Tilmovet 25 oral solution 960 ml

Categorie

Antibiotice solubile in apa

Producator
Specie

Suine, Pasari, Bovine

Substanta activa

Tilmicosin

Descriere

Substante active: Tilmicosin

Specii tinta: Suine, Pasari, Bovine

Indicatii:

Suine

Pentru tratamentul si prevenirea infectiilor respiratorii asociate cu Mycoplasma hyopneumoniae, Pasteurella multocida si Actinobacillus pleuropneumoniae, cand boala a fost diagnosticata la nivel de efectiv. 
Pui de gaina
Pentru tratamentul si prevenirea infectiilor respiratorii asociate cu Mycoplasma gallisepticum si Mycoplasma synoviae, cand boala a fost diagnosticata la nivel de efectiv. 
Curcani
Pentru tratamentul si prevenirea infectiilor respiratorii asociate cu Mycoplasma gallisepticum si Mycoplasma synoviae, cand boala a fost diagnosticata la nivel de efectiv. 
Vitei
Pentru tratamentul si prevenirea infectiilor respiratorii asociate cu Mannheimia haemolytica, P. multocida, Mycoplasma bovis si M.dispar, cand boala a fost diagnosticata la nivel de efectiv.

Contraindicatii:

Nu utilizati in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau in cazurile de rezistenta cunoscuta la tilmicozina. Nu utilizati la cai. 

Forma de prezentare:

Flacon de 960 ml

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

Carne si organe:

Porci: 14 zile

Vitei: 42 zile

Pui: 12 zile

Curcani: 19 zile

Ouă: nu este autorizat la pasarile ouatoare care produc oua pentru consum uman

Doza recomandata:

Suine
15-20 mg tilmicozina pe kg de greutate corporala timp de 5 zile, adica 6-8 ml de produs la 100 kg greutate corporala corespunzand la 80 ml de produs per 100 litri de apa de baut limp de 5 zile. 
Pui de gaina
15-20 mg tilmicozina pe kg de greutate corporala timp de 3 zile, adica 6-8 ml de produs la 100 kg greutate corporala corespunzand la 30 ml de prod us per 100 litri de apa de baut timp de 3 zile. 

Curcani:

10-27 mg tilmicozina pe kg greutate corporala timp de 3 zile, adica 4-11 ml de produs la 100 kg greutate corporala corespunzand la 30 ml de produs per 100 litri de apa de baut timp de 3 zile.

Vitei
12,5 mg tilmicozina pe kg de greutale corporala de doua ori pe zi, timp de 3-5 zile, adica 1 ml de produs la 20 kg greutate corporala de doua ori pe zi timp de 3-5 zile. 
Un flacon de 960 ml esle suficient pentru medicatia a 1200 litri de apa de baut pentru suine sau a 3200 litri de apa de baut penlru broileri, curcani si puicute. 
Un flacon de 960 ml esle suficient penlru medicatia apei de baut sau a inlocuitorului de lapte pentru 48 -80 vitei (40 kg greutate corporala). 
Un flacon de 240 ml esle suficient penlru medicatia apei de baut sau a inlocuitorului de lapte penlru 8 vitei (60 kg greutate corporala). 
Apa de baut medicamentata trebuie sa fie proaspat preparata la fiecare 24 ore ulilizand numai apa curata. 
Inlocuitorul de lapte medicamentat trebuie proaspat preparat la fiecare 4 ore ulilizand numai apa curata. 
Daca semnele bolii nu se imbunatatesc semnificaliv in timp de 3-5 zile, diagnosticul trebuie reevaluat si tralamentul trebuie schimbat. 
Pentru a evita subdozarea, greutatea corporala trebuie determinata cat mai precis posibil. Consumul de apa medicamentata depinde de starea clinica a animalelor. Penlru a obtine o dozare corecta, concentratia produsului trebuie ajustata corespunzator. 
Nu administrati la suine in sistemul de hrana lichida. 

Specificatii:

Tilmicozina nu trebuie administrata prin injectare la suine. Produsul contine edetat disodic. Consumul apei medicamentate poate fi afectat, ca o consecinta a bolii. Daca consumul este insuficient, poate fi necesar un tratament alternativ. 

Precautii:

Utilizarea neadecvata  a produsului poate creste prevalenta bacteriilor rezistente la tilmicozina si poate scadea eficacitatea tratamentului cu substante inrudite cu tilmicozina. Utilizarea produsului trebuie sa fie bazata pe testarea sensibilitatii si trebuie luate in considerare politicile oficiale si locale antimicrobiene. 
Nu permiteti accesul cailor sau al altor cabaline la apa de baut care contine tilmicozina. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat 
Siguranta produsului in timpul gestatiei si lactatiei nu a lost stabilita. Utilizati doar conform evaluarii risc/beneficiu efectuata de catre medicul veterinar responsabil. 

Depozitare: A nu se congela, A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C, A se feri de inghet, A se pastra in loc uscat, protejat de lumina, A se proteja de lumina directa

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M40

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine, Pasari, Bovine
Substanta activa
Tilmicosin
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/tilmovet_250_mg_ml_modif_3.pdf
Prospect

Meniu