Rycarfa Inj 50mg/ml caini si pisici 20 ml

Categorie

Antiinflamatoare injectabile

Producator
Specie

Caini, Pisici

Substanta activa

Carprofen

Descriere

Substante active: Carprofen

Specii tinta: Caini, Pisici

Indicatii:

Caini: controlul durerii postoperatorii si al inflamatiei dupa interventii chirurgicale ortopedice si asupra tesuturilor moi (inclusiv intraoculare);
Pisici: pentru controlul durerii postoperatorii.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza la animale cu boli cardiace, hepatice sau renale sau in caz de afectiuni gastrointestinale, in cazul posibilitatii aparitiei ulceratiilor sau hemoragiilor gastrointestinale sau in cazul hipersensibilitatii la carprofen, la orice alt medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) sau la oricare dintre excipientii produsului. Similar altor AINS, exista riscul unor rare reactii adverse idiosincrazice renale sau hepatice. 
Nu se administreaza pe cale intramusculara. 
Nu se utilizeaza dupa o interventie chirurgicala asociata cu pierderea unei cantitati mari de sange. Nu se utilizeaza in mod repetat la pisici. 
Nu se utilizeaza la pisici cu varsta mai mica de 5 luni. 
Nu se utilizeaza la cainii cu varsta mai mica de 10 saptamani. 

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 1 flacon de sticla de 20ml

Cale administrare: Intravenos, Subcutanat

Doza recomandata:

Caini: doza recomandata este de 4,0 mg carprofen/kg greutate corporala (1 ml/12,5 kg greutate 
corporala), administrata intravenos sau subcutanat. Administrarea optima a produsului este in perioada preoperatorie, fie in timpul premedicatiei, fie la inducerea anesteziei. 
Pisici: doza recomandata este de 4,0 mg carprofen/kg greutate corporala (0,24 ml/3,0 kg greutate 
corporala), administrata intravenos sau subcutanat, administrata optim in perioada preoperatorie la 
inducerea anesteziei. Pentru masurarea cu acuratete a dozei, se recomanda utilizarea unei seringi 
gradate de 1 ml. 
Datele din studiile clinice la caini si pisici sugereaza ca, in primele 24 ore ale perioadei preoperatorii, 
este necesara o singura doza de carprofen; daca este necesara o analgezie mai puternica, in aceasta 
perioada se mai poate administra suplimentar la caini (dar nu si la pisici) inca o jumatate din doza recomandata de carprofen (2 mg/kg greutate corporala). 
La caini, pentru prelungirea efectului analgezic si antiinflamator in perioada postoperatorie, tratamentul parenteral poate fi urmat de administrarea orala de carprofen comprimate, 4 mg/kg greutate corporala si pe zi, pentru o perioada de pana la 5 zile. 
 

Specificatii:

Datorita timpului de injumatatire mai lung si al indicatiilor mai restranse la pisici, se recomanda o atentie deosebita de a nu depasi doza recomandata si utilizarea unei seringi gradate de 1 ml, pentru masurarea cu acuratete a dozei. 

Reactii adverse:

In timpul tratamentului cu AINS au fost raportate urmatoarele reactii adverse frecvente: varsaturi, scaun moale/diaree, sange ocult in fecale, pierderea apetitului alimentar si letargie. In general, aceste reactii adverse apar in timpul primei saptamani de tratament si sunt, in majoritatea cazurilor, tranzitorii si se remit la intreruperea tratamentului, dar in cazuri foarte rare pot fi severe sau fatale. 
Daca apar reactii adverse, tratamentul trebuie intrerupt si trebuie solicitat sfatul medicului veterinar. 
Similar altor AINS, exista riscul unor rare reactii adverse idiosincrazice renale sau hepatice. 
Ocazional, dupa administrarea subcutanata, pot aparea reactii la nivelul locului de administrare.

Precautii:

A nu se depasi doza recomandata si durata tratamentului. 
Datorita timpului de injumatatire mai lung la pisici si a indicatiilor mai restranse, se recomanda o atentie deosebita de a nu se depasi doza recomandata si evitarea repetarii dozelor. 
Utilizarea la cainii si pisicile in varsta poate determina aparitia unor riscuri suplimentare. Daca tratamentul este absolut necesar, poate fi necesara ajustarea dozelor si o urmarire clinica atenta. 
Se recomanda evitarea utilizarii produsului la animalul deshidratat, hipovolemic sau hipotensiv, datorita riscului potential de crestere a toxicitatii renale. 
Antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS) pot determina inhibarea fagocitozei, de aceea, in timpul tratamentului afectiunilor inflamatorii asociate infectiilor bacteriene, este necesara terapia antimicrobiana concomitenta adecvata. 

Utilizarea in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Studiile pe animale de laborator (sobolan si iepure) au aratat prezenta efectelor fetotoxice ale carprofenului la doze apropiate de cele terapeutice. Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei. Produsul nu trebuie utilizat la catelele gestante sau in perioada de alaptare

Depozitare: A se feri de inghet, Dupa desigilare, a se pastra la temperaturi sub 25 °C, A se pastra la frigider (2°C – 8°C)

Read moreShow less
Detalii ale produsului
AI33

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini, Pisici
Substanta activa
Carprofen
Cale administrare
Subcutanat, Intravenos
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/rycarfa_inj_150383_1.pdf
Prospect

Meniu