Virbactan x1 seringa

Categorie

Antibiotice seringi intramamare

Producator
Specie

Bovine

Substanta activa

Cefquinoma

Descriere

Substante active: Cefquinoma

Specii tinta: Bovine

Indicatii:

La vacile in repaus mamar pentru tratamentul mastitelor subclinice si prevenirea infectiilor bacteriene noi aparute in timpul perioadei de repaus produse de microorganisme sensibile la cefquinoma: Streptococcus uberis, Streptococcus dysgalactiae, Streptococcus agalactiae, Staphylococcus aureus, stafilococi coagulazo-negativi.

Contraindicatii:

Nu se administreaza la animalele sensibile la cefalosporine sau la alte antibiotice ß lactamice. 
Nu se administreaza la vaci cu mastite clinice. 

Forma de prezentare:

Seringi intramamare 3 g

Cale administrare: Intramamar

Timp asteptare:

Carne si organe: 0 zile 
Lapte: 12 ore dupa fatare (dupa perioada uscata standard de 5-9 saptamani). Daca perioada uscata a fost mai scurta de 6 saptamani, se recomanda testarea laptelui pentru reziduuri inainte de livrare. 

Doza recomandata:

Administrare intramamara unica a 150 mg cefquinoma.

Continutul unei seringi trebuie introdus cu atentie in fiecare sfert, imediat dupa ultimul muls. 
Inainte de tratament ugerul trebuie muls complet. Mamelonul si orificiul sau trebuie curatate si dezinfectate cu atentie cu servetul de unica folosinta ce insoteste produsul. Trebuie luate masuri pentru a nu contamina duza injectorului. Se introduce cu atentie 5 mm din lungimea totala a duzei si se injecteaza continutul unei seringi in fiecare sfert. Se disperseaza produsul prin masaj usor al mamelonul si ugerului. 

Seringa trebuie utilizata o singura data. 

Reactii adverse:

In cazuri foarte rare pot sa apara reactii de hipersensibilitate la animalele carora Ii s-au administrat cefalosporine. 

Precautii:

Acest produs trebuie utilizat tinand cont de testele de identificare si de susceptibilitate ale patogenilor tinta. Daca acest lucru nu este posibil, trebuie sa se tina seama de informatiile epidemiologice locale (regionale sau la nivel de ferma) in ceea ce priveste susceptibilitatea bacteriilor tinta.  Utilizarea produsului trebuie sa se faca in conformitate cu politicile oficiale, nationale si regionale. 

Nu se utilizeaza servetelele pe mameloane cu leziuni. 

In cazul utilizarii eronate in timpul perioadei de lactatie, laptele va fi eliminat pentru 35 de zile. Eficacitatea produsului a fost stabilita doar pentru patogenii mentionati la sectiunea 4.2 "Indicatii pentru utilizare, cu specificarea speciilor tinta". In consecinta, mastita acuta severa (potential letala), datorata altor specii patogene, in special Pseudomonas aeruginosa, poate sa apara dupa repausul mamar. Practicile de mentinere ale igienei trebuie respectate cu strictete pentru a reduce acest risc; vacile trebuie adapostite in grajduri igienizate, departe de spatiul de mulgere si verificate cu regularitate timp de cateva zile dupa repausul mamar. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie 
Nu a fost demonstrata toxicitatea reproductiva la vaci (inclusiv teratogenicitatea). Studiile de laborator efectuate pe sobolani si iepuri nu au demonstrat efecte teratogene, feto-toxice sau materno-toxice. Virbactan este destinat utilizarii in perioada gestatiei. La testele clinice nu au fost observate reactii adverse asupra fetusilor. 
A nu se utiliza in timpul lactatiei. 

Depozitare: A nu se pastra la temperaturi mai mari de 25°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M45

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Bovine
Substanta activa
Cefquinoma
Cale administrare
Intramamar
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/virbactan_modif_10.pdf
Prospect

Meniu