Naxcel 50ml Swine

Categorie

Antibiotice injectabile

Producator
Specie

Suine

Substanta activa

Ceftiofur

Descriere

Substante active: Ceftiofur

Specii tinta: Suine

Indicatii:

Tratamentul afecţiunilor respiratorii bacteriene asociate cu Actinobacillus pleuropneumoniae, Pasteurella multocida, Haemophilus parasuis şi Streptococcus suis. Tratamentul septicemiei, poliartritelor şi poliserozitelor asociate cu infecţia cu Streptococcus suis.

Contra indicatii:

În absenţa studiilor de compatibilitate, acest produs medicinal veterinar nu trebuie amestecat cu alte produse medicinale veterinare.

Forma de prezentare:

Flacoane de 50 ml

Cale administrare: Intramuscular

Timp asteptare:

Carne şi organe: 71 zile

Doza recomandata:

5mg ceftiofur/kg greutate corporală (echivalent cu 1ml de Naxcel pe 20kg greutate corporală) administraţi o singură dată

Reactii:

Ocazional se poate produce umflarea tranzitorie a locului de administrare în cazul injecţiilor intramusculare.

Reacţii tisulare medii de la locul injecţiei, cum ar fi mici zone de decolorare (mai mici de 6cm2) şi mici chişti au fost observate pentru o perioadă de până la 42 de zile după injecţie. Remiterea a fost observată la 56 de zile după injecţie. In cazuri foarte rare, in urm administrarii produsului pot apara reactii de tipul socului anafilactic.

Frecvența reacțiilor adverse este definită utilizând următoarea convenție:

Foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 animale care prezintă reacții adverse (e) în timpul tratamentului una)

 Frecvente (mai mult de 1, dar mai puțin de 10 la 100 de animale)

 Mai puțin frecvente (mai mult de 1, dar mai puțin de 10 animale la 1.000 de animale)

 Rare (mai mult de 1 dar mai mică de 10 animale la 10.000 de animale)

 Foarte rare (mai puțin de 1 animal la 10.000 de animale, inclusiv rapoarte izolate).

Precautii:

Penicilinele şi cefalosporinele pot determina apariţia de hipersensibilitate (alergie) după injectare, inhalare, ingestie sau contact cutanat. Hipersensibilitatea la peniciline poate duce la sensibilitatea încrucişată faţă de cefalosporine şi invers. Ocazional, reacţiile alergice la aceste substanţe pot fi grave. Persoanele cu sensibilitate cunoscută la peniciline și cefalosporine trebuie să evite contactul cu acest produs medicinal veterinar.

Evitaţi contactul cu pielea sau ochii. În cazul unui eventual contact se vor spăla ochii sau pielea cu apă curată. Dacă apar simptome ca urmare a expunerii la acest produs, cum ar fi: mâncărimi ale pielii sau iritaţie oculară persistentă, trebuie să solicitaţi imediat sfatul medicului și prezentați medicului prospectul produsului sau eticheta. Umflarea feţei, buzelor sau ochilor sau dificultăţi în respiraţie sunt reacții mult mai serioase şi necesită îngrijire medicală imediată.

Gestaţie şi lactaţie: Nu au fost realizate studii pe scroafele gestante sau în lactație sau la suinele de reproducție. Se utilizează numai în conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuată de medicul veterinar responsabil.

Depozitare: A nu se lasa la vederea si indemana copiilor
A nu se pastra la temperaturi mai mari de 25°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M160

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine
Substanta activa
Ceftiofur
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/naxcel-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu