Parofor 140 OS x 1 l

Categorie

Antibiotice solubile in apa

Producator
Specie

Suine, Bovine

Substanta activa

Paromomicina sulfat

Descriere

Substante active: Paromomicina sulfat

Specii tinta: Suine, Bovine

Indicatii:

Tratamentul infectiilor gastrointestinale cauzate de E.coli sensibile la paromomicina

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate cunoscuta la paromomicina, alte aminoglicozide sau la oricare dintre excipienti.

Nu se utilizeaza in caz de insuficienta renala sau hepatica.

Nu se utilizeaza in caz de insuficienta renala sau hepatica.

Nu se utilizeaza la animalele rumegatoare.

Nu se utilizeaza la curci datoria riscului de selectare pentru rezistenta antimicrobiana la bacteriile intestinale. 

Forma de prezentare:

Flacon de 1 litru

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

Bovine pre-rumegatoare: carne si organe: 20 zile 
Porcine: carne si organe: 3 zile

Doza recomandata:

Bovine pre-rumegatoare: 25-50 mg sulfat de paromomicina/kg greutate corporala/zi (echivalent cu 0,125 - 0,25 ml produs/kg greutate corporala/zi)

Porcine: 25-40 mg sulfat de paromomicina/kg greutate corporala/zi (echivalent cu 0,125 - 0,2 ml produs/kg greutate corporala/zi)

Bovine pre-rumegatoare: se administreaza in lapte/inlocuitor de lapte

Porcine: se adminstreaza in apa de baut

Durata tratamentului 3-5 zile

Pentru administrarea prin apa de baut, lapte sau inlocuitor de lapte, cantitatea zilnica exacta de produs trebuie calculata pe baza dozei recomandate, iar numarul si greutatea animalelor care urmeaza sa fie tratate conform formulei din prospect. 

Pentru a asigura o dozare corecta, greutatea corporala trebuie determinata cat mai precis posibil. Asimilarea apei/laptelui/inlocuitorului de lapte medicamentat(e) depinde de diversi factori inclusiv starile clinice ale animalelor si conditiile locale cum ar fi temperatura ambianta si umiditatea. Pentru a obtine doza corecta, trebuie monitorizat consumul de apa/lapte/inlocuitor de lapte si concentratia de paromomicina trebuie ajustata in mod corespunzator. 
Apa de baut/laptele/inlocuitorul de lapte medicamentat(a) si solutia stoc trebuie sa fie proaspat preparate, amestecand cu grija produsul in cantitatea necesara de apa potabila proaspata/lapte/inlocuitor de lapte la fiecare 6 ore (in lapte/inlocuitorul de lapte) sau la fiecare 24 ore (in apa). 

Reactii adverse:

In rare ocazii, au fost observate materii fecale moi. 
Antibioticele aminoglicozide, din care face parte si paromomicina, pot cauza oto si nefrotoxicitate. 

Precautii:

Asimilarea medicatiei de catre animale poate fi modificata ca urmare a bolii. In caz de consum insuficient de apa/lapte, animalele trebuie tratate parenteral utilizand un produs injectabil urmand indicatiile medicului veterinar. 
Administrarea produsului trebuie combinata cu bune practici de management, de exemplu o buna igiena, ventilatie adecvata, evitarea suprapopularilor. 
Intrucat produsul are potential ototoxic si nefrotoxic, se recomanda evaluarea functiei renale. Trebuie avuta o grija deosebita atunci cand se intentioneaza administrarea produsului la animale nou-nascute datorita absorbtiei gastrointestinale sporite cunoscute a paromomicinei la nou-nascuti. Aceasta absorbtie sporita ar putea duce la un risc crescut de oto si nefrotoxicitate. Utilizarea produsului la nou-nascuti ar trebui sa se bazeze pe o evaluare a beneficiilor/riscurilor efectuata de veterinarul responsabil. 
Utilizarea repetata sau pe termen lung trebuie evitata prin imbunatatirea practicii de management si prin curatare temeinica si dezinfectare. 
Utilizarea produsului trebuie sa se faca pe baza testelor de susceptibilitate a bacteriilor izolate de la animal. Daca acest lucru nu este posibil, terapia se va baza pe informatiile epidemiologice locale (la nivel regional, de ferma) cu privire la susceptibilitatea bacteriilor tinta. La utilizarea produsului se vor lua in considerare politicile antimicrobiene oficiale, nationale si regionale. 
Utilizarea produsului care se abate de la instructiunile furizate in RCP poate spori prevalenta bacteriilor rezistente la paromomicina si poate scadea eficacitatea tratamentului cu alte aminoglicozide datorita potentialului de rezistenta incruciata. 
Aminoglicozidele sunt considerate a fi critice in medicina umana. Prin urmare, nu trebuie utilizate ca tratament de prima linie in medicina veterinara. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Studiile de laborator efectuate pe sobolani si iepuri nu au demonstrat efecte teratogene, fetotoxice sau maternotoxice. Nu este recomandata utilizarea pe parcursul perioadei de gestatie. 

Depozitare: A nu se pastra la temperaturi mai mari de 25°C, Dupa prima deschidere, depozitati la temperaturi sub 25° C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M220

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine, Bovine
Substanta activa
Paromomicina sulfat
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/parofor_140_170164.pdf
Prospect

Meniu