Entemulin grnt 45 1kg

Categorie

Antibiotice solubile in apa

Producator
Specie

Suine, Pasari

Substanta activa

Tiamulin hidrogen fumarat

Descriere

Substante active: Tiamulin hidrogen fumarat

Specii tinta: Pasari, Suine

Indicatii:

Suine:

Tratamentul dizenteriei porcine determinate de tulpini sensibile de Brachyspira hyodysenteriae si asociata cu Fusobacterium spp si Bacteroides spp.

Tratamentul bolii respiratorii porcine (PRDC) determinata de M.hyopneumoniae si virusuri cum sunt virusul PRRS , virusul influentei porcine asociata cu P.multocida si A.pleuropneumoniae

Tratamentul pleuropneumoniei determinate de A.pleuropneumoniae

Gaini:

Profilaxia (in efectivele in care diagnosticul a fost confirmat) si tratamentul bolii respiratorii cronice (BRC) si inflamatia sacilor aerieni determinate de M.gallisepticum si M.synoviae.

Curci:

Profilaxia (in efectivele in care diagnosticul a fost confirmat) si tratamentul sinuzitei infectioase si inflamatia sacilor aerieni, determinate de M. gallisepticum, M.synoviae si M.meleagridis.

Contraindicatii:

Animalele nu trebuie sa primeasca furaje care sa contina monenzin, narazin sau salinomicin in timpul sau cu cel putin 7 zile inainte sau dupa tratamentul cu Entemulin. Poate rezulta reducerea credterii sau decesul. 

Forma de prezentare:

Ambalaj de 1 kg

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

Porcine - carne si organe: 4 zile

Gaini- carne si organe: 2 zile; oua: 0 zile

Curci- carne si organe: 5 zile

Doza recomandata:

Porcine

i) Tratamentul dizenteriei porcine determinata de Brachyspira hyodysenteriae si asociata cu Fusobacterium spp. si Bacteroides spp.
Doza zilnica recomandata este de 8,8 mg tiamulin hidrogen fumarat/kg greutate corporala, administrata in apa de baut a porcilor, timp de 3 - 5 zile consecutive, in functie de severitatea  si durata infectiei. De obicei, doza necesara se obtine la o concentratie de 0,006 % tiamulin hidrogen fumarat in apa de baut.
ii) Tratamentul bolii respiratorii porcine (BRP) determinata de M.hyopneumoniae si virusuri, cum sunt virusul PRRS si virusul influentei porcine, si asociata cu P.multocida si A.pleuropneumoniae.
iii) Tratamentul pleuropneumoniei determinata de A. pleuropneumoniae
Doza zi lnica recomandata este de 15,0 pana la 20,0 mg tiamulin hidrogen fumarat/kg greutate corporal a, tirnp de 5-10 zilc consecutive. De obicei, doza necesara se obtine la o concentratie de 0,012 % - 0,018 % tiamulin hidrogen fumarat in apa de baut.
iii) Tratamentul pleuropneumoniei cauzate de A. pleuropneumoniae.
Doza zilnica recomandata este de 20,0 mg tiamulin hidrogen fumarat/kg greutate corporala, timp de 5 zile consecutive. De obicei, doza necesara se obtine la o concentratie de 0,018 % tiamulin hidrogen fumarat in apa de baut.

Se adauga 1 g produs la 7,5 litri de apa pentru obtinerea unei solutii cu concentratia de 0,006 % tiamulin hidrogen fumarat; se adauga 1 g produs la 3,75 litri de apa pentru obtinerea unei solutii cu concentratia de 0,012 % tiamulin hidrogen fumarat; se adauga 1 g produs la 2,5 litri de apa pentru obinerea unei solutii cu concentratia de 0,018 % tiamulin hidrogen fumarat. 
Cand sunt necesare cantitati mari de apa medicamentata, intai trebuie preparata o solutie concentrata (concentratie maxima de 50-60 g produs/1 apa), apoi trebuie efectuata o dilutie pana la concentratia finala. In fiecare zi trebuie administrate solutii proaspete de apa medicamentata cu tiamulin. 
Gaini 
i) Profilaxia bolilor respiratorii cronice (CRD)  in inflamatia sacilor aerieni cauzata de M. gallisepticum si M.synoviae.

Pui de carne: 0,0125 % - 0,025 % tiamulin hidrogen fumarat in apa de baut, timp de 3 zile in prima saptamana de viata, apoi cate 1-2 zile la fiecare 3 - 4 saptamani, in functie de risc. 
Tineret de inlocuire: 0,0125 % - 0,025 % tiamulin hidrogen fumarat in apa de baut, timp de 3 zile in prima saptamana de viata, apoi cate 1 - 2 zile la fiecare 4 - 6 saptamani, in functie de risc. 
Gaini ouatoare si gaini de reproductie: 0,0125 % tiamulin hidrogen fumarat in apa de baut, timp de 3 zile la fiecare 4 saptamani de la inceputul perioadei de ouat, in functie de risc. 
ii) Tratamentul bolilor respiratorii cronice (CRD)  si inflamatia sacilor aerieni determinata de M. gallisepticum  si M.synoviae la tineret de inlocuire, gaini ouatoare si de reproductie. Se administreaza tiamulin hidrogen fumarat 0,025 % in apa de baut, timp de 3 - 5 zile. 
Tiamulin hidrogen fumarat in concentratie de 0,025 % in apa de baut asigura urmatoarele doze de tiamulin, in functie de varsta pasarilor: 

