Parofor 70mg/g WS 1kg

Categorie

Antibiotice solubile in apa

Producator
Specie

Suine, Bovine

Substanta activa

Paromomicina sulfat

Descriere

Substante active: Paromomicina sulfat

Specii tinta: Suine, Bovine

Indicatii:

Tratamentul infectiilor gastro-intestinale cauzate de Escherichia coli sensibile la paromomicina

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate cunoscuta la paromomicina, alte aminoglicozide sau la oricare dintre excipienti. 
Nu se utilizeaza in caz de insuficienta renala sau hepatica. 
Nu se utilizeaza la animalele rumegatoare. 
Nu se utilizeaza la curcani datorita riscului de selectare a rezistentei antimicrobiene la bacteriile intestinale. 

Forma de prezentare:

Punga de 1 kg

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

Bovine pre-rumegatoare- carne si organe : 20 zile

Porcine -carne si organe: 3 zile

Doza recomandata:

Bovine pre-rumegatoare: se administreaza in lapte/inlocuitor de lapte 
Porcine: se administreaza in apa de baut. 
Durata tratamentului: 3-5 zile 

Bovine pre-rumegatoare: 25-50 mg sulfat de paromomicina/kg greutate corporala/zi (echivalent cu 2,5-5 g produs/10 kg greutate corporala/zi) 
Porcine: 25-40 mg sulfat de paromomicina/kg greutate corporala/zi (echivalent cu 2,5-4 g produs/ 10 kg greutate corporala/zi) 
Pentru administrarea in apa de baut, lapte sau inlocuitor de lapte, cantitatea zilnica exacta de produs trebuie calculata pe baza dozei recomandate, a numarulului si a greutatii animalelor care urmeaza sa fie tratate, conform formulei din prospect.

Pentru a asigura o dozare corecta, greutatea corporala trebuie determinata cat mai precis posibil. Consumul apei/laptelui/inlocuitorului de lapte medicamentat(e) depinde de diversi factori incluzand starile clinice ale animalelor si conditiile locale cum ar fi temperatura ambientala si umiditatea. Pentru a obtine dozarea corecta, trebuie monitorizat consumul de apa/lapte/inlocuitor de lapte si concentratia de paromomicina trebuie ajustata in mod corespunzator. 
Apa de baut/laptele/inlocuitorul de lapte medicamentat(a) si orice solutii-stoc trebuie sa fie proaspat preparate la fiecare 6 ore (in lapte/lnlocuitorul de lapte) sau la fiecare 24 ore (in apa). 
Pentru a asigura administrarea cantitatii zilnice exacte de produs se va utiliza un echipament de masura calibrat. 
Pentru administrarea produsului se pot utiliza pompe de dozare comerciale disponibile. Solubilitatea produsului a fost testata la concentratia maxima de 95 g/l. 

Reactii adverse:

In rare ocazii au fost observate materii fecale moi.

Antibioticele aminoglicozide, din care face parte paromomicina, pot cauza fenomene precum oto si nefrotoxicitate.

Precautii:

Consumul medicatiei de catre animate poate fi modificat ca urmare a bolii. In caz de consum insuficient de apa/lapte, animalele trebuie tratate parenteral folosind un produs injectabil adecvat urmand indicatiile medicului veterinar. 
Administrarea produsului trebuie combinata cu bune practici de management, de exemplu o buna igiena, ventilatie adecvata, evitarea efectivelor excesiv de numeroase. Intrucat produsul are potential ototoxic si nefrotoxic, se recomanda evaluarea functiei renale. 
A nu se utiliza la nou-nascuti (vitei, purcei) datorita absorbtiei sporite a paromomicinei si ulterior cresterea riscului de oto- si nefrotoxicitate. 
Utilizarea repetata sau prelungita a produsului trebuie evitata prin imbunatatirea practicilor de management si prin curatare temeinica si dezinfectare. 
Utilizarea produsului trebuie sa se faca pe baza testelor de susceptibilitate a bacteriilor izolate de la animal. Daca acest lucru nu este posibil, terapia se va baza pe informatiile epidemiologice locale (la nivel regional, de ferma) cu privire la susceptibilitatea bacteriilor tinta. La utilizarea produsului se vor lua in considerare politicile antimicrobiene oficiale, nationale si regionale. 
Utilizarea produsului care se abate de la instructiunile furnizate in RCP poate spori prevalenta bacteriilor rezistente la paromomicina si poate scadea eficacitatea tratamentului cu aminoglicozide datorita potentialului de rezistenta incrucisata. 
Aminoglicozidele sunt considerate a fi critice in medicina umana. Prin urmare, in medicina veterinara ele nu trebuie utilizate ca tratament de electie. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat

Studiile de laborator efectuate pe sobolan si iepure nu au demonstrat efecte teratogene, feto-toxice sau materno-toxice. Nu este recomandata utilizarea pe parcursul intregii perioade de gestatie.

Depozitare: Dupa reconstituire : A nu se pastra la temperatura mai mare de 25 °C, Dupa prima deschidere: A nu se pastra la temperatura mai mare de 25 °C, pastrati punga bine inchisa, Produsul asa cum este ambalat pentru vanzare: A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M200

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine, Bovine
Substanta activa
Paromomicina sulfat
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/parofor_70_modif_2.pdf
Prospect

Meniu