DAXOCOX 15mg 4 tbl

Categorie

Antiinflamatoare tablete

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Enflicoxib

Descriere

Substante active: Enflicoxib

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Pentru tratamentul durerii si inflamatiei asociate cu osteoartrita (sau boala articulara degenerativa) la caini.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza la animale care sufera de afectiuni gastrointestinale, enteropatii proteice sau cu pierderi de sange sau afectiuni hemoragice. 
Nu se utilizeaza in cazul tulburarilor functiei renale sau hepatice. 
Nu se utilizeaza in cazul insuficientei cardiace. 
Nu se utilizeaza la catele gestante sau care alapteaza. 
Nu se utilizeaza la animale pentru reproducere. 
Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti. Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la sulfonamide. 

Nu se utilizeaza la animale deshidratate, hipovolemice sau hipotensive, intrucat exista un risc crescut de toxicitate renala.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 4 comprimate Daxocox 15 mg

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

Intervalul de dozare este O DATA PE SAPTAMANA.

Prima doza: 8 mg de enflicoxib pe kg greutate corporala. 
Doza de mentinere: repetati tratamentul la fiecare la 7 zile cu doza de 4 mg de enflicoxib pe kg greutate corporala. 
Acest produs medicinal veterinar trebuie administrat imediat inainte sau odata cu hrana cainelui. Greutatea corporala a animalelor ce urmeaza a fi tratate trebuie determinata cat mai exact pentru a asigura administrarea unei doze corecte. 

Specificatii:

A nu se administra concomitent cu alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau glucocorticoizi sau la mai putin de 2 saptamani de la ultima administrare a acestui produs medicinal veterinar. 

 

Reactii adverse:

Au fost des raportate varsaturi, fecale moi si/sau diaree in studii clinice, dar majoritatea cazurilor si-au revenit fara tratament. 
In cazuri mai putin frecvent au fost raportate apatia, pierderea apetitului si diareea hemoragica. A fost raportata ulceratie gastrointestinala in cazuri rare. 
Au fost observate niveluri ridicate ale ureei sanguine si ale colesterolului seric la doza recomandata la caini tineri si sanatosi, intr-un studiu de siguranta in laborator. 
In caz de reactii adverse, utilizarea acestui produs medicinal veterinar trebuie oprita si se va aplica tratament simptomatic general, ca pentru supradozare de AINS, pana la disparitia simptomelor. O atentie sporita trebuie aratata pentru a mentine starea hemodinamica. 
Protectie gastrointestinala si fluide pe cale parenterala, in functie de situatie, ar putea fi necesare pentru animalele care se confrunta cu reactii adverse gastrointestinale sau renale. 

Precautii:

Cum siguranta acestui produs medicinal nu a fost complet demonstrata pentru animale foarte tinere, este recomandata o monitorizare atenta in timpul tratamentului cainilor tineri, cu varsta mai mica de 6 luni. 
Metabolitul activ al enflicoxib manifesta un timp de injumatatire plasmatic mare din cauza ratei reduse de eliminare. A se utiliza acest produs medicinal veterinar sub monitorizare stricta a medicului veterinar dacă exista risc de ulceratie gastrointestinala sau daca animalul a prezentat anterior o intoleranta la AINS. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat 
Studiile de laborator efectuate pe sobolani si iepuri au demonstrat existenta efectelor feto-toxice pentru doze materno-toxice. 
Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei, nu a fost determinata pe perioada gestatiei, lactatiei sau reproducerii speciei tinta. A nu se utiliza pe caini in perioada gestatiei, lactatiei sau de reproducere.

Depozitare: A se pastra in ambalajul original, A se proteja de lumina directa, Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
AI90

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Enflicoxib
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/daxocox-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu