Suramox 50 OSP 500g

Categorie

Antibiotice solubile in apa

Producator
Specie

Suine, Pasari

Substanta activa

Amoxicilină trihidrat

Descriere

Substante active: Amoxicilină trihidrat

Specii tinta: Suine, Pasari

Indicatii:

Infectii cauzate de bacterii sensibile la amoxicilina. 
Porci : in cazul bolilor respiratorii cauzate de Actinobacillus pleuropneumoniae, Pasteurella spp. si Haemophilus spp. in cazul infectiilor cu Streptococcus  si a infectiilor tractului genito-urinar. 
Pasari: in cazul infectiilor cauzate de E.Coli, Pasteurella spp. si Haemophilus spp. 

Contraindicatii:

Nu se va utiliza la animalele cu hipersensibilitate la amoxicilina sau antibiotice beta lactamice.

Nu se va utiliza la iepuri, cobai, hamsteri, nutrii.

In absenta perioadei de asteptare la oua, nu se va utiliza produsul la pasarile ouatoare care produc oua pentru consumul uman (4 saptamani inainte de ouat si in timpul ouatului).

Forma de prezentare:

Pungi de 500 g

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

Porci- carne si organe: 14 zile

Pasari (broiler, tineret inlocuire, gaini pentru reproductie)- carne si organe: 7 zile

Nu se va utiliza la gainile ouatoare care produc oua pentru consumul uman.

Doza recomandata:

20 mg amoxicilina (sub forma de trihidrat) pe kg greutate corporala, pe zi (adica 400 mg produs pe 10 kg greutate corporala pe zi) timp de 5 zile consecutive, pe cale orala in functie de specie, medicamentul poate fi amestecat cu apa de baut sau cu o hrana lichida (supa, pentru porci). 
Porci: o data pe zi. Produsul trebuie diluat, de preferinta intr-un volum mic de apa pentru a obtine o solutie care va fi ulterior diluata in hrana lichida. 
Pasari : administrare continua, in apa de baut. Produsul trebuie diluat, de preferinta intr-un volum mic de apa pentru a obtine o solutie care va fi ulterior diluata in apa de baut. Opriti fumizarea apei de baut pana cand solutia medicamentoasa va fi consumata. Procesul de diluare produce o solutie finala care va fi mai omogena. Solutia concentrata poate de asemenea, sa fie administrata cu ajutorul unei pompe gradate de apa. 
Pentru a asigura dozarea corespunzatoare, greutatea corporala a animalelor trebuie calculata cat mai exact, pentru a se evita subdozarea produsului 
Cantitatea necesara trebuie cantarita cat mai exact posibil, utilizand echipament calibrat corespunzator. 

Precautii:

Este recomandat ca tratamentele sa se initieze dupa efectuarea antibiogramei. Daca acest lucru nu este posibil, tratamentul trebuie sa se efectueze pe baza informatiilor epidemiologice locale. Trebuie luate in considerare politicile antimicrobiene nationale si regionale, atunci cand se utilizeaza produsul. Utilizarea produsului altfel decat conform instructiunilor din SPC poate creste raspandirea bacteriilor rezistente la amoxicilina si poate scadea eficacitatea tratamentului cu alte peniciline datorita potentialului de rezistenta incrucisata.

Utilizarea in perioada de gestatie, lactatie sau ouat

Studiile efectuate pe animale si laborator (sobolani, iepuri) nu au aratat niciun efect teratogenic, embriotoxic sau maternotoxic al amoxicilinei. Nu a fost insa demonstrata siguranta utilizarii produsului la scroafele gestante. Cu toate acestea, utilizarea medicamentului in timpul gestatiei nu prezinta probleme deosebite.

Nu se va utiliza la gainile ouatoare care produc oua pentru consumul uman.

Depozitare: Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M71

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine, Pasari
Substanta activa
Amoxicilină trihidrat
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/suramox_50_pos_modif_1.pdf
Prospect

Meniu