Tilkomay 100ml

Tilkomay 100ml

Categorie

Antibiotiice si antiinflamatoare

Producator
Specie

Bovine

Substanta activa

Tilmicosin, Ketoprofen

Descriere

Substante active: Tilmicosin, Ketoprofen

Specii tinta: Bovine

Indicatii:

Pentru tratamentul terapeutic al bolii respiratorii la bovine asociata cu pirexie, determinata de Mannheimia haemolytica susceptibila la tilmicozin.

Contraindicatii:

A nu se administra intravenos.

A nu se administra intramuscular.

A nu se administra la primate, porci, capre si cai.

A nu se utiliza la animale care sufera de leziuni gastrointestinale, diateza hemoragica, discrazie sangvina, disfunctii hepatice, cardiace sau renale.

A nu se utiliza alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) concomitent sau pe o perioadă de 24 de ore dupa administrare.

Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti.

Forma de prezentare:

Flacoanele de polipropilenă de 50 ml, 100 ml și 250 ml, închise cu dopuri din cauciuc bromobutil și sigilate și capsă de aluminiu. Dimensiunile ambalajului: un flacon de 50 ml sau 100 ml sau 250 ml. Nu toate dimensiunile de ambalaj pot fi comercializate.

Cale administrare: Subcutanat

Timp asteptare:

Carne si organe: 93 zile;

Lapte: Nu este autorizata utilizarea la animalele ce produc lapte pentru consum uman.

Doza recomandata:

Utilizati 10 mg tilmicozin si 3 mg ketoprofen per kg greutate corporala (ceea ce corespunde cu 1 ml din produsul medicinal veterinar per 30 kg greutate corporala), numai o singura data. Nu injectati mai mult de 11 ml per loc de injectare. Pentru a asigura o dozare corecta, greutatea corporala trebuie stabilita cat mai exact, astfel incat sa se evite subdozarea.

Metoda de administrare: Extrageti doza necesara din flacon si scoateti seringa din ac, lasand acul in flacon. Atunci cand trebuie tratat un grup de animale, lasati acul in flacon pentru a scoate dozele ulterioare. Imobilizati animalul si introduceti acul separat subcutanat la locul de injectare, de preferat in pliul pielii de deasupra cutiei toracice, in spatele urmarului. Atasati seringa la ac si injectati la baza pliului pielii.

Reactii adverse:

Foarte frecvent se observa edeme locale, de dimensiune variabila, la locul injectiei. Aceste leziuni dispar după o perioada cuprinsa intre 45 si 57 de zile.

Precautii:

Politicile antimicrobiene oficiale, nationale si regionale trebuie sa fie luate in considerare la utilizarea produsului medicinal veterinar. 

Atunci cand este posibil, utilizarea acestui produs medicinal veterinar trebuie sa se bazeze doar pe un test de susceptibilitate. 
Utilizarea produsului care se abate de la instructiunile furnizate in cadrul RCP poate creste prevalenta bacteriilor rezistente la tilmicozin si poate reduce eficacitatea tratamentului cu alte antimicrobiene macrolide ca urmare a potentialului de rezistenta incrucisata. 
A nu se depasi doza sau durata tratamentului precizate. 
A se utiliza cu atentie la animale deshidratate, hipovolemice sau hipotensive, intrucat exista un risc potential de toxicitate renala crescuta. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat 
Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si a lactatiei.

Depozitare: A se pastra in ambalajul original, A se pastra in loc uscat, protejat de lumina

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M225

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Bovine
Substanta activa
Tilmicosin, Ketoprofen
Cale administrare
Subcutanat
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/tilkomay_300_180176.pdf
Prospect

Meniu