Vetmulin 100 mg/g PMX 20kg

Categorie

Antibiotice solubile in apa

Producator
Specie

Suine

Substanta activa

Tiamulin hidrogen fumarat

Descriere

Substante active: Tiamulin hidrogen fumarat

Specii tinta: Suine

Indicatii:

Pentru tratamentul dizenteriei porcine produse de Brachyspira hyodysenteriae

Contraindicatii:

Nu se va utiliza la animale cu hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa sau la oricare dintre excipienti. 
Nu se administreaza produse care contin ionofori cum ar fi monenzina, salinomicina sau narazina in timpul sau cel putin sapte zile inainte sau dupa aplicarea tratamentului cu produsul medicinal veterinar. 

Forma de prezentare:

Sac de 20 kg

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

Carne si organe - 7 zile

Doza recomandata:

Pentru administrare orala numai dupa incorporare in furaj. 
Doza normala este de 8,8 mg tiamulina hidrogen fumarat (echivalent a 7,1 mg tiamulina baza) per kg greutate corporala pe zi timp de 7-10 zile consecutive. Luand ca baza de calcul o cantitate de furaj ingerat de 50 g/kg greutate corporala,aceasta doza poate fi obtinuta prin amestecarea a 1,75 g produs la 1 kg furaj (175 ppm)

Produsul trebuie administrat in cantitati mici de furaje pentru consum imediat individual de catre animale.Porcii care urmeaza sa fie tratati trebuie separati si tratati individual. Pentru tratamentul grupurilor mai mari, se recomanda utilizarea de tiamulina premix medicamentat pentru furaje. 
Pentru stabilirea dozei corecte si evitarea subdozarii, greutatea corporala trebuie determinata cat mai corect posibil. 
In cazul ingerarii unei cantitati modificate de furaj (clasa de greutate, varsta, mediu), ajustati rata de incorporare astfel incat sa garantati ingerarea unei cantitati de 8,8 mg tiamulina hidrogen fumarat per kg greutate corporala pe zi. 
Pentru obtinerea unei cantitati omogene de furaj pentru consum se recomanda utilizarea unui preamestec. Cantitatea necesara de produs poate fi amestecata mai intai cu 10% din volumul de furaj care se intentioneaza sa fie obtinut. Acest preamestec trebuie apoi incorporat omogen cu restul cantitatii de furaj. Alternativ, produsul poate fi amestecat bine cu o parte din ratia zilnica de furaje, acest amestec putand fi administrat inainte de hranire. Trebuie sa se asigure ingerarea complete a dozei calculate de catre animale. Trebuie acordata o atentie deosebita porcilor al caror consum zilnic de furaje este redus sau restrictionat. 

Cantitatea necesara de produs trebuie masurata cu un echipament de cantarit , calibrat in mod adecvat.

Produsul trebuie adaugat doar in furaje uscate negranulate.

Daca animalele nu isi revin in decurs de trei zile dupa administrarea orala a medicatiei, diagnosticul trebuie reconsiderat, iar schema de tratament trebuie schimbata, dupa caz. 
Furajele tratate trebuie preparate zilnic, imediat inainte de administrarea la animale.

Specificatii:

Absortia medicamentelor la animale poate fi modificata ca urmare a bolii in cazul animalelor care mananca putin, se recomanda tratamentul parenteral cu un produs injectabil adecvat.

Utilizarea repetata sau pe termen lung trebuie evitata prin imbunatatirea practicii de management si prin curatare temeinica si dezinfectare. 

Reactii adverse:

In cazuri rare, s-a raportat hipersensibilitate la tiamulina in urma administrarii orale, manifestata prin dermatita acuta cu eriteme cutanat si prurit intens. In cazuri rare, pot aparea eriteme sau edeme cutanate usoare dupa utilizarea de tiamulina. Reactiile adverse sunt de obicei usoare si trecatoare, dar in cazuri foarte rare pot fi severe. Daca aceste efecte secundare tipice se produc, opriti imediat tratamentul si spalati animalele si tarcurile cu apa. In mod normal, animalele afectate isi revin repede. Tratamentul simptomatic cum ar fi terapia cu electroliti si o terapie anti-inflamatoare pot fi de folos. 

Precautii:

Produsul nu se utilizeaza in furaje lichide. 
Datorita variabilitatii probabile (de timp, geografice) in aparitia rezistentei bacteriilor la tiamulina, utilizarea produsului trebuie sa se bazeze pe testele de susceptibilitate ale bacteriilor izolate de la animale tinand cont de politicile antimicrobiene oficiale si locale. Utilizarea produsului care se abate de la instructiunile furnizate de RCP poate spori prevalenta bacteriilor rezistente la tiamulina si poate scadea eficacitatea tratamentului cu alte pleuromutiline datorita potentialului de rezistenta incrucisata.
Daca nu se observa nici un raspuns la tratament in decurs de trei zile, diagnosticul trebuie reevaluat. 
A se evita administrarea concomitenta a tiamulinei cu produse ionofore precum monenzina, narazina si salinomicina (vezi sectiunea 4.8 din prospect). lnformati furnizorul de furaje cu privire la faptul ca urmeaza a fi administrate tiamulina, pentru a preveni incorporarea produselor mai sus mentionate in furaje si a se evita contaminarea acestora. In cazul suspiciunii de contaminare, testati furajele pentru a identifica prezenta acestor ionofori inainte de a hrani animalele. Daca apar efecte adverse din cauza unei interactiuni, administrarea furajelor trebuie intrerupta imediat. Indepartati furajele contaminate cat mai repede si inlocuiti-le cu furaje necontaminate. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat 
Produsul poate fi utilizat in perioada de gestatie si lactatie. 

Depozitare: A se pastra la temperaturi sub 25°C, A se pastra in loc uscat, protejat de lumina, A se pastra in ambalajul original

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M234

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine
Substanta activa
Tiamulin hidrogen fumarat
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/vetmulin_100_granule_160268.pdf
Prospect

Meniu