Tilmovet 20 sac 20 kg
Tilmicosin
Substante active: Tilmicosin
Specii tinta: Suine
Indicatii:
Porci:
Prevenirea si tratamentul bolilor respiratorii cauzate de Actinobacillus pleuropneuminiae, Mycoplasma hyopneumoniae, Pasteurella multocida si alte organisme sensibile la tilmicosin.
lepuri:
Prevenirea si tratmentul bolilor respiratorii cauzate de Pasteurella multocida and Bordetella bronchiseptica, sensibile la tilmicosin.
Contraindicatii:
Caii sau alte Equidae nu trebuie sa aiba acces la furaje care contin tilmicosin. Caii hraniti cu furaje medicamentate cu tilmicosin pot prezenta semne de toxicitate cu letargie, anorexie, scaderea consumului de furaje, scaune moi, colici, distensie abdominala si deces.
Nu se utilizeaza la animalele hipersensibile la tilmicosin sau la oricare dintre excipienti.
Nu se utilizeaza la animalele hipersensibile la tilmicosin si in caz de rezistenta la tilmicosin sau rezistenta incrucisata la alte macrolide, cum sunt tilozina, eritromicina sau lincomicina.
Forma de prezentare:
Sac de 20 kg
Cale administrare: Oral
Timp asteptare:
Porci -carne si organe: 21 zile
Iepuri- carne si organe: 4 zile
Doza recomandata:
Consumul de furaj medicamentat depinde de starea clinica a animalului. Pentru a obtine dozajul corect, concentratia de tilmicosin trebuie ajustata corespunzator.
Utilizati formula prevazuta in prospect pentru a obtine doza tinta.
Porci
Se administreaza in furaj o doza de 8 pana la 16 mg/kg greutate corporala/zi de tilmicosin (echivalent cu 200 pana la 400 ppm in furaj) timp de 15- 21 de zile.
lepuri
Se administreaza in furaj o doza de 12 mg/kg greutate corporala/zi de tilmicosin (echivalent cu 200 ppm in furaj) timp de 7 zile.
Pentru a asigura o buna dispersare a produsului, trebuie sa fie amestecat mai intai cu o cantitate corespunzatoare de furaj inainte de a fi incorporat in furajul finit.
Furajul medicamentat poate fi granulat, printr-o actiune de pre-conditionare timp de 5 minute, la o temperatura ce nu depaseste 75°C.
Specificatii:
In legatura cu managementul epidemiilor de boli respiratorii, trebuie luat in consierare faptul ca, de obicei, animalele cu afectiuni acute sunt inapetente, de aceea, medicatia trebuie sa se efectueze prin tratament parenteral.
Reactii adverse:
In cazuri foarte rare (mai putin de 1 la 10000 de animale), consumul de hrana se poate diminua (inclusiv refuzul hranei) la animalele care primesc furaje medicamentate. Acest efect este tranzitoriu.
Precautii:
Folosirea inadecvata a produsului poate creste raspandirea bacteriilor rezistente la tilmicosin si poate scadea eficacitatea tratamentului cu substante inrudite cu tilmicosin.
Din cauza variabilitatii (temporale, geografice) aparitiei rezistentei bacteriene la tilmiosin, se recomanda recoltarea de probe si efectuarea de teste bacteriologice.
S-a observat rezistenta incrucisata intre tilmiosin si alte antibiotice macrolide. Utilizarea produsului trebuie sa fie bazata pe teste de sensibilitate si trebuie luate in considerare politicile nationale si regionale antimicrobiene. Folosirea neadecvata a produsului poate creste raspandirea bacteriilor rezistente la tilmicosin si poate scadea eficacitatea tratamentului cu substante inrudite cu tilmicosin.
Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Studiile de laborator efectuate pe sobolani nu au demonstrat efecte teratogene sau feto-toxice/ embrio-toxice ale tilmicosinului, insa au fost observate efecte materno-toxice la doze apropiate de dozajul terapeutic. Produsul poate fi utilizat la scroafe, in orice stadiu de gestatie.
Depozitare: A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C, A se pastra in ambalajul original, A se pastra in loc uscat, protejat de lumina
Fisa tehnica
- Prescriptie
- DA
- Specii tinta
- Suine
- Substanta activa
- Tilmicosin
- Cale administrare
- Oral
- Link ICMBV
- http://www.icbmv.ro/prospecte/tilmovet_200_g_kg_modif_4.pdf