Marfloxin 72 tbl x 80mg

Categorie

Antibiotice tablete

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Marbofloxacina

Descriere

Substante active: Marbofloxacina

Specii tinta: Caini

Indicatii:

La caini in tratamentul infectiilor determinate de tulpini bacteriene sensibile la marbofloxacina: infectii cutanate si ale tesuturilor moi (piodermie, impetigo, foliculita, furunculoza, celulita); infectii ale tractului urinar (ITU) asociate sau nu cu prostatita sau epididimita; infectii ale tractului respirator.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza la caini cu varsta sub 12 luni sau sub 18 luni la rasele de talie foarte mare, cum sunt Marele Danez, Briard, Bemese, Bouvier si Mastif, la care perioada de crestere este mai lunga. 
Nu se utilizeaza la pisici; pentru tratamentul acestora, sunt disponibile comprimatele de 5 mg. 
Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate cunoscuta la marbofloxacina, la alte (fluoro)chinolone sau la oricare dintre excipienti. 
Nu se utilizeaza in caz de rezistenta la chinolone, deoarece exista o rezistenta incrucisata (aproape) completa fata de alte fluorochinolone.

Forma de prezentare:

Cutie cu 12 blistere a cate 6 comprimate

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

Doza recomandata este de 2 mg marbofloxacina / kg greutate corporala / zi (1 comprimat la 10 kg greutate corporala pe zi) in doza unica. 
In caz de necesitate, asocierea de comprimate intregi si jumatati de comprimate de concentratii diferite (5 mg, 20 mg sau 80 mg) permite o dozare adecvata.

Durata tratamentului:

- in infectiile cutanate si ale tesuturilor moi, durata tratamentului este de cel putin 5 zile si, in functie de evolutia bolii, poate ajunge la 40 zile; 
- in infectiile urinare, durata tratamentului este de cel putin 10 zile si, in functie de evolutia bolii, poate ajunge la 28 zile;
- in infectiile respiratorii, durata tratamentului este de cel putin 7 zile si, in functie de evolutia bolii, poate ajunge la 21 zile.

Specificatii:

Un pH urinar scazut poate avea un efect inhibitor asupra activitatii marbofloxacinei. 
Piodermita apare in special ca afectiune secundara unei boli de fond, de aceea este preferabil diagnosticul si tratamentul adecvat al animalului.

Utilizarea in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat:

Studiile la animale de laborator (sobolan, iepure) nu au demonstrat efecte embrio-toxice, teratogene sau materno-toxice la administrarea unor doze terapeutice de marbofloxacina. Nu a fost stabilita siguranta utilizarii marbofloxacinei la caini in perioada de gestatie si alaptare. Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea raportului beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil la animale in perioada de gestatie  si alaptare.

Reactii adverse:

Foarte rar pot aparea reactii adverse usoare, cum sunt varsaturi, fecale moi, sete sau hiperactivitate temporara. Aceste semne clinice dispar spontan la terminarea tratamentului si nu necesita intreruperea acestuia.

Precautii:

Unele fluorochinolone administrate in doze mari prezinta potential epileptogen. La cainii cu epilepsie, se recomanda precautie. Cu toate acestea, la administrarea unor doze terapeutice, nu se asteapta aparitia unor reactii adverse severe la caini. S-a demonstrat ca fluorochinolonele determina eroziuni ale cartilajului articular la cainii tineri, de aceea este necesara o atentie deosebita la dozare la animalele tinere. La administrarea dozelor recomandate, in studiile clinice nu au fost observate leziuni la nivel articular. 
Produsul medicinal veterinar trebuie utilizat luand in considerare politicile antimicrobiene oficiale, locale de utilizare ale antibioticelor. Fluorochinolonele trebuie rezervate pentru tratamentul bolilor care au raspuns sau se asteapta sa raspunda neadecvat la alte clase de antibiotice. Cand este posibil, fuorochinolonele trebuie utilizate numai pe baza antibiogramei. Utilizarea produsului in afara instructiunilor din RCP poate creste prevalenta bacteriilor rezistente la fluorochinolone si scade eficacitatea tratamentului cu alte chinolone, datorita rezistentei incrucisate potentiale. 

Depozitare: A se proteja de lumina directa, A se pastra in ambalajul original, A nu se lasa la vederea si indemana copiilor

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M174

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Marbofloxacina
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/marfloxin_80_mg_modif_3.pdf
Prospect

Meniu