fecale moi, diareea si lipsa apetitului au fost observate frecvent in studiile clinice. Aceste semne au fost trecatoare, in general. 
In cazuri foarte rare s-au raportat cazuri de niveluri ridicate ale enzimelor hepatice, ale uremiei si ale creatininei, hematemeza si diaree hemoragica in urma utilizarii post-autorizare.

Precautii:

Grapiprantul este o metilbenzensulfonamida. Nu se cunoaste daca la cainii cu antecedente de hipersensibilitate la sulfonamida se va manifesta hipersensibilitate la grapiprant. In cazul in care apar simptome asociate cu hipersensibilitatea la sulfonamida, se recomanda intreruperea tratamentului. 
La cainii tratati cu grapiprant s-au observat usoare scaderi ale concentratiilor serice de albumina si proteine totale, cel mai frecvent in intervalul de referinta, dar fara a fi asociate cu evenimente sau observatii semnificative din punct de vedere clinic. 
Se utilizeaza cu precautie in cazul cainilor care sufera de tulburari renale, cardiovasculare sau hepatice sau de afectiuni gastro-intestinale pre-existente.  
Utilizarea concomitenta a grapiprantului cu alte substante antiinflamatorii nu a fost studiata si trebuie evitata. 
Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita in cazul cainilor cu varsta mai mica de 
9 luni si cu greutate corporala mai mica de 3,6 kg.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Nu se utilizeaza in cazul animalelor aflate in perioada de gestatie, lactatie sau destinate reproducerii,
deoarece siguranta grapiprantului nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei sau in cazul cainilor
folositi in scop de reproducere. 

Depozitare: A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C, A se pastra in ambalajul original

Read moreShow less
Detalii ale produsului
AI78

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Grapiprant
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/galliprant-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu