TULISSIN 100MG/ML - 100ML

Categorie

Antibiotice injectabile

Producator
Specie

Suine, Bovine, Ovine

Substanta activa

Tulatromicina

Descriere

Substante active: Tulatromicina

Specii tinta: Bovine, Ovine, Suine

Indicatii:

Bovine - Tratamentul si metafilaxia bolilor respiratorii la bovine (BRB) determinate de Mannheimia haemolytica, Pasteurella multocida, Histophilus somni şi Mycoplasma bovis susceptibile la tulatromicina. Inainte de utilizarea produsului trebuie stabilita prezenta bolii in efectiv. Tratamentul cheratoconjunctivitei infectioase bovine (CIB) determinate de Moraxella bovis susceptibila la tulatromicina.

Suine - Tratamentul si metafilaxia bolilor respiratorii la suine (BRS) determinate de Actinobacillus pleuropneumoniae, Pasteurella multocida, Mycoplasma hyopneumoniae, Haemophilus parasuis si Bordetella bronchiseptica susceptibile la tulatromicina. Inainte de utilizarea produsului trebuie stabilita prezenta bolii in efectiv. Produsul medicinal veterinar trebuie să fie utilizat doar dacă se asteapta ca porcii sa prezinte semne de boala in urmatoarele 2-3 zile.

Ovine - Tratamentul stadiilor incipiente ale pododermatitei infectioase (schiop) asociate cu Dichelobacter nodosus virulenta, care necesita tratament sistemic.

Contraindicatii:

Nu se va utiliza in cazurile de hipersensibilitate la antibioticele macrolide sau oricare dintre excipienti.

Forma de prezentare:

Cutie de carton ce contine un flacon de 100 ml

Cale administrare: Intramuscular, Subcutanat

Timp asteptare:

Bovine (carne si organe): 22 zile.

Suine (carne si organe): 13 zile.

Ovine (carne si organe): 16 zile.

Nu este autorizata utilizarea la animale care produc lapte pentru consum uman. Nu se va utiliza la animale în perioada de gestatie care sunt destinate productiei de lapte pentru consum uman, in interval de 2 luni pana la fatare.

Doza recomandata:

Bovine
Administrare subcutanata.
O singura injectie subcutanata cu 2,5 mg tulatromicina/kg greutate corporala (echivalent cu 1 ml/40 kg greutate corporala). Pentru tratamentul bovinelor cu greutate mai mare de 300 kg greutate corporala se va diviza doza astfel incat sa nu se administreze mai mult de 7,5 ml intr-un singur punct.
Suine
Administrare intramusculara
O singura injectie intramusculara cu 2,5 mg tulatromicina/kg greutate corporala (echivalent cu 1 ml/40 kg greutate corporala) in regiunea gatului.
Pentru tratamentul porcilor cu greutate mai mare de 80 kg greutate corporala se va diviza doza astfel incat sa nu se administreze mai mult de 2 ml intr-un singur punct.
Pentru orice boala respiratorie, se recomanda ca tratamentul animalelor sa se efectueze in fazele timpurii ale bolii si sa se evalueze raspunsul la tratament in termen de 48 de ore dupa injectarea produsului. Daca semnele afectiunilor respiratorii persista sau se amplifica, sau apare o recidiva, tratamentul trebuie schimbat, utilizand un alt antibiotic, si continuat pana cand semnele clinice dispar.
Ovine
Administrare intramusculara.
O singura injectie intramusculara de 2,5 mg tulatromicina / kg greutate corporala (echivalent cu 1 ml/40 kg greutate corporala) in regiunea gatului.
Pentru a se asigura un dozaj corect, greutatea corporala trebuie determinata cat mai corect posibil pentru a se evita subdozarea. La tratarea grupurilor de animale in miscare, se utilizeaza un ac aspirator sau un dispozitiv automat de dozare pentru a evita perforarea excesiva a dopului de cauciuc. Capacul poate fi perforat in siguranta de maximum 20 de ori.

Specificatii:

Poate aparea rezistenta incrucisata cu alte macrolide. Nu se administreaza simultan cu antimicrobiene cu un mod de actiune similar, cum ar fi alte macrolide sau lincosamide.

Reactii adverse:

Administrarea subcutanata a produsului medicinal veterinar la bovine determina frecvent reactii dureroase, tranzitorii si umflaturi locale la locul injectarii produsului care pot persista o perioada de pana la 30 zile. La porci si ovine, in cazul administrarii intramusculare a produsului nu s-a observat aparitia acestui tip de reactii.

Reactiile patomorfologice la locul injectarii (incluzand modificari reversibile cum ar fi : congestie, edem, fibroza si hemoragie) sunt foarte frecvente timp de aproximativ 30 zile dupa injectare la bovine si porci.

La ovine semne tranzitorii de disconfort (agitarea capului, frecarea locului de injectare, mers inapoi) sunt foarte frecvente dupa injectare intramusculara. Aceste semne se rezolva in termen de cateva minute.

Precautii:

Utilizarea produsului trebuie sa se faca pe baza testelor de susceptibilitate a bacteriilor izolate de la animal. Daca acest lucru nu este posibil, tratamentul trebuie sa se bazeze pe informatiile locale (regionale, la nivelul fermei) despre susceptibilitatea bacteriilor tinta. Politicile antimicrobiene oficiale, nationale si regionale ar trebui sa fie luate in considerare atunci cand este utilizat produsul.
Utilizarea produsului in afara instructiunilor din RCP poate creste prevalenta rezistentei bacteriene la tulatromicina si poate scadea eficienta tratamentului cu alte macrolide, lincosamide si streptogramine din grupa B datorita potentialului de aparitia a rezistentei incrucisate.
In cazul aparitiei de reactii de hipersensibilitate, se va administra imediat tratament corespunzator.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat

Studiile de laborator la sobolan si iepure nu au produs niciun efect teratogenic, fetotoxic sau maternotoxic. Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei. Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil.

 

Depozitare: A nu se lasa la vederea si indemana copiilor, Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
AI 45

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine, Bovine, Ovine
Substanta activa
Tulatromicina
Cale administrare
Subcutanat, Intramuscular
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/tulissin-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu