Albiotic 10ml

Categorie

Antibiotice seringi intramamare

Producator
Specie

Bovine

Substanta activa

Neomicina, Lincomicina

Descriere

Substante active: Lincomicina, Neomicina

Specii tinta: Bovine

Indicatii:

Pentru tratamentul mastitei la vaci in perioada de lactatie, cauzata de: 

  • Speciile de stafilococ (atat cele care produc penicilinaza, cat si cele care nu produc), inclusiv Staphylococcus aureus susceptibil la lincomicina si/sau neomicina;
  • Speciile de streptococ, inclusiv Streptococcus agalactiae, Streptococcus dysgalactiae si Streptococcus uberis susceptibili la lincomicina si/sau neomicina;
  • Bacteriile coliforme, inclusiv Escherichia coli susceptibila la neomicina. 

Forma de prezentare:

Seringa intramamara de 10 ml din polietilena

Cale administrare: Intramamar

Timp asteptare:

Carne si organe: 2 zile
Lapte: 60 ore

Doza recomandata:

Numai pentru uz intramamar. Luati precautii de asepsie. Seringa trebuie utilizata o singura data. 
Dozare: infuzati continutul unei seringi (10 ml produs) in fiecare sfert de uger afectat. Repetati acest tratament imediat dupa fiecare dintre cele doua mulsori urmatoare la 12 ore, pentru un total de trei infuzari per sfert de uger infectat. 
Daca este nevoie, spalati mameloanele sau intregul uger temeinic cu apa calduta continand un dezinfectant lactic potrivit si uscati-le temeinic. Mulgeti complet ugerul. Dezinfectati varful mameloanelor cu un tampon imbibat in alcool sau in alt dezinfectant potrivit. Folositi un tampon separat pentru fiecare mamelon. 

Precautii:

Utilizarea produsului ar trebui sa se bazeze pe testele de susceptibilitate efectuate pe bacteriile izolate de la animale. Daca nu este posibil, tratamentul ar trebui sa se bazeze pe informatiile epidemiologice locale (regionale, la nivel de ferma) referitoare la susceptibilitatea bacteriilor tinta.
Ar trebui sa se tina seama de politicile antimicrobiene oficiale, nationale si regionale, in momentul utilizarii produsului.
Orice utilizare a produsului care se abate de la instructiunile fumizate in RCP poate spori prevalenta bacteriilor rezistente la lincomicina si neomicina si poate scadea eficacitatea tratamentului cu alte lincosamide, macrolide, streptogramine B si aminoglicozide, datorita potentialului de rezistenta incrucisata. Ar trebui sa se evite hranirea viteilor cu lapte continand reziduuri de cefalonium care ar putea determina aparitia de bacterii rezistente la antimicrobiene (de ex. ESBL) pana la sfarsitul perioadei de a teptare pentru lapte, exceptand in faza de colostru.
Eficacitatea produsului este stabilita numai impotriva patogenilor mentionati la sectiunea 4.2 Indicatii pentru utilizare. Drept urmare, poate aparea o forma de mastita acuta grava (potential letala) din cauza altor specii patogene, indeosebi Pseudomonas aeruginosa, dupa repausul mamar. Ar trebui sa se respecte temeinic bunele practici de igiena pentru a reduce acest risc.

Depozitare: A nu se congela

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M238

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Bovine
Substanta activa
Neomicina, Lincomicina
Cale administrare
Intramamar

Meniu