Floron premix 4g/100g 10kg

Categorie

Antibiotice premix pentru furaj

Producator
Specie

Suine

Substanta activa

Florfenicol

Descriere

Substante active: Florfenicol

Specii tinta: Suine

Indicatii:

Pentru porcii la ingrasat: Pentru tratamentul si preventia bolii respiratorii suine la efectivele infectate cu Pasteurella multocida sensibila la florfenicol. Inainte de initierea tratamentului preventiv, trebuie stabilita prezenta bolii in cadrul efectivului.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti. 
Nu se utilizeaza in caz de rezistenta cunoscuta la florfenicol. 

Forma de prezentare:

Punga cusuta din hartie/hartie/HDPE cu 10 kg premix medicamentat

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

Carne si organe: 14 zile

Doza recomandata:

Florfenicol 10 mg/ kg greutate corporala (echivalent cu 250 mg produs medicinal veterinar) pe zi, administrat timp de 5 zile consecutive.

Pentru o cantitate zilnica de furaj de 50 g/kg greutate corporala, este necesara incorporarea a 5 kg premix la tona de furaj medicamentat sau florfenicol 200 ppm. In functie de necesarul de produs medicinal veterinar in mg/kg greutate corporala si aportul alimentar efectiv, cantitatea de premix medicamentat poate fi crescuta. Astfel, pentru dozajul corect, cantitatile necesare pot fi ajustate conform tabelului urmator.

[250 mg produs medicinal veterinar per Kg greutate corporala/zi  x  Greutatea corporala medie a animalelor (kg)] / Aport mediu zilnic de furaj (kg/ animal) = mg produs medicinal veterinar per kg de furaj. 

Specificatii:

Animalele care prezinta un apetit scazut  si/sau o stare generala alterata, trebuie tratate pe cale parenterala

Reactii adverse:

Reactiile adverse frecvente sunt diareea si inflamatia perianala si prolapsul rectal. Aceste efecte sunt tranzitorii si dispar dupa intreruperea tratamentului. De asemenea, se poate observa cresterea calcemiei.

Precautii:

Produsul trebuie utilizat in functie de rezultatele testelor sensibilitatii antimicrobiene si luand in considerare recomandarile oficiale si locale de utilizare ale antibioticelor. 
Utilizarea produsului in afara indicatiilor furnizate in RPC poate spori prevalenta bancteriilor rezistente la florfenicol si poate scade eficacitatea tratamentului cu alti amfenicoli, din cauza potentialului de rezistenta incrucisata.
Acest premix trebuie utilizat pentru prepararea furajelor medicamentate solide si nu trebuie utilizat ca atare. Cantitatea de premix din furaj nu trebuie sa fie mai mica de 5kg/tona.
Acest premix contine argila, care poate determina scaderea consumului de hrana si dezechilibrul fosfo-calcic al aportului alimentar. De aceea, trebuie acordata atentie continutului de calciu din furajul medicamentat final.
Perioada de tratament nu trebuie sa depaseasca 5 zile. 
Intr-un studiu clinic de teren, dupa o saptamana de la administrarea ultimei doze de produs, proportia porcilor care au prezentat depresie usoara si/sau dispnee usoara si/sau pirexie (400C) a fost de aproximativ 20% din efectivul cu infectie initiala severa.

Utilizarea in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat 
Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita la scroafe pe durata gestatiei si lactatiei. Studiile de toxicitate la sobolani au aratat efecte adverse asupra sistemului reproducator masculin. 
Nu este recomandata utilizarea la scroafele in gestatie si in lactatie. 
Nu este recomandata utilizarea la vieri de reproductie.

Depozitare: Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M217

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine
Substanta activa
Florfenicol
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/floron_2_modif_1.pdf
Prospect

Meniu