Tilmovet 25% oral solution 960 ml

Categorie

Antibiotice solubile in apa

Producator
Specie

Suine, Pasari, Bovine, Caprine, Ovine

Substanta activa

Tilmicosin

Descriere

Substante active: Tilmicosin

Specii tinta: Bovine, Suine, Ovine, Caprine, Pasari

Indicatii:

Suine: Pentru tratamentul și prevenirea infectiilor respiratorii asociate cu Mycoplasma hyopneumoniae, Pasteurella multocida §i Actinobacillus pleuropneumoniae, cand boala a fost diagnosticată la nivel de efectiv. Pui de găină: Pentru tratamentul și prevenirea infectiilor respiratorii asociate cu Mycoplasma gallisepticum și Mycoplasma synoviae , cand boala a fost diagnosticata la nivel de efectiv. Curcani: Pentru tratamentul și prevenirea infectiilor respiratorii asociate cu Mycoplasma gallisepticum și Mycoplasma synoviae, cand boala a fost diagnosticata la nivel de efectiv. Viței: Pentru tratamentul și prevenirea infectiilor respiratorii asociate cu Mannheimia haemolytica , P. multocida, Mycoplasma bovis și M. Dispar, cand boala a fost diagnosticata la nivel de efectiv.

Forma de prezentare:

Flacon alb de 960 ml din polietilena de înaltă densitate cu capac alb

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

carne și organe Porci: 14 zile

Vitei: 42 zile

Pui: 12 zile

Curcani: 19 zile

Ouă: nu este autorizat la păsările ouatoare care produc ouă pentru consum uman

Doza recomandata:

Suine: Numai pentru utilizare orală. 15-20 mg tilmicozina pe kg greutate corporală timp de 5 zile, adica 6-8 ml de produs la 100 kg greutate corporala corespunzand la 80 ml de produs per 100 litri de apa de baut timp de 5 zile.

Pui de găină: 15-20 mg tilmicozina pe kg de greutate corporala timp de 3 zile, adica 6-8 ml de produs la 100 kg greutate corporala corespunzand la 30 ml de produs per 100 litri de apa de baut timp de 3 zile.

Curcani: 10-27 mg tilmicozina pe kg de greutate corporala timp de 3 zile, adică 4-11 ml de produs la 100 kg greutate corporală corespunzand la 30 ml de produs per 100 l apă de băut timp de 3 zile.

Viței: 12,5 mg tilmicozina pe kg de greutate corporala de doua ori pe zi timp de 3-5 zile, adica 1 ml de produs la 20 kg greutate corporala de două ori pe zi timp de 3-5 zile.

Un flacon de 960 ml este suficient pentru medicația a 1200 litri de apă de băut pentru suine sau a 3200 litri de apă de băut pentru broileri, curcani și puicuțe. Un flacon de 960 ml este suficient pentru medicația apei de băut sau înlocuitorului de lapte pentru 48 - 80 viței (40 kg greutate corporală).

Reactii:

Cand porcilor li se administrează în apa de băut doza de 300 - 400 mg/litru (de 1,5 - 2 ori mai mult decat doza recomandată), animalele prezintă de obicei o scădere a consumului de apă.

Cu toate că acest aspect va determina un consum mai mic de tilmicozina, el ar putea conduce la deshidratarea animalelor. Înlocuiți cu apă nemedicamentată când este necesar.

Depozitare: A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C
A nu se congela
A se pastra in loc uscat, protejat de lumina

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M40

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine, Pasari, Bovine, Caprine, Ovine
Substanta activa
Tilmicosin
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/tilmovet_250_mg_ml_modif_3.pdf
Prospect

Meniu