Tuloxxin 100ml

Categorie

Antibiotice injectabile

Producator
Specie

Suine, Bovine, Ovine

Substanta activa

Tulatromicina

Descriere

Substante active: Tulatromicina

Specii tinta: Bovine, Suine, Ovine

Indicatii:

Bovine

Tratamentul și metafilaxia bolilor respiratorii la bovine (BRB) determinate de Mannheimia haemolytica, Pasteurella multocida, Histophilus somni și Mycoplasma bovis susceptibile la tulatromicină. Înainte de efectuarea tratamentului metafilactic trebuie stabilită prezența bolii în efectivul de animale. Tratamentul cheractoconjunctivitei infecțioase bovine (CIB) determinate de Moraxella bovis susceptibilă la tulatromicină.

Porcine

Tratamentul și metafilaxia bolilor respiratorii la porcine (BRS) determinate de Actinobacillus pleuropneumoniae, Pasteurella multocida, Mycoplasma hyopneumoniae, Haemophilus parasuis și Bordetella bronchiseptica susceptibile la tulatromicină. Înainte de efectuarea tratamentului metafilactic trebuie stabilită prezența bolii în efectivul de animale. Tuloxxin trebuie utilizat doar daca se așteaptă ca porcii să prezinte semne de boală în următoarele 2-3 zile.

Ovine

Tratamentul stadiilor incipiente ale pododermatitei infecțioase (șchiopul oilor) asociată cu tulpini virulente de Dichelobacter nodosus, care necesită tratament sistemic.

Contra indicatii:

Nu se administrează în cazurile de hipersensibilitate la antibioticele macrolide sau la oricare dintre excipienți.

Nu se administrează simultan cu alte macrolide sau lincosamide.

Nu este autorizată utilizarea la animale care produc lapte pentru consum uman.

Nu se va utiliza la animale gestante, care vor produce lapte destinat consumului uman, cu 2 luni înainte de data preconizată a parturiției.

Forma de prezentare:

Cutie din carton cu 1 flacon din sticlă transparentă de tip I, de 50 ml, 100 ml sau 250 ml, cu dop din cauciuc film laminat clorobutil/ butil de tip I și capac din aluminiu, cu lamele detașabile de tip flip-off.

Este posibil ca nu toate dimensiunile de ambalaj să fie comercializate.

Cale administrare: Intramuscular, Subcutanat

Timp asteptare:

Bovine (carne și organe): 22 zile.

Porcine (carne și organe): 13 zile.

Ovine (carne și organe): 16 zile.

Doza recomandata:

Bovine

Administrare subcutanată. O singură injecție subcutanată cu 2,5 mg tulatromicină/kg greutate corporală (echivalent cu 1 ml/40 kg greutatea corporală). Pentru tratamentul bovinelor cu greutate corporală mai mare de 300 kg, doza se va diviza asftel încât să nu se administreze mai mult de 7,5 ml într-un singur punct.

Porcine

Administrare intramusculară. O singură injecție intramusculară cu 2,5 mg tulatromicină/kg greutate corporală (echivalent cu 1 ml/40 kg greutate corporală) administrată în regiunea gâtului. Pentru tratamentul porcilor cu greutate corporală mai mare de 80 kg, doza se va diviza astfel încât să nu se administreze mai mult de 2 ml într-un singur punct.

Pentru orice boală respiratorie, se recomandă tratarea animalelor în stadiile incipiente ale bolii și evaluarea răspunsului la tratament în decurs de 48 de ore după injectare. Daca semnele afecțiunii respiratorii persistă sau se amplifică, sau apare o recidivă, tratamentul trebuie modificat, utilizând un alt antibiotic și continuat până la dispariția semnelor clinice.

Ovine

Administrare intramusculară. O singură injecție intramusculară de 2,5 mg tulatromicină/kg greutate corporală (echivalent cu 1 ml/40 kg greutate corporală) în regiunea gâtului. Pentru asigurarea unei doze corecte, greutatea corporală trebuie derminată cât mai corect posibil, pentru a se evita subdozarea. Dopul flaconului poate fi perforat de până la 20 de ori. Daca grupele de animale se tratează într-o singură etapă, se recomandă utilizarea unui ac aspirator, pentru a se evita perforarea excesivă a dopului de cauciuc. După tratament, acesta se îndepărtează.

Reactii:

Administrarea subcutanată a tulatromicinei la bovine determină frecvent reacții dureroase tranzitorii și tumefieri la locul injectării produsului, care pot persista o perioadă de până la 30 zile. În cazul administrării intramusculare a produsului la porci și ovine, nu s-a observat apariția acestui tip de reacții.

Reacțiile patomorfologice la locul injectării (incluzând modificări reversibile cum sunt: congestie, edem, fibroză și hemoragie) sunt foarte frecvente timp de aproximativ 30 zile după injectare la bovine și porci.

La ovine, după injectare intramusculară, sunt foarte frecvente semnele tranzitorii de disconfort (agitarea capului, frecarea locului de injectare, mers înapoi). Aceste semne dispar în câteva minute.

Frecvența reacțiilor adverse este definită utilizând următoarea convenție:

Foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 animale tratate care prezintă reacții adverse)

Frecvente (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 100 de animale tratate)

Mai puțin frecvente (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 1000 animale tratate)

Rare (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 10000 de animale tratate)

Foarte rare (mai puțin de 1 animal din 10000 de animale tratate, inclusiv raportările izolate).

Depozitare: Nu necesită conditii speciale de depozitare
A se pastra la temperaturi sub 25°C
A se pastra in ambalajul original

Read moreShow less
Detalii ale produsului
AI 36

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine, Bovine, Ovine
Substanta activa
Tulatromicina
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/tuloxxin_100_modif_1_1.pdf
Prospect

Meniu