Emdocam 20mg/ml 250ml

Categorie

Antiinflamatoare injectabile

Producator
Specie

Suine, Bovine, Cabaline

Substanta activa

Meloxicam

Descriere

Substante active: Meloxicam

Specii tinta: Cabaline, Bovine, Suine

Indicatii:

Bovine 
Indicat pentru utilizare in infectia respiratorie acuta, impreuna cu tratamentul antibiotic corespunzator, pentru a reduce simptomatologia clinica la bovine. 
Indicat pentru utilizare in diaree, in combinatie cu tratamentul de rehidratare orala, pentru a reduce simptomatologia clinica la viteii cu varste mai mari de o saptamana si la tineretul bovin nelactant.  Indicat ca medicatie adjuvanta in tratamentul mastitei acute, in combinatie cu tratamentul antibiotic. Pentru calmarea durerii postoperatorii in urma decornarii viteilor. 
Porcine 
Indicat pentru utilizare in tulburarile locomotorii non-infectioase, pentru a reduce simptomele de schiopatareura si inflamatie. 
Indicat ca medicatie adjuvanta in tratamentul septicemiei si toxiemiei puerperale (sindromul de mastita-metrita-agalaxie), impreuna cu tratamentul antibiotic corespunzator. 
Cabaline 
Indicat pentru ameliorarea inflamatiei si durerii in tulburarile musculo-scheletice acute si cronice. Indicat pentru ameliorarea durerii asociate colicilor la cabaline. 

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza pentru cabaline cu varsta mai mica de 6 saptamani. 


Nu se utilizeaza pentru animale care prezinta afectiuni hepatice, cardiace sau renale sau tulburari de tip hemoragic, precum si in cazurile in care exista dovezi de leziuni gastrointestinale ulcerogene.  

Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti. 


In cazul tratamentului pentru diaree la bovine, nu se utilizeaza pentru animale cu varsta mai mica de o saptamana

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 1 flacon de 250 ml

Cale administrare: Intramuscular, Intravenos, Subcutanat

Timp asteptare:

Bovine: Carne si organe - 15 zile; Lapte - 5 zile;

Porcine: Carne si organe - 5 zile;

Cabaline: Carne si organe - 5 zile.

Doza recomandata:

Bovine 
Injectie unica, subcutanata sau intravenoasa, la doza de 0,5 mg meloxicam/kg greutate corporala (de exemplu 2,5 ml/100 kg greutate corporala), in combinatie cu tratamentul antibiotic sau cu tratamentul de rehidratare orala, dupa caz. 

Porcine 
Injectie intramusculara unica, la doza de 0,4 mg meloxicam/kg greutate corporala (de exemplu 
2 ml/100 kg greutate corporala), in combinatie cu tratamentul antibiotic, dupa caz. Daca este necesar, o a doua doza de meloxicam poate fi administrata dupa 24 de ore. 

Cabaline 
Injectie intravenoasa unica, la doza de 0,6 mg meloxicam/kg greutate corporala (de exemplu 3 ml/100 kg greutate corporala).  
Se utilizeaza pentru ameliorarea inflamatiei si durerii in tulburarile musculo-scheletice acute si cronice; o terapie orala adecvata care contine meloxicam, administrata in conformitate cu recomandarile de pe eticheta, poate fi utilizata pentru continuarea tratamentului. 

Specificatii:

Tratamentul viteilor cu Emdocam cu 20 de minute inainte de decornare reduce durerea postoperatorie. Emdocam administrat singur nu va oferi un nivel adecvat de calmare a durerii in timpul procedurii de decornare. Pentru a obtine un nivel adecvat de calmare a durerii in timpul interventiei chirurgicale, este necesara administrarea concomitenta a unui analgezic corespunzator. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat

Bovine si porcine:  Poate fi utilizat in perioada de gestatie si lactatie.

Cabaline: Nu se utilizeaza pentru iepele gestante sau la cele care alapteaza. 

Reactii adverse:

In cadrul studiilor clinice a fost observata o usoara tumefiere trecatoare la locul injectiei, in urma administrarii subcutanate, la mai putin de 10% din efectivul de bovine. 
La cabaline este posibila aparitia unei tumefieri cu caracter trecator la locul injectiei, care dispare de la sine, fara interventii suplimentare.  
In foarte rare cazuri, pot aparea reactii de tip anafilactoid, care pot fi grave (inclusive fatale) si trebuie tratate in mod simptomatic.  

Precautii:

In cazul in care apar reactii adverse, trebuie sa se opreasca tratamentul si sa se ceara sfatul unui medic veterinar. 
Se va evita utilizarea la animalele aflate in stare foarte puternica de deshidratare, hipovolemie sau hipotensiune, care necesita rehidratare pe cale parenterala, intrucat aceasta ar implica un risc potential de toxicitate renala. 
Daca, pentru tratamentul colicilor la cabaline, ameliorarea durerii nu este corespunzatoare, trebuie sa se faca o reevaluare atenta a diagnosticului, intrucat aceasta ar putea indica necesitatea unei interventii chirurgicale.

Depozitare: Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
AI73

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine, Bovine, Cabaline
Substanta activa
Meloxicam
Cale administrare
Subcutanat, Intramuscular, Intravenos
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/emdocam-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu