Vetmulin 45 1KG

Categorie

Antibiotice solubile in apa

Producator
Specie

Suine, Pasari

Substanta activa

Tiamulin hidrogen fumarat

Descriere

Substante active: Tiamulin hidrogen fumarat

Specii tinta: Suine, Pasari

Indicatii:

Porci: tratamentul dizenteriei porcine cauzate de Brachyspira hyodysenteriae sensibila la tiamulin. Inainte de utilizarea produsului, trebuie stabilita prezenta bolii in efectiv.

Tratamentul spirochetozei intestinale porcine (colitei) cauzate de Brachyspira pilosicoli sensibila la tiamulin. Inainte de utilizarea produsului , trebuie stabilita prezenta bolii in efectiv.

Tratamentul enteropatiei proliferative (ileitei) cauzate de Lawsonia intracellularis sensibila la tiamulin. Inainte de utilizarea produsului, trebuie stabilita prezenta bolii in efectiv.

Tratamentul si metafilaxia pneumoniei enzootice cauzate de Mycoplasma hyopneumoniae inclusiv infectiile care determina complicatii cauzate de Pasteurella multocida sensibila la tiamulin. Inainte de utilizarea produsului trebuie stabilita prezenta bolii in efectiv.

Tratamentul pleuropneumoniei cauzate de Actinobacillus pleuropneumoniae sensibila la tiamulin. Inainte de utilizarea produsului trebuie stabilita prezenta bolii in efectiv.

Gaini:

Tratamentul si metafilaxia bolii respiratorii cronice cauzate de Mycoplasma gallisepticum si aerosaculitelor si sinovitei infectioase cauzate de Mycoplasma gallisepticum si aerosaculitelor si sinovitelor infectioase cauzate de M.Synoviae sensibile la tiamulin. Inainte de utilizarea produsului trebuie stabilita prezenta bolii in efectiv.

Curci:

Tratamentul si metafilaxia sinuzitei infectioase si aerosaculitelor cauzate de Mycoplasma gallisepticum, Mycoplasma synoviae si Mycoplasma meleagridis sensibile la tiamulin. Inainte de utilizare, trebuie stabilita prezenta bolii in efectiv.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza la animalele care prezinta hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.

Nu se utilizeaza la porcii si pasarile care ar putea primi produsele ce contin monenzin, narazin sau salinomicin in timpul sau cu cel putin 7 zile inainte ori dupa tratamentul cu tiamulin. In caz contrar, poate aparea o incetinire severa a cresterii sau decesul. A se vedea sectiunea 4.8 din prospect pentru informatii referitoare la interactiunea dintre tiamulin si ionofore.

Forma de prezentare:

Pungă de 1 kg,  prevazută cu fermoar

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

Porci:

Carne si organe: 2 zile ( 8.8 mg tiamulin hidrogen fumarat, echivalentul a 19.6 mg de produs)/ kg greutate corporala)  sau 4 zile (20 mg tiamulin hidrogen fumarat (echivalentul a 44,4 mg de produs)/ kg greutate corporala)

Gaini:

Carne si organe: 2 zile

Oua: zero zile

Curci:

Carne si organe: 6 zile

Doza recomandata:

La medicamentarea unor cantitati mari de apa, se prepara mai intai o solutie concentrata care va fi apoi diluata la concentratia finala dorita.

Apa de baut medicamentata cu tiamulin ar trebui sa fie proaspat preparata in solutii in fiecare zi.

Pentru stabilirea dozei corecte si evitarea supradozarii, greutatea corporala trebuie determinata cat mai exact posibil. Consumul de apa medicamentata depinde de starea clinica a animalelor. Peuntru obtinerea unei dozari corecte concentratia de tiamulin trebuie ajustata in mod corespunzator.

Pentru a evita interactiunile dintre ionofore si tiamulin, medicul veterinar si fermierul ar trebui sa verifice ca pe eticheta furajului sa nu apara ca aceasta ar contine salinomicin, monenzin si narazin.

La gaini si curci, pentru a se evita interactiunile dintre tiamulin si ionoforele incompatibile monenzin,narazin si salinomicin, fabrica care furnizeaza furajele pentru pasari ar trebui anuntata ca se va utiliza tiamulin si ca aceste anticoccidiene nu ar trebui incluse in furaje si nu ar trebui sa contamineze furajele.

Inainte de utilizare, daca exista vreo suspiciune de contaminare ar trebui efectuata o testare a furajelor privind exsitenta substantelor ionofore.

Daca apare o interactiune, se intrerupe imediat administrarea apei medicamentate cu tiamulin si se inlocuieste cu apa de baut proaspata. Furajul contaminat se indeparteaza cat mai repede posibil si se inlocuieste cu furaj care nu contine ionofore incompatibile cu tiamulinul.

Dozarea produsului se face in conformitate cu formula din prospect.

