Onsior inj 20ml

Categorie

Antiinflamatoare injectabile

Producator
Specie

Caini, Pisici

Substanta activa

Robenacoxib

Descriere

Substante active: Robenacoxib

Specii tinta: Pisici, Caini

Indicatii:

Pentru tratamentul durerii si  inflamatiei asociate  interventiilor chirurgicale ortopedice sau pe tesut moale la caini. 
Pentru tratamentul durerii si  inflamatiei asociate cu interventii chirurgicale ortopedice sau pe tesut moale la pisici. 

Contraindicatii:

A nu se administra animalelor care sufera de ulcer gastrointestinal. 
A nu se utiliza concomitent cu corticosteroizi sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). 
A nu se utiliza in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti. 

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu un flacon de sticla multidoza (20ml)

Cale administrare: Subcutanat

Doza recomandata:

Administrati subcutanat la pisici si caini cu aproximativ 30 de minute inainte de inceputul interventiei chirurgicale, de exemplu aproape de momentul inducerii anesteziei generale, la o doza de 1 ml la 10 kg greutate corporala (2 mg/kg). Dupa interventia chirurgicala la pisici, tratamentul administrat o data pe zi se poate continua cu doza identica si administrare zilnica in acelasi moment al zilei cel mult 2 zile. Dupa interventia chirurgicala la caini, tratamentul administrat o data pe zi se poate continua cu doza identica si administrare zilnica in acelasi moment al zilei cel mult 2 zile. 

Utilizarea interschimbabila de Onsior comprimate si Onsior solutie injectabila a fost testata in studii asupra sigurantei la animale si s-a dovedit ca este bine tolerata de pisici si caini. 
Onsior solutie injectabila sau comprimate pot fi utilizate interschimbabil in conformitate cu indicatiile si instructiunile de utilizare aprobate pentru fiecare forma farmaceutica in parte.

Tratamentul nu trebuie sa depaseasca o doza (fie de comprimat, fie de solutie injectabila) pe zi. Va rugam sa fiti atenti ca doza recomandata poate fi diferita pentru cele 2 formulari. 

Reactii adverse:

Pisici: 
Reactii adverse gastrointestinale (voma, materii fecale moi sau diareea) au fost frecvente, insa cele mai multe cazuri au fost usoare si s-au vindecat fara tratament. Diareea sau voma cu sange au fost mai putin frecvente. Durerea la locul injectarii a fost frecvent semnalata. 
Caini: 
Reactii adverse gastrointestinale (diaree si voma) au fost frecvente, insa cele mai multe cazuri au fost usoare si s-au vindecat fara tratament. Materiile fecale moi si inchise la culoare sau apetitul redus au fost mai putin frecvente. Durerea usoara la locul injectarii a fost frecvent semnalata. Durerea moderata sau puternica la locul injectarii a fost mai putin frecventa. 

Precautii:

Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita in cazul pisicilor cu varsta mai mica de 4 luni si in cazul cainilor cu varsta mai mica de 2 luni sau in cazul pisicilor si cainilor care cantaresc mai putin de 2,5 kg.

Utilizarea produsului in cazul animalelor cu functia cardiaca, renala sau hepatica deteriorata sau care sunt deshidratate, hipovolemice sau hipotensive, poate implica riscuri suplimentare. Daca utilizarea nu poate fi evitata, aceste animale necesita o monitorizare atenta si terapie prin hidratare. 

Utilizati acest produs medicinal veterinar sub monitorizarea stricta a medicului veterinar in caz de risc de ulcer gastrointestinal sau daca animalul a dat anterior semne de intoleranta la alte medicamente din grupa AINS.

Utilizarea in perioada de gestatie si lactatie

A nu se utiliza in cazul animalelor aflate in perioada de gestatie sau de lactatie, deoarece siguranta robenacoxibului nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei sau la cainii si pisicile folosite in scopuri de reproducere. 

Depozitare: A se pastra la frigider (2°C – 8°C), A se pastra flacoanele in ambalajul secundar pentru a fi protejate de lumina, Refrigerarea nu este necesara pe durata celor 4 saptamani de valabilitate dupa prima deschidere a flaconului

Read moreShow less
Detalii ale produsului
AI18

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini, Pisici
Substanta activa
Robenacoxib
Cale administrare
Subcutanat
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/onsior-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu