Entemulin grnt 45% 1kg

Categorie

Antibiotice solubile in apa

Producator
Specie

Suine, Pasari

Substanta activa

Tiamulin hidrogen fumarat

Descriere

Substante active: Tiamulin hidrogen fumarat

Specii tinta: Pasari, Suine

Indicatii:

Suine:

 Tratamentul dizenteriei porcine determinate de tulpini sensibile de Brachyspira hyodysenteriae si asociată cu Fusobacterium spp și Bacteroides spp

 Tratamentul bolii respiratorii porcine (PRDC) determinată de M hyopneumoniae si virusuri cum sunt virusul PRRS , virusul infuientei porcine asociată cu P. multocida și A. pleuropneumoniae

 Tratamentul pleuropneumoniei determinate de A. pleuropneumoniae

Pui de găină:

 Profilaxia si tratamentul bolii respiratorii cornice (BRC) și inflamația sacilor aerieni determinate de M gallisepticum sii M synoviae

Curcani:

 Profilaxia și tratamentul sinuzitei infecțioase și inflamația sacilor aerieni, determinate de M. gallisepticum, M synoviae și M meleagridis

Forma de prezentare:

Pungi de 1 kg

Doza recomandata:

Doza zilnica recomandata este de 8,8 mg tiamulin fumarat de hidrogen /kg greutate corporala administrat în apa de băut a porcilor, timp de 3-5 zile consecutive, în funcție de severitatea și durata infecției. De obicei, doza necesară se obține la concentrația de 0,006% tiamulin fumarat de hidrogen în apa de băut. Tratamentul adjuvant al PRDC determinată de M. hyopneumoniae și virusuri si asociația cu P. multocida si A. pleuropneumoniae.

Doza zilnică recomandata este de 15-20 mg tiamulin fumarat de hidrogen/kg grutate corporală, timp de 5-10 zile consecutive. De obicei, doza necesară se obtine la o concentrație de 0,012 % - 0,018 % tiamulin fumarat în apa de băut. Tratamentul pleuropneumoniei cauzate de A. pleuropneumoniae.

Doza zilnica recomandată este de 20 mg tiamulin fumarat de hidrogen/kg greutate corporală, timp de 5 zile consecutive. Doza necesară se obține la o concentrație de 0,018 % tiamulin fumarat de hidrogen în apa de băut. Se adaugă 1g de produs la 7,5 litri de apă pentru obținerea unei concentrații de 0,006 % tiamulin fumarate de hydrogen; se adaugă 1 g de produs la 3,75 litri de apă pentru obținerea unei solutii cu concentrația 0,012 % tiamulin fumarat de hidrogen; se adaugă 1 g de produs la 2,5 litri de apă pentru obținerea unei soluții cu concentrația de 0,018% tiamulin fumarat de hidrogen. Cand sunt necesare cantități mari de apă medicamentată, întai trebuie preparată o solutie concentrată (concentrația maximă de 50-60 g produs/litru de apă), apoi trebuie efectuată o diluție până la concentrația finală.

Pui de găină: Profilaxia bolilor respiratorii cronice (CRD) și inflamația sacilor de aer cauzată de M. gallisepticum si M. synoviae. Pui de carne: 0,0125 % -0.025 % tiamulin fumarat de hidrogen în apa de băut, timp de 3- zile în prima săptămănă de viață, apoi cate 1-2 zile la fiecare 3-4 săptămani, în funcție de risc.

Pui înlocuire 0,0125 % -0.025 % tiamulin fumarat de hidrogen în apa de bău , timp de 3- zile în prima săptămănă de viață apoi cate 1-2 zile la fiecare 3-4 săptămani, în funcție de risc.

Pui înlocuire găini ouătoare și pui înlocuire găini de reproducție 0,0125 % tiamulin fumarat de hidrogen în apa de băut, la fiecare 4 săptămani de la începutul perioadei de ouat, în funcție de risc.

Tratamentul bolilor respiratorii cronice (CRD) și inflamația sacilor de aer determinată de M. gallisepticum si M synoviae la puii de înlocuire, găini ouătoare și de reproducție. Se administrează tiamulin fumarat de hidrogen 0.025 % în apa de băut, timp de 3-5 zile.

Precautii:

La porci, în cazuri rare pot apare eriteme sau edeme cutanate usoare

La păsări în timpul administrarii de tiamulin fumarat de hidrogen poate scădea consumul de apă. Scăderea consumului de apă este dependent de doză.

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M136

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine, Pasari
Substanta activa
Tiamulin hidrogen fumarat
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/entemulin_450_modif_10_1.pdf
Prospect

Meniu