Cladaxxa 400mg/100mg chew 60 tbl

Categorie

Antibiotice tablete

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Amoxicilina, Acid clavulanic

Descriere

Substante active: Acid clavulanic, Amoxicilina

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Pentru tratamentul infectiilor deteminate de bacterii susceptibile la amoxicilina si acid clavulanic, inclusiv: afectiuni cutanate (inclusiv piodermite profunde si superficiale); infectii ale tesuturilor moi (abcese si saculite anale); infectii dentare (de exemplu gingivita); infectii ale tractului urinar; boli respiratorii (ale tractului respirator superior si inferior); enterite. 

Contraindicatii:

A nu se administra la gerbili, porcusori de Guineea, hamsteri, iepuri si chinchilla. 
A nu se utiliza la cai si rumegatoare. 
A nu se utiliza in caz de insuficienta renala severa, cu anurie si oligurie. 
A nu se utiliza in caz de hipersensibilitate la peniciline sau la alte substante din grupa  ß-lactaminelor sau la oricare dintre excipienti. 
A nu se utiliza in cazurile de rezistenta cunoscuta la combinatia de amoxicilina si acid clavulanic.

Forma de prezentare:

Blisterul contine 6 comprimate. O cutie din carton contine 60 de comprimate.

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

Dozarea si frecventa: amoxicilina 10 mg si acid clavulanic 2,5 mg/kg greutate corporala (adica 12,5 mg substante active combinate per kg greutate corporala), de doua ori pe zi (corespunzand la 25 mg substante active combinate per kg greutate corporala si zi). 

Greutate corporala (kg) Numarul de comprimate per doza, de doua ori pe zi
< 30,0 Utilizati comprimat(e) de 200 mg/50 mg sau 40 mg/10 mg
30,1 - 40,0 1
40,1 - 60,0 1 + 1/2
60,1 - 80,0 2

Pentru a asigura o doza corecta, trebuie determinata cat mai corect posibil greutatea corporala, pentru a evita subdozarea. 
Daca animalul nu accepta comprimatul din mana sau din bol, atunci comprimatele pot fi sfarmate si adaugate in hrana si administrate imediat. 
Durata terapiei: majoritatea cazurilor de rutina raspund la terapie intr-o perioada de 5 pana la 7 zile. In cazurile cronice, se recomanda un tratament mai lung. In astfel de circumstante, durata totala a tratamentului trebuie sa fie determinata de medicul clinician, dar trebuie sa fie suftcient de lunga, pentru a asigura rezolvarea completa a bolii bacteriene.

Specificatii:

Acest produs nu este indicat in infectiile cu Pseudomonas spp. 

Reactii adverse:

Foarte rar, la animalele tratate pot aparea reactii de hipersensibilitate la peniciline; in aceste cazuri, administrarea trebuie intrerupta si se administreaza un tratament simptomatic. 
Foarte rar pot aparea tulburari gastro-intestinale (diaree, varsaturi) dupa administrarea produsului. Tratamentul poate fi intrerupt, in functie de severitatea reactiilor adverse si dupa o evaluarea raportului beneficiu/risc de catre medicul veterinar.

Precautii:

Ori de cate ori este posibil, combinatia de amoxicilina/acid clavulanic trebuie utilizata numai pe baza testelor de susceptibilitate.

La utilizarea produsului, trebuie luate in considerare politicile antimicrobiene oficiale, nationale si regionale. 
Utilizarea produsului in afara instructiunilor prevazute in RCP poate creste prevalenta bacteriilor rezistente la amoxicilina/acid clavulanic si poate scadea eficacitatea tratamentului cu alte peniciline, datorita potentialului de rezistenta incrucisata. 
Este raportata o tendinta de rezistenta a E. coli, inclusiv E. coli multirezistenta la medicamente . 
La animalele cu insuficienta hepatica si renala, posologia trebuie evaluata cu atentie, iar utilizarea produsului se bazeaza pe evaluarea raportului beneficiu/risc de catre medicul veterinar. 
Se recomanda prudenta in utilizarea la ierbivorele mici, altele decat cele mentionate la pct. 4.3. Comprimatele masticabile sunt aromate. Pentru a evita orice ingestie accidentala, comprimatele nu se lasa la indemana animalelor.

Utilizarea in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat:
Studiile de laborator la sobolani si soareci nu au evidentiat efecte teratogene, fetotoxice sau maternotoxice. 
Siguranta produsului nu a fost evaluata la catele si femele de reproductie gestante si care alapteaza. La animalele gestante si care alapteaza, utilizati numai conform evaluarii raportului beneficiu/risc de catre medicul veterinar responsabil.

Depozitare: A se proteja de lumina directa, A se pastra la temperaturi sub 25°C, A se depozita in ambalajul original pentru a se proteja de umiditate

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M247

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Amoxicilina, Acid clavulanic
Cale administrare
Oral

Meniu