Aurofac 100G 25kg

Categorie

Antibiotice premix pentru furaj

Producator
Specie

Suine, Pasari

Substanta activa

Clorhidrat de clortetraciclina

Descriere

Substante active: Clorhidrat de clortetraciclina

Specii tinta: Pasari, Suine

Indicatii:

 Ca ajutor în tratamentul și profilaxia (în efectivele în care diagnosticul a fost confirmat) infecțiilor respiratorii și sistemice la suine, pui de găină, curci și rate, asociate cu micoorganisme sensibile la clortetraciclină ( E.coli, Actinobacillus, Bordetella, Brucella, Clostridium, Corinebacterium, Klebsiella, Lawsonia Intracellularis , Pasteurella, Salmonella, Staphylococcus, Streptococcus). Produsul este de asemenea activ împotriva leptospirelor, mycoplasma, riketsioză și virusuri de dimensiuni mari.

Contra indicatii:

Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate cunoscuta la penicilina sau la alte substante din grupul beta-lactamicelor.

Nu se utilizeaza la păsările ouătoare care produc ouă pentru consum uman.

Forma de prezentare:

Saci X 25 kg

Cale administrare: Oral

Timp asteptare:

Porci (carne si organe): 10 zile

Pui de găină 3 zile

Curci 3 zile

Rate 3 zile

Doza recomandata:

Se administrează pe cale orală, încorporat în furaj. Se amestecă 3 kg de Aurofac 100 Granular pe tona de furaj finit pentru a avea o concentrație de 300 ppm clortetraciclină. Aceasta doză va furniza speciilor tinta:

Suine: 10-20 mg s.a/kg greutate vie zilnic

Pui de gaina, curci și rate 20-30 mg s.a/kg greutate vie zilnic

Tratamentul trebuie continuat o perioada de cinci pana la cinsprezece zile. În timpul perioadei de tratament se va administra numai furaj medicamentat cu Aurofac 100 granular. Pentru a asigura dozarea corespunzătoare, greutatea animalelor trebuie calculată cat mai exact, pentru a se evita subdozarea.

Reactii:

Aurofac 100 Granular are o toxicitate scazută . Daca se suspicionează apariția de reacții adverse, tratamentul trebuie întrerupt imediat.

Tetraciclinele pot păta și colora permanent dinții în dezvoltare. Tetraciclina poate cauza reacții alergice după administrare și expunere la lumina soarelui.

Depozitare: A nu se pastra la temperaturi mai mari de 25°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M190

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine, Pasari
Substanta activa
Clorhidrat de clortetraciclina
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/aurofac_100_modif_6.pdf
Prospect

Meniu