Pharmasin 100 W/W 1.1KG

Categorie

Antibiotice solubile in apa

Producator
Specie

Suine, Pasari, Bovine

Substanta activa

Tilozina tartrat

Descriere

Substante active: Tilozina tartrat

Specii tinta: Bovine, Pasari, Suine

Indicatii:

Vitei: Tratamentul si prevenirea pneumoniei cauzate de Mycoplasma spp, atunci cand boala a fost diagnosticata in efectiv.

Porcine: Tratamentul si prevenirea pneumoniei enzootice cauzate de Mycoplasma hyopneumoniae si Mycoplasma hyorhinis, atunci cand boala a fost diagnosticata in efectiv. Tratamentul si prevenirea adenomatozei intestinale porcine (ileita) asociata cu Lawsonia intracellularis, atunci cand boala a fost diagnosticata in efectiv.

Pasari: Tratamentul si prevenirea bolilor respiratorii cronice (BRC) produse de Mycoplasma gallisepticum si Mycoplasma synoviae, atunci cand boala a fost diagnosticata in efectiv.

Curci: Tratamentul si prevenirea sinuzitei infectioase cauzate de Mycoplasma gallisepticum, atunci cand boala a fost diagnosticata in efectiv.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza la animalele care prezinta hipersensibilitate cunoscuta sau rezistenta la tilozina si la alte macrolide

Nu se utilizeaza la animalele cu afectiuni hepatice

Nu se utilizeaza la cai, din cauza pericolului de inflamare a cecumului

Nu se utilizeaza concomitent la animalele vaccinate cu vaccinuri sensibile la tilozina sau timp de o saptamana dupa vaccinare

Nu se utilizeaza in caz de rezistenta cunoscuta la tilozina sau rezistenta incrucisata la alte macrolide (rezistenta MLS).

Forma de prezentare:

Punga resigilabil  de 1,1 kg

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

Vitei (carne si organe): 12 zile

Porcine (carne si organe): 1 zi

Curci (carne si organe): 2 zile

Curci (oua): 0 zile

Gaini (carne si organe): 1 zi

Gaini ( oua): 0 zile

Doza recomandata:

Administrare in apa de baut

Vitei: 10-20mg tilozina/kg greutate corporală (11-22 mg produs/kg greutate corporala), de doua ori pe zi (corespunzand unei doze zilnice de 20-40 mg tilozina/ kg corporala), timp de 7-14 zile

Curci: 75-100 mg tilozina/kg greutate corporala/zi (82,5-110 mg produs/kg greutate corporala), 3-5 zile

Gaini:

Pentru tratamentul bolilor respiratorii cronice : 75-100 mg tilozina/kg greutate corporala/zi (82,5-110 mg produs/kg greutate corporala), 3-5 zile

Pentru tratamentul enteritei necrotice: 20 mg tilozina/ kg greutate corporala zilnic (corespunzand la 22 mg de produs medicinal veterinar) timp de 3 zile

Porci:

Pentru tratamentul pneumoniei enzootice: 20 mg tilozină/kg greutate corporală/zi (22 mg produs/kg greutate corporală) 10 zile;

Pentru tratamentul ileitei sau adenomatozei intestinale: 5-10 mg tilozină/kg greutate corporală/zi (5,5- 10 produs/kg greutate corporală), 7 zile.

La prepararea apei medicamentate/laptelui/inlocuitorului de lapte medicamentat trebuie sa se tina cont de greutatea corporala a animalelor care urmeaza sa fie tratate si de cantitatea efectiva de apa/lapte/inlocuitor de lapte pe care acestea o consuma zilnic. Consumul poate varia in functie de factori precum varsta, starea sanatatii, rasa, sistemul de crestere al animalelor. Pentru a furniza cantitatea necesara de substanta activa in mg/litru de apa de baut/lapte/inlocuitor de lapte, trebuie efectuat calculul prevazut in prospect.

Trebuie asigurat accesul suficient al animalelor ce urmeaza a fi tratate la sistemul de alimentare cu apa pentru a se asigura un consum de apa adecvat. Nicio alta sursa de apa potabila nu trebuie sa fie disponibila pe perioada tratamentului.

Daca nu se produce nici un raspuns vizibil la tratament in decurs de trei zile, tratamentul trebuie reconsiderat. Dupa incheierea perioadei de tratament, sistemul de alimentare cu apa trebuie curatat in mod corespunzator pentru a se evita ingerarea de doze subterapeutice de substanta activa care poate favoriza dezvoltarea rezistentei.

Apa medicamentata, laptele sau inlocuitorul de lapte medicamentat trebuie schimbate la fiecare 24 de ore.

Daca unele animale prezinta semnele unei infectii grave, precum un aport redus de apa sau furaje, atunci tratamentul trebuie individualizat, de exemplu, cu un produs injectabil.

Specificatii:

Datorita posibilei variabilitati (timp, geografic) in ceea ce priveste sensibilitatea bacteriilor la tilozina, se recomanda prelevarea de probe bacteriologice si efectuarea de teste de sensibilitate. 
Subdozarea si/sau tratarea pe o perioada de timp insuficient de lunga sunt considerate factori care incurajeaza dezvoltarea rezistentei la bacterii si trebuie evitati. 

Reactii adverse:

La porcine au fost observate reactii adverse cum ar fi diaree, prurit, eriteme cutanate, umflarea vulvei, edeme si prolapsuri rectale. Aceste semne reversibile au aparut in decurs de 48-72 ore dupa inceperea tratamentului. 

Precautii:

E posibil ca animalele cu infectii acute sa ingereze cantitati reduse de furaje si apa si trebuie tratate mai intai cu un produs medicinal veterinar injectabil adecvat. 
A nu se lasa sau elimina apa continand tartrat de tilozina la dispozitia animalelor nesupuse tratamentului sau faunei salbatice. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Studiile de laborator efectuate pe soareci si sobolani nu au demonstrat efecte teratogene, fetotoxice sau maternotoxice. Nu s-au efectuat studii pe populatia speciilor tinta. Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea beneficiu/ risc efectuata de medicul veterinar responsabil.

Depozitare: A se pastra in ambalajul original, A se pastra in locuri ferite de umiditate si caldura, la temperaturi mai mici de 30°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M67

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine, Pasari, Bovine
Substanta activa
Tilozina tartrat
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/pharmasin_100_160091.pdf
Prospect

Meniu