Maycetam 5l

Categorie

Antiinflamatoare solutii orale

Producator
Specie

Suine

Substanta activa

Paracetamol

Descriere

Substante active: Paracetamol

Specii tinta: Suine

Indicatii:

Tratamentul simptomatic al febrei in contextul bolilor respiratorii in combinatie cu un tratament antiinfectios adecvat, daca este necesar.

Contraindicatii:

A nu se utiliza in cazurile cunoscute de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.
A nu se utiliza la animalele cu insuficienta hepatica severa.
A nu se utiliza la animalele cu insuficienta renala severa. Trebuie evitata administrarea concomitenta cu medicamente nefrotoxice.
A nu se utiliza la animalele care sufera de deshidratare sau hipovolemie.

Forma de prezentare:

Recipient de 5 litri (bidon)

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

Carne si organe: 0 zile

Doza recomandata:

Utilizare in apa de baut.

30 mg paracetamol per kg de greutate corporala per zi, timp de 5 zile, ora, administrat in apa de baut, echivalent cu 0,75 ml solutie orala per 10 kg greutate corporala per zi, timp de 5 zile.

Cantitatea in ml de produs medicinal veterinar care trebuie adaugata per litru de apa se calculeaza dupa cum urmeaza: {0,075 ml produs/kg GC/zi x GC medie a animalelor individual (kg) x numarul de animale de tratat} / consumul total de apa (litri) al acestor animale in ziua anterioara.

Consumul de apa de baut medicamentata depinde de starea clinica a animalelor. Pentru a obtine o doza corecta, concentratia in apa de baut trebuie ajustata corespunzator.

Pentru a evita subdozarea si pentru a asigura o doza corecta, greutatea corporala trebuie determinata cat mai precis posibil.

Recomandari pentru dizolvare: solubilitatea maxima a produsului in apa (moale/dura) la 5 grade Celsius/20 grade Celsius este de 30 ml/L. Pentru prepararea solutiei finale se toarna in recipient mai intai cantitatea necesara de apa. Apoi se adauga produsul in timp ce se amesteca solutia. Pentru solutiile stoc si atunci cand utilizati un dozator, aveti grija sa nu depasiti solubilitatea maxima care poate fi atinsa in conditiile date. Reglati debitul ponpei de dozare in functie de concentratia solutiei stoc si consumul de apa al animalelor care urmeaza sa fie tratate.

Solutia trebuie preparata proaspat la fiecare 24 de ore. Nicio alta sursa de apa de baut nu trebuie sa fie disponibila pe perioada tratamentului.

 

Specificatii:

Animalele cu consum redus de apa si/sau cu stare generala alterata trebuie tratate parenteral. In cazul bolilor cu etiologie combinata virala si bacteriana, se va administra concomitent un tratament antiinfectios adecvat.

Efectul antipiretic al produsului se obtine la 12 - 24 de ore de la inceputul tratamentului.

Reactii adverse:

In cazuri rare, la doze terapeutice, s-a observat aparitia de fecale moi tranzitorii, care pot persista pana la 8 zile dupa oprirea tratamentului. Acest lucru nu are niciun efect asupra starii generale a animalelor si se rezolva fara un tratament specific.

Depozitare: Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M240

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine
Substanta activa
Paracetamol
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/maycetam_400_220054.pdf
Prospect

Meniu