Amoksiklav 62.5 WSP* 500g

Categorie

Antibiotice solubile in apa

Producator
Specie

Suine

Substanta activa

Amoxicilina, Acid clavulanic

Descriere

Substante active: Amoxicilina, Acid clavulanic

Specii tinta: Suine

Indicatii:

Se administreaza la porci in tratamentul infectiilor tractului respirator, infectiilor gastrointestinale cauzate de microorganisme sensibile la amoxicilina si acid clavulanic. 

Contraindicatii:

A nu se administra in caz de hipersensibilitate cunoscuta la substantele active sau la oricare din excipienti. Produsul nu trebuie administrat la iepuri, purcei de Guineea, hamsteri sau alte ierbivore mici.

Forma de prezentare:

Ambalaj de 500 g

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

Carne si organe: 1 zi

Doza recomandata:

Amoksiklav 62,5 % se administreaza in apa de baut. La porci se administreaza de doua ori pe zi 2 g produs/100 kg greutate corporala. Durata tratamentului este de 5 zile. Solutia se prepara prin dizolvarea a 20 g pulbere hidrosolubila in cel putin 7 litri apa. Mai intai se dizolva cantitatea de pulbere dorita intr-un volum mai mic de apa (la 25 ° C) si se amesteca bine, apoi se adauga si restul de apa pentru o solubilizare completa. Se prepara o solutie proaspata chiar inainte de administrare. Se restrictioneaza accesul la apa de baut cu doua ore inainte de administrarea produsului. Nu se va administra apa fara produs concomitent cu solutia medicamentoasa. Dupa reconstituire, apa medicamentata trebuie consumata in 24 de ore. 
Pentru asigurarea unei dozari corecte trebuie determinata cu acuratete greutatea corporala a animalelor ori de cate ori este posibil, pentru a evita subdozarea. 

Precautii:

Utilizarea produsului trebuie sa se bazeze pe testarea susceptibilitatii bacteriene izolate de la animale. Daca aceasta nu este posibila, tratamentul trebuie sa se bazeze pe inforrnatiile epidemiologice (la nivel regional, de ferma) referitoare la susceptibilitatea bacteriilor tinta. Utilizarea produsului in afara instructiunilor furnizate in RCP poate creste prevalenta bacteriilor rezistente la substantele active si poate reduce eficacitatea tratamentului cu alte antimicrobiene, datorita potentialului pentru rezistenta incrucisata. La utilizarea produsului trebuie luate in considerare politicile antimicrobiene oficiale, nationale si regionale. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie

Studiile de laborator efectuate pe soareci si sobolani nu au evidentiat nici un semn de mutagenicitate, teratogenicitate sau efecte fetotoxice. Produsul va fi utilizat doar conform evaluarii balantei risc/beneficiu de catre medicul veterinar responsabil.

Depozitare: A se pastra in ambalajul original, in locuri ferite de umezeala, la temperaturi de pana la 25°C, Flaconul va fi inchis ermetic dupa fiecare utilizare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M1

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine
Substanta activa
Amoxicilina, Acid clavulanic
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/amoksiklav_625_modif_1.pdf
Prospect

Meniu