Rilexine DC 375mg

Categorie

Antibiotice seringi intramamare

Producator
Specie

Bovine

Substanta activa

Cefalexina

Descriere

Substante active: Cefalexina

Specii tinta: Bovine

Indicatii:

Pentru tratamentul mastitelor subclinice la intarcare si prevenirea unor infectii intramamare noi, in timpul de repaus mamar, produse de germeni sensibili la actiunea substantei active: Staphylococcus aureus, Streptococcus dysgalactiae, Streptococcus uberis.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti

Forma de prezentare:

Seringa intramamara 8g + Servetel de curatare

Cale administrare: Intramamar

Timp asteptare:

Carne si organe: 4 zile
Lapte: 12 ore dupa fatare, daca perioada de repaus mamar (perioada uscata) este mai mare sau egala cu 42 de zile sau 42,5 zile dupa administrarea medicatiei, daca perioada de repaus mamar (perioada uscata) este mai mica de 42 de zile

Doza recomandata:

Pentru utilizare intramamara in doza unica.
Se injecteaza 375 mg cefalexina (echivalent cu 500 mg cefalexina benzatinica), continutul unei seringi in fiecare sfert mamar prin canalul mamelonar, imediat dupa ultimul muls. Inainte de administrare, se face o mulgere completa. Inainte de administrarea produsului medicinal, se curata bine si se dezinfecteaza mamelonul folosind servetelul de curatare, cu grija pentru a nu contamina varful seringii. Se administreaza tot continutul unei seringi in fiecare sfert. Masati usor dupa administrare. Dupa administrare, se recomanda scufundarea mamelonului intr-o baie cu un lichid dezinfectant autorizat. Nu se multe dupa tratament.

Specificatii:

Apare rezistenta incrucisata cu alte beta-lactamice.

Reactii adverse:

Reactii alergice imediate (agitatie, tremuraturi, edem al ugerului, pleoapelor si buzelor), care pot duce la deces la unele animale, au fost observate rar in rapoartele spontane de farmacovigilenta.

Precautii:

Utilizarea produsului trebuie sa se bazeze pe testarea sensibilitatii bacteriilor izolate de la animale. In cazul in care acest lucru nu este posibil, terapia trebuie sa se bazeze pe informatii epidemiologice locale (regionale, la nivel de ferma), despre sensibilitatea bacteriilor tinta. Politicile oficiale, nationale si regionale antimicrobiene ar trebui sa fie luate in considerare atunci cand este utilizat produsul.
Utilizarea produsului cu abatere de la instructiunile furnizate in RCP poate favoriza raspandirea bacteriilor rezistente la substanta activa si poate scadea eficacitatea tratamentului cu cefalosporine datorita potentialului de rezistenta incrucisata.
In timpul administrarii produsului, regulile de asepsie trebuie urmate cu strictete. Eficacitatea produsului a fost stabilita doar impotriva patogenilor enumerati. In consecinta, dupa perioada de repaus mamar, pot sa apara mastite acute grave (potential latente) datorita unor patogeni din alte specii, mai ales Pseudomonas aeruginosa. Trebuie luate masuri veterinare si de management, inclusiv bune practici de igiena, pentru a reduce acest risc. Vacile trebuie verificate regulat timp de cateva zile dupa perioada de repaus.
Trebuie evitata hranirea viteilor cu lapte care contine resturi de cefalexina pana la finalul timpului de asteptare pentru lapte (cu exceptia facei colostrale), deoarece pot fi selectate bacterii cu rezistenta antimicrobiana in microbiota intestinala a vitelului si poate creste raspandirea acestor bacterii prin fecale.
 
Utilizare in perioada de gestatie sau lactatie 
Gestatie: Produsul este destinat utilizarii in timpul gestatiei. Siguranta produsului veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei in studii spedifice de siguranta la animalele din specia tinta. Oricum, in timpul studiilor clinice nu au fost observate efecte adverse asupra fetusului. Mai mult, deoarece cantitatile de cefalexina care se absorb pe care intramamara sunt mici, utilizarea acestui medicament in timpul gestatiei nu reprezinta o problema. 
Lactatie: Produsul nu se va utiliza in perioada de lactatie.

Depozitare: A se pastra la temperaturi mai mici de 25°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M248

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Bovine
Substanta activa
Cefalexina
Cale administrare
Intramamar
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/rilexine_dc_220067.pdf
Prospect

Meniu