Pui de carne in varsta de 4 saptamani: 30 mg/kg greutate corporala

Tineret de inlocuire in varsta de 10 saptamani: 30 mg/kg greutate corporala

Gaini ouatoare: 25 mg/kg greutate corporala

Curci:

i) Pentru profilaxia sinuzitei infectioase si inflamatia sacilor aerieni determinate de Mycoplasma gallisepticum, Mycoplasma meleagridis si Mycoplasma synoviae.
Curci pentru carne (broileri): 0,025 % tiamulin in apa de baut timp de 3 zile in prima saptamana de viata, apoi timp de 1 - 3 zile la interval de 4 - 6 saptamani, in functie de risc.
Curci pentru reproductie: 0,025 % tiamulin in apa de baut, timp de 3 - 5 zile la intervale de 4 saptamani, in functie de risc. 
ii) Pentru tratamentul sinuzitei infectioase  si inflamatia sacilor aerieni determinate de Mycoplasma gallisepticum, Mycoplasma meleagridis si Mycoplasma synoviae.
Curcani pentru carne: 0,025 % tiamulin in apa de baut, timp de 3 - 5 zile 

Tiamulin hidrogen fumarat la concentratia de 0,025 % in apa de baut asigura urmatoarele doze in functie de varsta pasarilor: 

-pui de curca in varsta de 1 saptamana: 70 mg/kg

-pui de curca in varsta de 4 saptamani: 50 mg/kg

-tineret in varsta de saptamani: 25-30 mg/kg 

-curci in varsta de 20 saptamani: 20 mg/kg. 
Se adauga 1,1 g produs la 2 litri apa, pentru a obtine o solutie de tiamulin hidrogen fumarat 0,025 %. Se adauga 1,1 g produs la 4 litri de apa, pentru a obtine o solutie de tiamulin hidrogen fumarat 0,0125 %. 
Cand sunt necesare cantitati mari de apa medicamentata, intai trebuie preparata o solutie concentrata (concentratie maxima de 50-60 g produs/ l apa), apoi trebuie efectuata o dilutie pana la concentratia finala. In fiecare zi trebuie administrate solutii proaspete de apa medicamentata cu tiamulin. 

Specificatii:

Pentru evitarea interactiunilor dintre tiamulin si substantele ionofore incompatibile cu monenzin, narazin si salinomicin, medicul veterinar si fermierul trebuie notificati ca aceste substante nu trebuie incluse in furaje si nu trebuie sa contamineze furajele.

Utilizarea concomitenta a tiamulinului si a anticoccidianului ionofor maduramicin poate duce la scaderea usoara pana la moderata a cresterii la puii de gaina. Situatia este tranzitorie si, in mod normal, recuperarea are loc in 3-5 zile de la intreruperea tratamentului cu tiamulin. Aceasta interactiune nu apare la utilizarea concomitenta a produselor ionofore lasalocid sau semduramicina.

Reactii adverse:

In cazuri rare, in urma utilizarii de tiamulin hidrogen fumarat la porci, poate aparea eritem sau edeme cutanate usoare.
In timpul administrarii de tiamulin hidrogen fumarat la pasari, consumul de apa poate scadea. Scaderea pare dependenta de doza: la 0,025 % tiamulin hidrogen fumarat, reducerea consumului de apa scade cu aproximativ 15%, iar la 0,0125 % tiamulin hidrogen fumarat, reducerea consumului de apa scade cu 10%. 

Acest lucru nu pare sa prezinte vreun efect advers asupra performantei totale la pasari sau asupra eficacitatii produsului, insa ingestia de apa trebuie monitorizata frecvent, in special in conditii de temperatura ambientala crescuta. 

Precautii:

Consumul de medicamente de catre animale poate fi modificat ca urmare a bolii. In cazul consumului insuficient de apa, animalele ar trebui tratate parenteral daca este cazul. 
Dupa consumul de apa medicamentata, animalelor trebuie sa Ii se asigure apa de baut proaspata. Datorita variabilitatii (de timp, geografice) in materie de susceptibilitate a bacteriilor in cazul utilizarii produsului, se recomanda recoltarea de probe bacteriologice si efectuarea testelor de susceptibilitate pentru microorganismele izolate de la animalele bolnave. 
Daca acest lucru nu este posibil, tratamentul trebuie sa se efectueze pe baza informatiilor epidemiologice locale (regiune, ferma) referitoare la susceptibilitatea bacteriilor tinta. 
Utilizarea produsului in afara instructiunilor din RCP poate duce la cresterea prevalentei rezistentei la tiamulin si poate duce la scaderea eficacitatii tratamentului datorita potentialului de rezistenta incrucisata. 
Utilizarea excesiva repetata sau prelungita a produsului trebuie evitata si este necesara aplicarea de bune practici de management, de exemplu, igiena buna, ventilatie adecvata, evitarea supraaglomerarii, pentru a imbunatati starea de sanatate a efectivului. 
La utilizarea produsului vor fi luate in considerare politicile oficiale si locale privind produsele antimicrobiene. 
Daca dupa 5 zile de terapie nu apare raspuns clinic, tratamentul trebuie intrerupt si este necesara reevaluarea diagnosticului si tratamentului. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat

Produsul poate fi utilizat in timpul gestatiei si lactatiei la porcine. 
Produsul poate fi utilizat la pasari in perioada de ouat si la pasari de reproductie, deoarece s-a demonstrat ca nu prezinta reactii adverse asupra productiei de oua, fertilitatii si clocirii la gaini si curci. 

Depozitare: Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M136

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine, Pasari
Substanta activa
Tiamulin hidrogen fumarat
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/entemulin_450_modif_10_1.pdf
Prospect

Meniu