Tuloxxin 100ml

Categorie

Antibiotice injectabile

Producator
Specie

Ovine, Suine, Bovine

Substanta activa

Tulatromicina

Descriere

Substante active: Tulatromicina

Specii tinta: Suine, Ovine, Bovine

Indicatii:

Bovine

Tratamentul si metafilaxia bolilor respiratorii la bovine (BRB) determinate de Mannheimia haemolytica, Pasteurella multocida, Histophilus somni si Mycoplasma bovis susceptibile la tulatromicina. Inainte de efectuarea tratamentului metafilactic trebuie stabilita prezenta bolii in efectivul de animale. Tratamentul cheractoconjunctivitei infectioase bovine (CIB) determinate de Moraxella bovis susceptibila la tulatromicina.

Porcine

Tratamentul si metafilaxia bolilor respiratorii la porcine (BRS) determinate de Actinobacillus pleuropneumoniae, Pasteurella multocida, Mycoplasma hyopneumoniae, Haemophilus parasuis si Bordetella bronchiseptica susceptibile la tulatromicina. Inainte de efectuarea tratamentului metafilactic trebuie stabilita prezenta bolii in efectivul de animale. Tuloxxin trebuie utilizat doar daca se asteapta ca porcii sa prezinte semne de boala in urmatoarele 2-3 zile.

Ovine

Tratamentul stadiilor incipiente ale pododermatitei infectioase (schiopul oilor) asociata cu tulpini virulente de Dichelobacter nodosus, care necesita tratament sistemic.

Contraindicatii:

Nu se administreaza in cazurile de hipersensibilitate la antibioticele macrolide sau la oricare dintre excipienti.
 

Forma de prezentare:

Cutie din carton cu 1 flacon din sticla transparenta de 100 ml

Cale administrare: Intramuscular, Subcutanat

Timp asteptare:

Bovine (carne si organe): 22 zile
Porcine (carne si organe): 13 zile
Ovine (carne si organe): 16 zile

Nu este autorizata utilizarea la animale care produc lapte pentru consum uman.
Nu se va utiliza la animale gestante, care vor produce lapte destinat consumului uman, cu 2 luni inainte de data preconizata a parturitiei.

Doza recomandata:

Bovine

Administrare subcutanata. O singura injectie subcutanata cu 2,5 mg tulatromicina/kg greutate corporala (echivalent cu 1 ml/40 kg greutatea corporala). Pentru tratamentul bovinelor cu greutate corporala mai mare de 300 kg, doza se va diviza asftel incat sa nu se administreze mai mult de 7,5 ml intr-un singur punct.

Porcine

Administrare intramusculara. O singura injectie intramusculara cu 2,5 mg tulatromicina/kg greutate corporala (echivalent cu 1 ml/40 kg greutate corporala) administrata in regiunea gatului. Pentru tratamentul porcilor cu greutate corporala mai mare de 80 kg, doza se va diviza astfel incat sa nu se administreze mai mult de 2 ml intr-un singur punct.

Pentru orice boala respiratorie, se recomanda tratarea animalelor in stadiile incipiente ale bolii si evaluarea raspunsului la tratament in decurs de 48 de ore dupa injectare. Daca semnele afectiunii respiratorii persista sau se amplifica, sau apare o recidiva, tratamentul trebuie modificat, utilizand un alt antibiotic si continuat pana la disparitia semnelor clinice.

Ovine

Administrare intramusculara. O singura injectie intramusculara de 2,5 mg tulatromicina/kg greutate corporala (echivalent cu 1 ml/40 kg greutate corporala) in regiunea gatului. Pentru asigurarea unei doze corecte, greutatea corporala trebuie derminata cat mai corect posibil, pentru a se evita subdozarea. Dopul flaconului poate fi perforat de pana la 20 de ori. Daca grupele de animale se trateaza intr-o singura etapa, se recomanda utilizarea unui ac aspirator, pentru a se evita perforarea excesiva a dopului de cauciuc. Dupa tratament, acesta se indeparteaza.

Specificatii:

Poate aparea rezistenta incruci ata cu alte macrolide. Nu se administreaza simultan cu antimicrobiene cu un mod de actiune similar, cum ar fi alte macrolide sau lincosamide.
Ovine
Eficacitatea tratamentului antimicrobian al pododermatitei ar putea fi redusa de alti factori, cum sunt conditiile de mediu umed, precum si managementul defectuos al fermei. Tratamentul pododermatitei ar trebui efectuat, prin urmare, impreuna cu alte masuri de management al efectivului, de exemplu, asigurarea unui mediu uscat.
Tratamentul cu antibiotice al pododermatitei benigne nu este considerat adecvat. Tulatromicina a demonstrat o eficacitate limitata la ovinele cu semne clinice de pododermatita.

Reactii adverse:

Administrarea subcutanata a produsului medicinal veterinar la bovine determina frecvent reactii dureroase tranzitorii si tumefieri la locul injectarii produsului, care pot persista pana la 30 zile. In cazul administrarii intramusculare a produsului la porcine si ovine, nu s-a observat aparitia acestui tip de reactii.
Reactiile patomorfologice la locul injectarii (incluzand modificari reversibile cum sunt: congestie, edem, fibroza si hemoragie) sunt foarte frecvente timp de aproximativ 30 zile dupa injectare la bovine si porcine.
La ovine, dupa injectare intramusculara, sunt foarte frecvente semnele tranzitorii de disconfort (agitarea capului, frecarea locului de injectare, mers inapoi). Aceste semne dispar in cateva minute.

Precautii:

Utilizarea produsului trebuie sa se faca pe baza testelor de susceptibilitate ale bacteriilor izolate de la animal. Daca acest lucru nu este posibil, tratamentul se va baza pe informatiile epidemiologice locale (regionale, de la nivelul fennei) privind susceptibilitatea bacteriilor tinta.
La utilizarea produsului trebuie luate in considerare politicile antimicrobiene oficiale, nationale si regionale.
Utilizarea produsului neconforma cu instructiunile din RCP poate creste prevalenta rezistentei bacteriene la tulatromicina si poate scadea eficacitatea tratamentului cu alte macrolide, lincosamide si streptogramine din grupa B, datorita potentialului de rezistenta incrucisata.
Daca apar reactii de hipersensibilitate trebuie administrat imediat tratament adecvat.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Studiile de laborator la sobolan si iepure nu au evidentiat niciun efect de tip teratogenic, fetotoxic sau
maternotoxic. Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei. Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil.

Depozitare: A se pastra in ambalajul original, Nu necesita conditii speciale de depozitare, Dupa reconstituire : A nu se pastra la temperatura mai mare de 25 °C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
AI 36

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Ovine, Suine, Bovine
Substanta activa
Tulatromicina
Cale administrare
Subcutanat, Intramuscular
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/tuloxxin_100_modif_4.pdf
Prospect

Meniu