Rilexine 500,seringa

Categorie

Antibiotice seringi intramamare

Producator
Specie

Bovine

Substanta activa

Cefalexina

Descriere

Substante active: Cefalexina

Specii tinta: Bovine

Indicatii:

Produsul se administreaza la vacile in repaus mamar pentru tratamentul mastitelor subclinice produse de germeni sensibili la actiunea substantei active: Staphylococcus aureus, Streptococcus agalactiae, Streptococcus dysgalactiae, Streptococcus uberis, asigurand astfel prevenirea noilor infectii bacteriene ce pot sa apara in timpul perioadei de repaus mamar.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti

Forma de prezentare:

Seringa intramamara 8g

Cale administrare: Intramamar

Timp asteptare:

Carne si organe: 4 zile

Lapte: 12 ore după fatare, daca perioada de repaus mamar (perioada uscata) este mai mare sau egala cu 42 de zile sau 42,5 zile dupa administrarea medicatiei, daca perioada de repaus mamar (perioada uscata) este mai mica de 42 de zile

Doza recomandata:

Dupa ultima mulgere completa, se curata bine si se dezinfecteaza mamelonul. Se injecteaza continutul unui injector in fiecare orificiu mamar dupa ultimul muls. Se maseaza usor pentru a grabi difuzarea produsului. 
Tratamentul se va administra cu aproximativ 2 luni inainte de parturitie.

Precautii:

Utilizarea produsului trebuie sa se bazeze pe testarea sensibilitatii bacteriilor izolate de la animale. In cazul in care acest lucru nu este posibil, terapia trebuie sa se bazeze pe informatii epidemiologice locale (regionale, la nivel de ferma), despre sensibilitatea bacteriilor tinta. Politicile oficiale, nationale si regionale antimicrobiene ar trebui sa fie luate in considerare atunci cand este utilizat produsul.

Utilizarea produsului cu abatere de la instructiunile furnizate in RCP poate favoriza raspandirea bacteriilor rezistente la substanta activa si poate scadea eficacitatea tratamentului cu cefalosporine datorita potentialului de rezistenta incrucisata. 

Utilizare in perioada de gestatie sau lactatie 

Produsul nu se va utiliza in perioada de lactatie.

Depozitare: A se pastra la temperaturi mai mici de 25°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M25

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Bovine
Substanta activa
Cefalexina
Cale administrare
Intramamar
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/rilexine_500_modif_2.pdf
Prospect

Meniu