Gaini:

Pentru tratamentul si metafilaxia bolii respiratorii cronice cauzate de Mycoplasma gallisepticum si aerosaculitelor si sinovitei infectioase cauzate de Mycoplasma synoviae. Doza este de 25 mg tiamulin hidrogen fumarat (echivalentul a 55.6 mg de produs)/ kg greutate corporala, administrata zilnic timp de 3-5 zile consecutiv.

Curci:

Pentru tratamentul si metafilaxia sinuzitei infectioase si aerosaculitelor cauzate de Mycoplasma gallisepticum, Mycoplasma synoviae si Mycoplasma meleagridis.

Doza este de 40 mg tiamulin hidrogen fumarat (echivalentul a 88.9 mg de produs) / kg greutate corporala, administrata zilnic timp de 3-5 zile consecutiv.

Porci:

Pentru tratamentul dizenteriei porcine cauzate de Brachyspira hyodysenteriae.

Doza este de 8.8 mg tiamulin hidrogen fumarat (echivalentul a 19.6 mg de produs)/ kg greutate corporala administrata zilnic in apa de baut a porcilor timp de 3-5 zile consecutiv, in functie de gravitatea infectiei si /sau de durata bolii.

Pentru tratamentul spirochetozei intestinale porcine (colitei) cauzate de Brachyspira pilosicoli .

Doza este de 8.8 mg tiamulin hidrogen fumarat (echivalentul a 19.6 mg de produs)/ kg greutate corporala adminsitrata zilnic in apa de baut a porcilor timp de 3-5 zile consecutiv in functie de gravitatea infectiei si/sau de durata bolii.

Pentru tratamentul enteropatiei proliferative porcine (ileitei) cauzate de Lawsonia intracellularis.

Doza este de 8.8 mg tiamulin hidrogen fumarat (echivalentul a 19.6 mg de produs/ kg greutate corporala administrata zilnic in apa de baut a porcilor timp de 5 zile consecutive.

Pentru tratamentul si metafilaxia pneumoniei enzootice cauzate de Mycoplasma hyopneumoniae, inclusiv infectiile care determina complicatii cauzate de Pasteurella multocida sensibila la tiamulin.

Doza este de 20 mg tiamulin hidrogen fumarat (echivalentul a 44,4 mg) de produs/kg greutate corporala,administrata zilnic timp de 5 zile consecutiv.

Pentru tratamentul pleuropneumoniei cauzate de Actinobacillusn pleuropneumoniae sensibila la tiamulin.

Doza este de 20 mg tiamulin hidrogen fumarat (echivalentul a 44,4 mg) de produs/ kg greutate corporala, administrata zilnic timp de 5 zile consecutiv.

Se utilizeaza echipamente de cantarire calibrate corespunzator pentru a cantari cantitatea necesara de produs.

Solubilitatea maxima a produsului este de 10 grame/ litru. 

 

Specificatii:

Animalele care consuma o cantitate insuficienta de apa si/sau sunt vlaguite trebuie tratate parenteral.

In timpul administrarii de tiaulin la pasari, consumul de apa se poate diminua. Acesta depinde de concentratie : la 500 mg tiamulin hidrogen fumarat (echivalentul a 1,1 g produs) in 4 litri de apa, consumul se reduce cu circa 10 % iar la 500 mg tiamulin hidrogen fumarat (echivalentul a 1,1 g g de produs in apa) in 2 litri de apa, consumul se reduce cu circa 15 % la gaini.

Acest lucru nu pare sa aiba vreun efect advers asupra performantei generale a pasarilor sau asupra eficacitatii produsului medicinal veterinar, insa consumul de apa trebuie monitorizat la intervale periodice , indeosebi in conditii de vreme calda. La curci, acesta este mai pronuntat (o reducere cu circa 20 % ) astfel ca se recomanda sa nu se depaseasca o concentratie de 500 mg tiamulin hidrogen fumarat in 2 litri de apa de baut.

Utilizarea repetata trebuie evitata prin imbunatatirea practicilor de management si printr-o curatenie si o dezinfectie temeinica.

Reactii adverse:

La porci, in cazuri foarte rare pot aparea forme usoare de eritem sau edem in urma administrarii de tiamulin.

Precautii:

Utilizarea produsului ar trebui sa se bazeze pe testele de sesceptibilitate efectuate pe bacteriile izolate de la animale. Daca nu este posibil tratamentul ar trebui sa se bazeze pe informatiile epidemiologice locale ( regionale, la nivel de ferma) referioare la susceptibilitatea bacteriilor tinta. Utilizarea necorespunzatoare a produsului medicinal veterinar poate spori prevalenta bacteriilor rezistente la tiamulin.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada ouatului

Porci: produsul poate fi utilizat in perioada de gestatie si lactatie.

Gaini si curci:produsul poate fi utilizat la gaini ouatoare si la gainile de reproductie. 

Depozitare: A nu se congela, A nu se refrigera, A se pastra in ambalajul original

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M142

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine, Pasari
Substanta activa
Tiamulin hidrogen fumarat
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/vetmulin_450_modif_7.pdf
Prospect

Meniu